Зашто је боље јести крушку на јесен?Крушка

Ђубриво је незамењив елемент у бризи о воћкама, које баштован не сме заборавити.Редовно увођење ће ојачати имуни систем биљака, што позитивно утиче на будућу жетву.У кратком прегледу, говорићемо о томе како хранити крушке у јесен и како се одвија ова важна процедура.

Да се ​​добива добра жетва сваке године.

Позадина

Да би се у пролеће добило много мирисних плодова, пажљиви власник треба да зна потребе одређене биљке у башти.Крушка је једна од најпопуларнијих култура, коју узгајају пољопривредници широм света.

Укусни и мирисни плод је награда за посвећивање довољно пажње стаблу током године.

Уклањање дебла у јесен ће спасити труп од зимских опекотина

Стандардне активности неге се састоје од неколико предмета.

 • Разблаживање тла.Недостатак ваздуха доводи до гладовања кисеоником, што негативно утиче на опште стање биљке.Препоручује се да се земљиште стврдне у подножје трупа и испод круне како би се олакшала циркулација.
 • Заливање.Крушка је култура која воли влагу, тако да не треба заборавити наводњавање и прскање.Вишак влаге у кишном, хладном љету је једнако опасан као што изазива трулеж коријена или опасне болести.
 • Оплодња у различитим временским периодима.За сваку фазу вегетативног развоја током сезоне, потребна су одређена додатна храњења: неки утичу на квалитет цветања, а други утичу на укусне карактеристике плода.
 • Контрола штеточина.Инвазија паразита уништава усеве и може изазвати смрт дрвета.
 • Борба против болести.Вируси, инфекције, гљиве су пошаст култивисаних биљака.Ако време не почне са лечењем, онда ће епидемија покрити цео врт.
 • Припрема за зиму.Крушка тешко издржати мраз: већ на -15 степени коријени умиру.Заштита од хладноће и глодара, као и уништавање биљних остатака су обавезни поступци.

Раскривање тла се врши истовремено са наношењем ђубрива

Уз поштовање ових једноставних правила, сваки баштован ће добити обилну жетву чак и од најскромније сорте.Сочни, мирисни плодови са огромном количином витамина и минерала биће одличан десерт на столу.

Карактеристике оплодње у јесен

Да би дрво преживјело зиму и брзо се пробудило у прољеће, морате знати детаље храњења на крају сезоне.

Састав и дозирањеђубрива

Недостатак или вишак органских и минералних компоненти је једнако опасан.

Када постоји мањак, дрво улази у хладни период неприпремљено, стога му је тешко преживјети хирове природе.Засићена хранљивим састојцима пробудиће културу рано, што је непожељно током пролећних мраза.

Стопе примене у зависности од старости дрвета

Прва јесенска исхрана крушака врши се почетком септембра, непосредно након жетве.

Током овог периода, препоручује се прскање биљака калијумом и фосфором. Гнојива изазивају дрвеће до правилног сазревања дрвета, а доприносе и полагању нових пупољака за зиму. Запамтите: што касније покренете процедуру, то је мање времена у врту да се припрема за хладноћу, а то пријети уништењем искрцавања због смрзавања.

Поташна гнојива - типови

Након пада лишћа, искусни вртлари ће дезинфиковати старе гране и уклонити биљне остатке. Током овог периода, земља се пажљиво отпушта под крошњом круне, јер се на том мјесту налазе главни коријени. Пре зимовања дрвеће се мора обилно залијевати, јер ће недостатак течности у ткивима довести до потпуног замрзавања биљке. Стопа за сваку крушку је 2 канте по квадратном метру површине корена.

Последње храњење дрвећа врши се у касну јесен, пре почетка мраза.

Фосфатна гнојива - типови

Током овог периода, строго је забрањено користити препарате који садрже азот, јер они неће дозволити да култура нормално заспи за зиму. Додавањем елемената у траговима, обезбедићете биљци есенцијалне хранљиве материје које ће у будућности помоћи без проблема. Додајте једну канту воде:

 • борна киселина - 15 г;
 • калијум - 100 г;
 • магнезијум - 150г;
 • фосфор - 200 г;
 • цинк - 10 г;
 • бакар - 5 г.

“Препоручљиво је уградити облоге кору-крушака у посебне (20-30 цм дубине) бразде ископане на удаљености од вањског обода круне.Пожељно је комбиновати их са јесенским заливањем тла.Ако је јесен кишовита, онда је могућа само примена микронутријената. ”

Обични пепео је сложено јесенско ђубриво за крушке

Препоручује се хранити младе крушке раствором ђубрива у јесен,разређен у 10 литара воде у следећој концентрацији (у кашикама):

 • суперфосфат - 2;
 • калијум хлорид - 1.

Све компоненте су темељито помешане и додане на површину корена дрвета.Додатних 10 цм дубоко у тло младих биљака копају у дрвеном пепелу.Компонента једноставног изгледа садржи све потребне елементе у траговима, а такође штити корење од труљења.За сваки квадратни метар довољно је 100 г сировина.

У касну јесен (у октобру или новембру) основе дрвећа су побељене раствором вапна и бакар сулфата.Младе крушке се препоручују за заштиту матичне емулзије.Тло је чврсто замотано од глодара који воле да се хране на укусној кори културе.

Малчирање круга дебла - изолација коријена

За зиму се препоручује да се тло под крунама воћних биљака обоји дебелим слојем:

 • а) слама;
 • пиљевина;
 • тресет;
 • стајњак.

Ова процедура ће заштитити корење од мраза и такође одложити вријеме прољетног цвјетања за вишелате тиме. Мали трик ће помоћи да се избегне оштећење пупољака од мраза на почетку наредне вегетативне сезоне.

На дацха је потребна заштита дебла од глодара

Храњење крушака у јесен је обавезна процедура која ће припремити дрвеће за зимовање.

Усклађеност са једноставним правилима и редовним одржавањем учиниће вашу башту што је могуће више плодном, без привлачења додатних средстава. А воћне биљке ће захвалити пажљивом домаћину укусним и мирисним плодовима.