Врсте црног грожђа

Црно грожђе има исту расподјелу међу другим врстама, његова садња и култивација се не разликују од њих. Црно грожђе расте у дивљини и код куће.

Пинот - једна од најпопуларнијих сорти црног грожђа

Карактеристике црног грожђа

Црно грожђе садница посебне боје се узгаја искључиво у индустријским размерама. Производ виноградарства користи се за свјежу конзумацију и прераду у вино. Једење црног грожђа има позитиван утицај на здравље људи, захваљујући његовим хранљивим састојцима. Има позитиван ефекат на рад срца, крвних судова и враћа притисак. Производи из црног грожђа се такође користе у козметичке сврхе.

Постоји много врста садница црног грожђа, рад узгајивача је усмерен на узгој отпорних хибридних сорти.

Међу садницама црног грожђа, уобичајени су следећи типови:

  1. Црни прст.
  2. Бисери.
  3. Емералд.
  4. Оригинал.
  5. Принц.
  6. Пинот.
  7. Одесса.
  8. Јесен.

Црни прст је грожђе црне боје са просечном зрелости.Садница долази до зрелости сто тридесет дана након садње. Име сорте одговара изгледу јагодичастог воћа, као што је то случајиздужени облик.Тежина једне бобице је дванаест грама.Тежине гомиле су запањујуће, тежина једног достиже килограм.

Грожђе Црни прст има изворни облик бобица

Позитивна особина црне сорте грожђа је добра транспортност.Састав бобица укључује обилну количину шећера.Жетву одликује стабилност и слатки укус.Врста је издржљива до нестабилне климе и може одолети болестима.Бусх брзо и густо расте.

Садница бисер се користи за прераду вино.Време сазревања усјева припада средњим сортама, ау септембру можете покупити црно грожђе.Величина резултујућег производа је просечна, тежина добија око три стотине грама.Производ расте до просека.

Врста је подложна болестима, али добро подноси хладноћу.По квалитету укусних карактеристика производа, бисери одликују висока оцена и слатки укус.

Смарагд је резултат рада америчких узгајивача, састав гомиле искључује кости.Кластери достижу тежину од пет стотина грама.Укус усева има мушкатни орашчић, не примећује се кожа плодова средње дебљине и кисео окус.Брига о сорти захтијева темељно чишћење лозе како би се добио константно висок принос.Смарагд је позитиван на мразове.Жетву црног грожђа можете добити након три и по месеца од почетка вегетације.

Грожђе Смарагд даје бобице са укусом мушкатног орашчића.

Најбоље врстецрно грожђе

Изворник је сорта која се разликује по просјечној стопи зрења.Тежина једне хрпе досеже шест стотина грама са великим бобицама.Састав шећера у разреду је низак.Укусне карактеристике форме су једноставне, немају посебне белешке, али их уживају дегустатори са високим оценама.Да бисте добили високе приносе, потребно је пазити на грожђе.Пошто је сорта захтјевна за пружену његу.Врста има високу отпорност на болести и хладноћу.

Принц се догодио на земљи Француске, спремност за бербу почиње стотину и двадесет дана након прекида пупољка. Лишће добро сазрева, а грм тешко расте.Јагоде и гроздови досежу велике величине.Гомила може тежити око осам стотина грама или више.Принц је отпоран на болести и хладноћу.

Грожђе Принц даје велике гроздове

Представник црног грожђа Пинота има древну историју.Пино саднице имају просечан период зрелости.Сорта се узгаја за производњу вина.Усјеви су велики са грожђем тежине сто двадесет грама.Сорта има просечан састав слаткоће и киселости, отпорна је на мраз.Препоручује се да се сади у јужним регионима, земља мора бити плодна.Због своје осјетљивости на болести повезане с врстама, сорта треба пажљиво одржавати и стално обрађивати и обрезивати винову лозу.

Сорта Одесса се съдържа за свърво и за преработка в вино.Величина гомиле је просечна, а укус јој је пријатан и има осебујну арому иукус.Биљка је отпорна на неке болести, али не на све.

Саднице јесенског грожђа дозријевају у каснијим роковима.Добијени производ има велику величину и тежину од око осам грама.Састав киселости и шећера у плодовима је низак.Саднице врсте имају слатки укус, али су често погођене болестима.Поглед показује издржљивост на хладноћи и подложан је дугорочном транспорту.Принос врсте је висок.