Вредност зеленог грожђа

Промене на парцели су експлицитна жеља сваког власника сопствене територије.Једна од ових промена може бити промена сорте грожђа, која захтева неке припреме, сечење претходног кореновог система и чекање да се на месту засађеног сјемена појаве нови изданци.Ово је дуг процес који захтева пуно времена и труда, препоручује се да се обрати пажња на други начин.Ради се о зеленом грожђу, које је сигурно и траје мање времена.Важно је изабрати тачно време за вакцинацију

Зелени графт је растао

Зашто је потребно садити грожђе?

Зелено пресађивање грожђа врши се не само с циљем ажурирања сорте грожђа, већ и на основу других важних и хитних недостатака одређене сорте или винограда у цјелини.Ако сте почели да приметите смањење приноса и немогућност биљке да самостално издржи одређену болест, потребно је да почнете са озбиљним акцијама.Ове акције не би требало да буду прикормки или елементарно уклањање инфекције, већ разумно и трајно решење, које је вакцина.

Виноградари су већ обратили пажњу на чињеницу да нека грожђа нису заражена том болешћу,болестан је његов комшија, налази се следећи.Или се једна сорта грожђа активно третира одређеним инсектима који јој наносе штету или користи, а друга биљка не.

Инокулација ће помоћи да се искористе предности једне сорте и посади у другу, обезбеђујући компетентну комбинацију две врсте у борби против штеточина, болести и високог приноса.

Зелена вакцинација се врши током лета, током вегетације грма.У исто време, неколико изданака може бити пресађено

Као резултат вакцинације, виноград ће имати развијен имунитет, као и високу снагу раста и моћи ће да обезбеди одличан принос без много муке са ваше стране.Важно је запамтити да инокулација није довољна жеља и основних вјештина у овом процесу.Препоручује се да обратите пажњу на корене биљке, на које желите да засадите различиту сорту, јер успех савршене операције зависи од развијеног кореновог система.

Из једног коријена могуће је узгојити чак неколико сорти које ће донијети одличну бербу бобичастог воћа са необичним укусом.

Али пре него што наставите са процедуром, процените развој кореновог система и одлучите на којој биљци можете да засадите различиту сорту.

Сток и пресадка треба да бъдат скоро съответни дијаметър

.

Радови пресађивања у вашем винограду могу се обавити у било које доба године, са изузетком зиме, када биљке већ спавају.Свака сезона има свој временски оквир, којипрепоручује се придржавање. У пролећној сезони, вакцинацију треба обавити на мајске празнике. Изаберите време од последњих дана априла до првих дана маја. Одлично време увек долази у ово време, и можете добити вакцинацију у сјајно време.

Летња вакцинација треба да се спроведе крајем јуна, а може да се настави до почетка јула, када је време топло напољу и потребно је сачекати још неколико недеља пре правог таласа врућине.

Приправа резница за летњу вакцинацију

Радови пресађивања резницама или свињом могу се обавити и на јесен, али стручњаци за производњу грожђа препоручују да се сви радови заврше почетком августа. То су први дани августа који би требало да буду последњи за вакцинацију. Након тога почиње процес масовног зрења грожђа, а биљка неће моћи једнако добро пренијети два сложена процеса.

Ако немате времена прије почетка коловоза, можете покушати посадити биљку у топло вријеме. Препоручује се да се изабере време када ће се за неколико недеља температура ваздуха загрејати до петнаест степени изнад нуле, што је тешко ухватити у септембру иу другим јесенским мјесецима. У прољеће и љето, вакцинација се успјешно проводи и можете бити сигурни у позитиван резултат наредне године. Али морате разумети да, без обзира на временске прилике за неколико недеља, вакцинација захтева припрему. За пролећну вакцинацију, препоручено је да се покупи у јесен. Прена почетку зиме не заборавите оплодити грожђе.

Сечението на залиха треба да се изврши с оштрим средством

.

Методе за промену сорте грожђа

Важно је да се детаљније осврнемо на методе ажурирања винограда, на парцелама домаћинстава. Најокрутнији и богохулнији начин је комплетно сечење грмља претходне сорте. Након савршеног процеса, можете у великој мери пожалити што је урађено, јер ће процес узгоја нове сорте и добијања усева трајати много месеци, па чак и година.

Ефикасан и хуман начин узгоја нове сорте је вакцинација. Захваљујући овој методи моћи ћете да уштедите време узгоја нове сорте и не само да сачувате свој виноград, већ и значајно повећате принос и учините га зеленим.

Стручњаци су одавно приметили да пресађивање није само начин да се промени сорта, већ и један од најпродуктивнијих начина да се обнови виноград, да се сади и обезбеди висок принос. Постоји много начина за пресађивање грожђа, а сваки од њих има своје предности и недостатке:

Зелени цепач - схема

Важно је изабрати најбоље из скупа профитабилних и ефективних начина - а ова метода је “цијепање”. Може се изводити и на зеленим изданцима - тада ће се ова метода назвати зелено резање.

Други тип вакцинације треба назвати вакцином, која се изводи на крутим изданцима. Њено име- црна вакцинација, проводи се у љетно вријеме са црним резањем.

Исправан рез клина зеленог резања

Која је разлика између црног и зеленог пресатка?

Прва метода пресађивања се врши црним сечењем, бијегом, који је већ стар годину дана или чак и више.Препоручује се да се правилно сачува и да се са почетком пролећа угради у коренски систем.Друга техника је да се млади изданак засади у старом винограду, који се може појавити и остати зелен.Не постоје значајне разлике између резултата две методе вакцинације, а обе сорте се разликују по високим стопама ефикасности и обезбеђују добру жетву.

Важно је разумети да након вакцинације биљка треба посебну бригу, која мора бити осигурана за квалитетан раст и правилан развој грма.

Резултати пресађивања у зеленим и црним резницама постају видљиви већ 35-45 дана након завршетка процедуре.Појављују се први изданци, ау овој фази важно је одрезати горње коријене и покрити грм са земљом.Након тога, пажљиво пратите појаву нових изданака и уклоните га како би развили нове грмље.