Време засађивања кромпира Кромпир

Свака особа зна много јела која укључују и кромпир.Власници земљишта праве барем мало садње кромпира.Узгаја се за себе и за продају.Потражња за поврћем се чува током цијеле године, тако да је култивација култура важна.

Да би добили максимални принос кромпира, морате се придржавати правила садње

Како одабрати вријеме за садњу

Сјетва кромпира у земљи је заједнички догађај, али само неколико вртлара испуњава услове садње, тако да добијају мање усева него што су могли.Посматрајући суптилности у организацији припреме земљишта и садног материјала, садње гомоља у земљишту и накнадне његе, можете добити обилну бербу укусног поврћа.

Ефикасно засађивање се врши када се узме у обзир температура земљишта и његова влажност. Уобичајено вријеме сјетве је крај прољећа.У овој ситуацији, усредсредите се на крај мраза, тако да се земљиште загреје. Ниво влаге у земљи је погодан када је умерен, а влага ће проузроковати трулеж гомоља.Грешке у израчунавању времена за садњу кртола ће довести до губитка двадесет посто усева.

Период изтоварања се одређује параметрима:

  • краја мраза;
  • Температура тла расте изнад осам степени.

Сада остаје да се разуме како одредити период краја мраза, помоћи вампозајмити анализу и лична запажања о околини:

  1. Проучити временску прогнозу из неколико извора информација.
  2. Може да обрати пажњу на цветање птичје трешње или на формирање брезе, што указује на време за сетву.

Цветочнаа птица черева - природен индикатор на час на саду кромпир

Време за садњу кромпира одређује се у регионима у различитим временским периодима. Главни подстицај за сетву је загревање земље. Климатске услове одређује регион, јер се отапање у северним регионима и на југу одвија у различитим временима.

Трећа декада пролећа је погодна за сетву кртола на земљишту Украјине и на југу. Ако користите сорте са просечним периодом зрења, оптимални период ће бити април. У региону Москве иу околним подручјима, која припадају средњим регионима, слијетање се обавља крајем априла.

У северним регионима се сетва врши почетком маја, како се касније одмрзавају. Разлика између региона у смислу климе, одређује време засађивања, па се гомољи саде у региону Москве раније него на северу.

Услови сетве

Датуми садње крумпира зависе од региона: јужни региони, средња стаза (област Москве), северни региони и сорта кромпира. Ако се сорте класификују као рано сазревање, онда ће се период сетве обавити раније него обично.

Непосредни процес сетве раних или касних сорти кромпира ће утицати на очекивани принос. ПроцесСетва захтева пажњу и одговорност фармера. Квалитет и количина усјева које добијате зависи од испуњавања услова.

Првобитно је одабран садни материјал, тежина сваког мора бити најмање педесет грама, а спољни квалитет указује на здравље производа.За садњу раних или касних сорти, користе се или не клијав гомољи. Брзина зрења клијавих кртола прелази нормалу. зато користите ову технику.

Кромпир възнавшан към успева да се набира много пред него първи

.

Употреба клијавих гомоља вам омогућава да добијете жетву две недеље раније него обично. Кромпир под кречом. То вам омогућава да заситите садни материјал корисних супстанци.

У просторији у којој ћете припремити материјал за садњу, ставите кромпир у неколико слојева. Дозвољени ниво влажности је осамдесет процената. Ограничење температуре је од дванаест до двадесет степени. Догађај се одржава мјесец дана прије стављања крумпира на отворено тло.

Клијање се врши на земљи. Парцела је погодна ако је отворена према сунцу и затворена за вјетар. Када температура падне, покријте садни материјал филмом. Трајање клијања не би требало да буде дуже од три недеље.

Садни материјал је посипан тресетом и пиљевином да би се омогућило клијање материјала. Овај услов вам омогућава да подесите ниво влажности. Материјал за садњу можете припремити у јами. Дубина јаметреба бити четрдесет центиметара.Дно јаме је испуњено компостом и слојем земље.Гомољи се шире у два или три слоја.Ако планирате користити ископ не загријан, онда његова дубина треба бити двадесет центиметара.

Гомољи се могу резати на неколико комада да би се смањила цена набавке семена.Тако се узгајају сорте раног и средњег сазревања, које су унапред обрађене стимулансима раста.

Да би се избегли обољења семена, третира се пепелом на деловима. Добро припремљено семе, одабрано и припремљено земљиште и израчунато време сетве ће вам омогућити да добијете великодушну бербу кромпира.За рану или средњу сорту потребно је пажљиво бирати вријеме за садњу и његу, јер специфичност сорте има различите услове његе.