Врсте хранилица за котлове, корак по корак израде властитих руку Пилићи

Сваки фармер је наишао на прождрљивост домаћих птица које вас буди за јутарње храњење. Неће пропустити прилику да расуту храну из здјеле у кавезу, коју ће након тога одбити да једу, размажући половину дијете. Храњење птица често и много, посебно када се узгајају бројлери. Због тога је важно имати згодан и функционалан дизајн за храњење. Ово не само да ће пружити бројлима храну дуже вријеме, већ ће гарантовати и њихову уштеду, искључујући одлагање. Храна неће добити смеће, прашину и влагу.

У продаји можете наћи погодну верзију хранилице, али је много јефтиније сами.

Хранилице броилера

Основна правила за изградњу хранилица

Добра јаслица треба да задовољи одређене услове и онда ће задовољити вас и потребе птица:

 • Птице не би требало да буду у стању да уђу у посуду са храном, иначе ће то урадити, оставити свој измет тамо и носити храну свуда, након чега га неће користити.
 • Софистицирани дизајн, погодан за свакодневну употребу. Комплетна монтажа ће потрајати дуго да се заврши са храном или током процеса чишћења.
 • Запремина контејнера треба да буде довољна за све пилиће за свакодневно храњење и пожељноомогућити истовремени приступ читавој популацији птица тако да се храна обезбјеђује једнако са свима за слабе птице.

Хранилице су подељене на подне шаторе, плус оне се лако преносе на било које место у кавезу.Оне пружају једнократни приступ великом броју птица, али постоји могућност превртања хране.

Висеће конструкције онемогућавају улазак у резервоар и расипање хране, али су пројектоване само за неколико пилића.Они су постављени на решетку кавеза.

Постоји неколико варијација у производњи хранилица код куће, ево неких.

Домаће корито за храњење од отпадног материјала

Посуда за храњење ПВЦ канализационе цеви

Овај материјал може остати након поправке, ако нијејош је јефтиније купити га у продавници него купити готову хранилицу. У производњи, то је врло једноставно, и сватко има моћ да га сакупи својим рукама.Да бисте то урадили, требаће вам:

 • ПВЦ цеви великог пречника;
 • Т-комад ПВЦ на 45 степени;
 • прикладне штрцаљке;
 • Алат за резање цеви.

Ставите ознаке на цијев, подијелите га на три сегмента - 70, 20, 10 центиметара.Изрежите на величину и саставите у следећем редоследу - ставите чеп на 20 цм цев, ово је дно дизајна.Затим, подигните страну, поставите дугачку цев и затворите је чепом, и убаците најмањи део цевчице у слободни део т-комада.

Готово, остајепричврстите га на кавез и напуните га храном, савршеном за храњење бројлера.

Хранилица из канализационе цеви

Бункер Феедер

Варијанта је једноставнија и популарнија - то је корито бункера, погодно је за узгој перади и за бројлере.Све што вам је потребно да га сами направите може се наћи у сваком дому, наиме:

 • пластичне посуде од хране;
 • пластичну боцу испод воде на 5–10 литара;
 • маказе.

Измерите неколико центиметара од дна боце и направите рупе пречника од два центиметра, њихова величина зависи од облика хране. Боље је да се одсече горњи део, тако да је много погодније да се житарице пуне у кориту бункера. Поставите готов део у посуду и напуните га храном. Ако је потребно, довољно је заспао. Хранилица бункера је одлична за бројлере, због великог волумена. Препоручује се да поклопац посуде покупите храном да бисте је заштитили од прашине и влаге.

Хранилица бункера је спремна за пет минута, уз употребу остатака, постоје и друге опције.

Хранитель бункер в 5 минутах

Друго корито бункера

Да бисте својом руком направили ову врсту бункера, требат ће вам:

 • пластичне боце од 5-10 литара;
 • жељезни базен већег пречника;
 • пластични левак;
 • ексери, око 20 комада.

На дну боце се изрежу рупе, као у претходној верзији, од њих се храна напаја пилићима.бројлери. Нокте су потребне за разграничење приступа здјелама.Они се загревају и убацују у дно боце, на нивоу са лежиштем, удаљеност између њих треба да буде довољна само за једну птицу.На врату причврстимо лијевак, захваљујући којем ће бити згодно пунити боцу храном.Бункер феедер са својим рукама спреман, то ће стати око 20 птица, остаје да се утврди у кавезу.

Хранилице за мале пилиће

За свако такво корито потребно је најмање времена и труда и постат ће незамјењива ствар за вашу фарму.Обезбедити чисту и суву храну за живину, која је важна компонента за здравље животиња.Са правим дизајном, увек ће бити хране у бројлерима, не приморавајући вас да додајете здјеле свака два сата.

Постоји неколико других варијанти израде хранилишта за бројлере, пилиће и пилиће властитим рукама, многе врсте бункера саме.

Неко прави најједноставнију опцију резањем кругова на једној страни из пластичне боце, након што је поправи са исеченим делом и напуни је храном.Неки производе сложене дизајне бункера, са могућношћу снабдевања храном различитих врста и великих количина.Стога, нема потребе за куповином скупих колега у продавницама, ако можете да изаберете праву опцију за вас и урадите то сами.