Време је да се рано узгаја, а зимско издржљиво грожђе

14) Експрес - грожђе спада у винско грожђе са раним роковима зрења.Његов родитељ је аматерски узгајивач из далеког истока Аделии Васковски.

Рани експрес може се назвати млађим братом сорте Екпресс.Грожђе је погодно за зонирање у северним географским ширинама.У опису карактеристика сорте назначено је да може издржати температуре до минус 32 степена и високу отпорност на болести.

Експресује рано у грму у јулу

У централној Русији, она се узгаја као непокривена култура.У влажном времену довољна су само два профилактичка третмана.

Кратка историја грожђа

Уобичајено име винове лозе (Витис винифера Л.), чији је опис пронађен у радовима древних научника.Потиче из региона Кавказа и Ирана, одакле се шири широм Европе и других континената.Ово је једна од најстаријих култивисаних биљака.Познато је пре 7000 до 9000 година.

Најцењеније сировине које се добијају од грожђа су плодови који се широко користе у прехрамбеној индустрији.

Црно грожђе је рано рано погодно за производњу вина

Воће се једе сирово, у облику сока, грожђица.Користе се и за прављење вина, пића које су већ неколико хиљада година биле саставни дио прехране многихнародима.

Карактеристике разноликости

Сорта грожђа је непретенциозна и добро се прилагођава спољним условима, стога се широко користи и ужива успех код вртлара. Слатко, високо у шећеру (25-28%), има специфичан укус који многи људи воле. Садржај киселине је 6-9 г /л. Вина из грожђа Екпресс:

  • прелепо обојен;
  • добро структуиран;
  • имају необично интензиван мирис тамних бобица;
  • пријатан зачински укус.

Претпоставља се да се сорта појавила као резултат укрштања сорти Раннии Марагацх и Амурски.

Грозје грожђа експресно средње и велике величине

Ова грожђа производи добар коњак.

Опис

Култивари јагода су рано мали (2-4 г), округлог облика, гроздови су тешки 250-350 грама. Боја је тамно плава са црном нијансом. Сорта је веома плодна, што треба узети у обзир при формирању грма. Опис сорте указује на то да се на једном снимку могу истовремено формирати 5-6 цвасти.

Грмље с лишћем које су необично лијепе у облику, али због снажног раста захтијевају велику количину простора.

Рани експрес победио на фото конкурсу за најлепше гомиле на грму

Интересантна је због ниске потражње за условима узгоја, одликује се раним зрењем бобица - крајем јула и почетком августа. Одликује се сталним високим приносима чак иу неповољним временским условима.

В случаеоштећење пролећним мразом је савршено обновљено, чувајући плодност: све очи су плодне.

Када је прекривен ногама од смреке, може издржати температуре до минус 35 степени.Зими, након обрезивања винове лозе, довољно је везати у снопове и савити се до тла.Тако зими под дебелим слојем снијега.Али то вам омогућава да уклоните проблем са припремом покривног материјала и заклона за зиму.Грожђе за овај квалитет посебно је цењено код оних који, због одређених услова, не могу често посјећивати своју љетњу кућицу.

Припрема за склониште са лапником

Храњење за експрес

Екстра фолијарно храњење требало би почети у другој деценији маја.У комбинацији са Неро-ом против гриња, додаје се уреа у прскалицу - азотно ђубриво, што повољно утиче на раст и развој свих сорти грожђа од 40 г на 10 литара воде.После 2 недеље, поступак се понавља.Затим се сваке две недеље уводе фолијарни преливи са микомутилизатором „Миком“, у комбинацији са „Стробе“ - препаратом који штити од плијесни, оидијума и других гљивичних обољења.

Експрес у рано пролеће је веома леп

Последњи третман се обавља најкасније 20 дана пре него што усев сазри.

Ако је због временских услова, оштећења од мраза на кровном експресу, дошло до пуцања, потребно је само мало помоћи, примјењујући фосфорно-калијумова гнојива под грмљем: амонијев монофосфат и дрвени пепео.Ефикасна и здрава метода старења.вино, је фолијарно третирање водорастворљивих соли магнезијума или регулатора раста гибберелина, што је пожељно извршити након жетве.

Берба од једног грма од 3 године

Никада нећете оставити грожђе заувек

Одрастајући у вашој башти, виноградари никада не престају да буду изненађениквалитет.Опис грожђа скреће пажњу на његову отпорност на болести (плијесан), високу отпорност на мраз, а не на густоћу услова раста, количину хранљивих материја, садржај шећера, као и на његове корисне особине.

Готово црна боја Екпресс - грожђе садржи мале количине јединствених полифенолних једињења.

Идентификовано је 10 фенолних киселина, 16 антоцијана (грожђе дугује боју), 12 флавоноида, процијанидина, флаванола и многих других.

  • Процијанидини су природни антиоксиданти који спречавају васкуларне поремећаје, штите их од оштећења и спречавају оксидацију "лошег" холестерола, спречавајући његово накупљање у крвним судовима, штитећи их од атеросклерозе, инфаркта миокарда и исхемијског можданог удара.Једињења доприносе повећању количине "доброг" холестерола.
  • Опис ресвератрола (природни фитоалексин) сугерише да он даје бобицама природну антибактеријску заштиту, присутну у кожи грожђа.Као и процијанидини, једињење има антиоксидативно дејство, има антиинфламаторно дејство, загрева крвпосуде, које стимулишу синтезу азотног оксида, имају анти-ангиогену (у облику експанзије постојећих судова) и антитуморско својство.Опис резултата бројних истраживања је показао да ово једињење инхибира пролиферацију нових ћелија рака.

Правила за негу грожђа

Еарли Екпресс има бројна једињења која промовишу здравље, али људи са гојазношћу и дијабетесом треба да је конзумирају у ограниченом бројуколичине, јер су бобице доста калорија (100 г - 70 кцал).