Врсте млијечних крава Краве

Говеда по договору су подијељенана следеће типове:

  • млечни
  • месо и млечни производи
  • месо

Поред крајњег циља узгоја говеда, они се разликују по карактеристикама структуре организма: стањемишићна маса, облик тела и нутритивне карактеристике и продуктивност.

Крава из Џерсија се лако навикава на било које услове притвора

Ако узгајате стоку, сигурно ћете научити да разумете карактеристике пасмина како бисте одабрали јаку животињу за вашу фарму.

Врсте појединаца у мљекарском смјеру

Најбољи типови говеда врста млијечних производа које су уобичајене у Русији:

  1. Аирсхирскаиа;
  2. Црно и шарено;
  3. Лебединскаа;
  4. холандске краве;
  5. Иарославлска раса;
  6. Бровн Латвиан;
  7. Џерси;

Ове врсте телади млијечних говеда су уобичајене у Русији и постају лидери међу говедима по критеријима екстерних података, издржљивости и приноса млека.

Опис њихових знакова и приноса млека за ову годину омогућиће вам да одаберете млечне телад која могу да живе у вашем подручју, дајући свакодневно велике количине млека.

Аисхирскаа крава, прикладна за расплод в северниа тракаа на Русиа

Мужские расси от Аисхир крави оборудовани с отношение на хладное.Погодни су за узгој у сјеверним дијеловима Русије, њихова продуктивност јепет хиљада литара млека.Не препоручује се да се сади у јужним регионима Русије, јер они нису прилагођени топлоти.Ако је ова карактеристика врсте прихватљива за вас, изаберите ову врсту. Телад ће у будућности показати висок принос млека.

Карактеристика црно-белог типа говеда је обдарена високим стопама продуктивности. Стока се прилагођава климатским условима, али је исхрана веома избирљива. Ове телади захтевају финансијске трошкове, али њихова постојаност има позитиван ефекат и омогућава им да бирају.

Телад лебединске краве светло смеђе и тамно браон боје показују продуктивност у износу од четири хиљаде литара млека и висококвалитетног меса. Они су врста меса и млечних производа.

Један од најстаријих представника говеда јесу телад холандске млечне пасмине крава, продуктивност добијена из једне краве износи четири и по хиљаде килограма.

Ова врста млијечних говеда има добре резултате како би је одабрала као главну стоку на фарми.

Арославска крава даје млеко високог садржаја масти

Телад крава из Иарославла ће вам обезбедити млеко у износу од четири хиљаде и осам стотина килограма, њихово млеко има висок проценат масти. Смеђа латвијска телад има повећану млечност, од деветнаестог века њихов принос млека се повећао на пет хиљада литара.

Телета из Јерсеи-а дају пољопривреднику не више од четири млекахиљада литара, али савршено се прилагођавају свим условима.Сматрају се погодном опцијом за млијечне стоке због доброг приноса и стабилности млијека.

Карактеристика највеће продуктивности својствена је говеду пасмине Кхолмогори. Величина њихове продуктивности достиже преко пет хиљада литара.Посматрајући погодне услове за њихову храну и садржај, повећава се стопа приноса млека.

Приликом куповине стоке, пажљиво прегледајте особу на оштећење.Прегледајте виме.Требало би да буде у облику чаше и да има широко распрострањене брадавице.Ако током прегледа осетите било какво отврдњавање, то указује на присуство животињских тумора.Испитајте женске вене млека, изаберите репрезентативног говеда у коме имају више.

Животињама је потребна правилна исхрана и организована исхрана, као и услови становања који задовољавају њихове потребе и претпоставке.

Смеђа латвијска крава производи до 5 тисућа кг млијека

Опис врста

Црно - бијела врста говеда је најбоља усвим регионима Русије.То доказује чињеница да је њихов број више од половине свих животиња.Холштајнски представник говеда узгајан је почетком двадесетог века на територији Америке, као јединке црне и шарене пасмине, које су раније укључивале црвене и шарене пасмине, али су у последње време раздвојене.

Холштајнска говеда су покривена мрљама различитихформе које се налазе ниже од осталих пасмина.

Црвени степски појединци говеда припадају црвено-шареним пасминама. Обим њихове продуктивности је до четири и по килограма, имају беле тачке, дугачак торзо и светле рогове.

Појединци говеда Тагил из расе су краве црвене, али имају и подврсте у црној, смеђој, смеђе-бијелој боји. Ове врсте дају три хиљаде и осам стотина килограма. Имају широку грудну кошу и уску карлицу.

Тагилска крава има разноврсне боје и даје 3,8 хиљада кг млека

Црвено-беле расе спадају у холштајнску стоку. Ове врсте крава дају до шест хиљада килограма млека.

Једна од најчешћих раса у Русији су Истобени, који припадају црној, црно-црвеној и црвено-бијелој врсти стоке. Количина млека је четири хиљаде литара млека са просечним садржајем масти.

Да би се створила продуктивна фарма, млијечне краве требају добро организовану исхрану, која варира у зависности од доба године и тељења.

Млечне пасмине крава пружају пољопривредницима високе приносе само уз правилну његу, што укључује: правилну исхрану, правилну његу.

Побољшана брига је усмјерена на виме, које треба опрати и пратити на присуство морбидитета.

У периоду тељења крава се не музи, а након тељења количина млека се повећава неколико пута.

Продуктивност стоке зависи од пружене неге. Оброци нужно укључују зелену храну,житарице и махунарке. Истовремено им се даје оброк и сено.