Вредност хране за пилиће Кура

Људи који се професионално баве узгојем перади, схватају важност хране за раст, развој и конкурентност живине. Пољопривредници имају погрешно мишљење, с мишљењем да се пилићима може дати нешто. То је дубока заблуда, јер исправно одабране хранилице осигуравају добро здравље птица и у релативно кратком периоду постижу се очекивани резултати.

Правилно одабрана храна - гаранција здравља пилића

Велики губици младог стоке, проузроковани сопственим и неправилним храњењем: каша, зеље, дробљена зрна, кувана јаја итд.

У овој селекцији нема важних супстанци и не апсорбује се са 100% пилића.Прехрана која остаје у стомаку узрокује соуринг, што доводи до болести и смрти појединца.

Храна, исушена у тацнама, такође доводи до смртоносних ефеката младих животиња. Ово се чешће дешава у летњем периоду када се процес ферментације убрзава, тако да се посуде морају систематски чистити. На почетку живота, хранидба за пилиће је витална.

Како одабрати комбиновани феед?

Користећи храну која задовољава стандарде ГОСТ-а, нема потребе бринути се о томе колико додати витамине и минерале, све је осигурано. И правите храну својим рукама, морате знати такве норме.

Крмна смеша по ГОСТдаје пилетини све потребне микроелементе

Ако за пилиће не постоји адекватна исхрана, онда ће у првој фази пољопривредник добити смањење продуктивности птица, а посљедице ће бити озбиљније.

Храна за кокоши несилице, произведена по ГОСТ стандардима, у којој ће пиле добити све потребне супстанце које убрзавају раст, стимулацију, производњу јаја. Набавка такве хране ће уштедети много проблема.

Висококвалитетна, гранулирана храна смањује смртност младих животиња, убрзава товљење, смањујући количину хране.

Производна храна се произведе из пречишћених сировина по одобреном ГОСТ рецепту.

С обзиром на старост пилића, одабрана је и неопходна комбинована храна за кокоши несилице, месне пасмине, бројлере и пилиће.

У храни месне пасмине, укључује велику количину протеина, пажња се посвећује нутриционистичкој вриједности, корисности, давању високе енергије.

Комбинована храна за пилиће, разликује се по облику и саставу како популација расте. Јасно је да пилићи захтевају исјецкану храну, а одрасли изврсно раде са гранулатом. Временом идите у храну са високим садржајем сирових влакана и мању количину сировог протеина. Постепено, са повећањем старости пилића, повећава садржај калцијума.

Комбинирана храна за слојеве мора садржати много хранљивих састојака

.

Комбинована храна за кокоши несилице треба да садржи довољне количине минерала и витамина, али има мању потрошњу енергије. Важно је да се слојевима не да прејести, јер гојазност смањује производњу јаја.

Предност коришћења мешовите хране.

Висококвалитетна крмна смјеса, у складу са захтјевима ГОСТ-а, може се добити само у постројењу, гдје су уграђене специјалне технологије које омогућују уравнотежење минералних твари, витамина, елемената у траговима у концентрираном облику. Шта се не може постићи комбиновањем сточне хране сопственим рукама.

Храна за животиње има значајне предности у поређењу са конвенционалном храном.

 • Имунитет младих животиња значајно је повећан у поређењу са ручно рађеним масшама.
 • Пиле добијају неопходне елементе који јачају коштано ткиво, због чега се месо гради, а јаја су добро формирана.
 • Висококвалитетна комбинована храна која задовољава стандарде ГОСТ-а, је у стању да производи антитела на инфекције, избегава развој гастроинтестиналних инфекција, смрт птица.
 • Фосфор, који је део крмне смеше, спречава болест рахитисом, док натријум побољшава љуску јајета, калцијум значајно побољшава коштано ткиво и формира шкољке јаја.

Пилићи воле пити пуно воде, стога будите сигурни да пратите присуство воде у посудама. Колико пута да нахранимо птице?

Пилићи требају много чисте воде

У првим данима живота потребно је дати храну 5-6 пута дневно, постепено до три пута. Комбинована храна се мора давати у сувом облику, јер мокра храна често доводи до тровања, посебно ухот веатхер

Важно је запамтити: ако се комбинована храна напуни кључалом водом или топлом водом, вредност производа се губи.

Користећи комбиновану храну за исхрану пилића, нема потребе за додавањем других мамаца, што је прилично профитабилно и економично.

Нахраните своје руке.

Наравно, крмна смјеса, произведена код куће, неће задовољити стандард госта, али њен састав се може приближити томе.

Пилећа храна је три врсте: сува, влажна, комбинована.

Сува храна, која у свом саставу има све популарне супстанце. Обично се купују у специјалним продавницама. Фабрике хране се производе у складу са ГОСТ стандардима. Али постоје пољопривредници који самостално производе храну. Довољно добра опција, јер особа зна састав.

У љето, додана зелена трава витаминира храну.

Рибље уље допуњује недостатке витамина зими

Зими, да би се елиминисао недостатак витамина, храна је обогаћена рибљим уљем. Приликом храњења пасуљем за кашу, треба имати на уму да једнократна брзина има волумен једнак једу пилетине у року од једног сата.

Пилећа храна се кува ручно, мешањем суве хране са кашом, по стопи од 120 грама по особи.

Оптимални рецепт за мешану храну за несилице властитим рукама, укључује следеће компоненте:

 • (450 г) кукуруза;
 • (120 г) пшенице;
 • (70 г) јечам;
 • (70 г) сунцокретова оброк;
 • (60 г) месно и коштано брашно;
 • (50 г) рибље брашно;
 • (40 г) хранеквасац;
 • (30-50 г) трава;
 • (20 г) грашка;
 • (10-15 г) витамина;
 • Сол није већа од три грама.

Овај рецепт укључује све потребне витамине, елементе у траговима који су важни за раст, производњу пилића.Кувана храна по овом рецепту, укупна маса ће бити приближно један килограм.И важно је да у њему нема конзерванса, иако је направљен без стандарда гостију.

И опипљива уштеда новца.