Врсте прореза за свињце Свиње

Употреба нових технологија у пољопривреди доноси велике профите и увелико поједностављује рад особља.Прорезани подови за фарме свиња - најбоље рјешење за проблеме везане за трошкове рада и енергије.Ово је дизајн од 2 нивоа.Доњи се користи за сакупљање отпада.Он такође служи за слагање горњег нивоа носача са темељима, што даје стабилност читавом уређају.

Свиње у свињцу с подом од прореза

Корист премаза са прорезом

Када се инсталира ова врста секса, болести животиња се драстично смањују.Хладноће и цријевне болести су лакше и без компликација.

Прозирни подови за свињац су такође корисни јер се повећање тежине значајно повећава.За товне свиње, то је око 80 грама дневно, а када се узгаја стока достиже 50 г.

.

Предност таквих премаза је у томе што се неке од њих могу направити ручно.

Врсте подова и њихови захтјеви

Подни отвори су направљени од различитих материјала.Најпопуларније су ливено гвожђе, пластика или бетон.Понекад постоје различите опције за такве подове.

Бетонски подови се комбинују са другим врстама. Монтажа постоља је направљена од галванизираног металног или пластичног лага.

Пластични регали се користе за јачање великих купки.

Практичност и трајност - главни захтеви за под

Такви подови се такође широко користе у домаћинствима због њихове удобности и свестраности. Нема великих проблема за њихову инсталацију и инсталацију руком.

Одређени број услова који морају испуњавати подови са прорезима:

 • трајност и отпорност на хабање премаза;
 • употребљивост.

Сигурност за стоку. Ширина зазора није већа од 2 цм, у супротном се свиње могу озлиједити и упасти у рупе. У дужини од 15 цм.

Будите сигурни да имате други ниво где се сакупља отпад. Његова дубина је отприлике 65 цм.

Потребен је нагиб за самостално одвођење стајњака и отпада.

Бетонски подови

Ако је у свињском комплексу много свиња, најбоље је покривање бетона или армираног бетона. Захваљујући његовој снази, он је у стању да: \ т

 • носе тежину животиња;
 • нема способност да апсорбује мирисе;
 • Животни вијек је око 15 година.

Негативна чињеница је да мала прасад неће бити удобна на бетонском поду без додатног гријања.

Направите своје руке таквим подовимахардПотребно је уложити много посла и новца.Њихова инсталација је сложена и зато је боље купити готове бетонске форме.Они могу издржати до 600 кг тежине по метру.

Бетонски под у свињцу

Пластични подови

користити.Они су популарни јер:

 • се лако монтирају;
 • могућа је било која конфигурација;
 • доступност, објављују их многе организације;
 • ниски трошкови;
 • за транспорт није потребан посебан транспорт;
 • су отпорнији и не клизе;
 • због своје текстуре, под је топао и не зрачи хладно.

Ово поље прореза се користи за прасад која су крмача и расту.Пластични подови дизајнирани су за животиње са просјечном тежином.Направите такве подове својим рукама је немогуће.

За сопствената производството е потребна посебна форма и опрема.

Инсталација премаза се формира монтирањем фрагмената пода током лијевања, који неће радити самостално.

Стога се може купити само у готовом облику.

Пигсти с пластические пода

Метални премази

Държава възможно с решетки подъем может изготовлен от метали.Ово је риједак облик премаза, али прихватљивији од бетона. Добра ствар је што то можете и сами.Направите такав премаз од гвожђа или галванизованог гвожђа.

Подови од ливеног гвожђа нису удобни, хладни су и потребно им је стално грејање.Доброопција таквог пода ће бити за крмаче, у време лактације. У овом тренутку, они су немирни, а хладни метални под може да је смири.

Ако на фарми има малих прасади, онда се препоручује да се за њих загрију подови. За то се користе различите методе грејања: од електричне до воде. За одрасле свиње у хладним просторијама могуће је организовати и гријане подове.

Добар у употреби и комбиновани облик подова, то је уградња бетона са металом.

Метални под за свињац

Независна производња подова

По жељи можете направити подове са својим рукама. Гвоздени премази су лакши од других. За њихову производњу ће бити потребно:

 • метал за базу гвожђа;
 • опрема за заваривање;
 • заштитна маска и рукавице;
 • Електричне маказе потребне за сечење метала.

Фрагмента металног пода за свиња

Препоручују се упутства корак по корак за производњу металних подова с прорезима. То укључује следеће кораке:

 • Потребан је лим од 5 мм. Затим се сијеку празнине с размаком од 1,5 цм, које морају бити такве величине да се формира решетка са процепима. Трака треба бити широка око 10 цм.
 • У другој фази, траке су заварене, творећи чврсту конструкцију. Стрипес оверлап. Свиње спавају на једном месту и одлазе у тоалет у другом. Зато је место где животиње спавају прекривено материјалом,у могућности да савршено складишти топлоту.Може бити од дрвета или пластике.
 • У трећој фази заварите бочне одбојнике.Ово се ради тако да храна не испадне.Добро је користити за ову сврху чврсти поцинковани лим.Да бисте ојачали структуру, потребно вам је око 5 стубова, 4 са стране и 1 у средини.То ће спречити њено повијање.Висина ослонца треба да одговара висини резервоара за отпад.
 • У овој фази се инсталирају корита за храњење и пијанице, на супротној страни се полажу дрвени подови за одлагање животиња.Свиње су испражњене на поду.

Употреба пукотина подиже све показатеље свињских фарми, од подизања ветеринарског статуса фарме, усклађености са стандардима и санитарним захтјевима садржаја до високих економских стопа производње.