Витамини од теле за брз раст Краве

Да би се телад правилно развијала и добијала нормалну тежину, морају се правилно хранити и мора се одабрати уравнотежена исхрана.Потребно је да користите витамине за телад, који помажу да се утврди правилан развој сваког појединца, да се повећају индикатори масе и квалитета произведеног млека.Који су додаци потребни за пуни развој младих телади?

За развој телета је потребно не само мајчино млеко, већ и витамински додаци

Шта је потребно за организам?

За активан и правилан раст непрестано су потребни елементи у траговима А и Д.Правилно очување одговарајућих природних додатака за узгој телади помоћи ће у правилном складиштењу свих сијена - директном извору сваког корисног елемента који је у нормалној исхрани животиње.

У храни, количина витамина А, Д треба да буде нормална, само у овом случају раст и континуирани развој сваког појединца биће коректан и стабилан:

  • А може стимулисати добар раст сваког телета, значајноповећати отпорност имуног система на опасне заразне и друге болести.Овај елемент је витамин активнијег и правилнијег раста.
  • Д помаже да се избегну неугодне болести - болан и јак рахитис.

Витамин Дспречава развој рахитиса у телу

Директни извори микроелемената

Главни извор разних витамина у периоду храњења млијека је млијеко. Сва потребна хранива су у млечној масти. Када се индикатори корисности млијека смањи, неопходно је почети са активним храњењем телади младим и слатким мрквама, које у свом саставу имају користан каротен. Из ње се формира витамин А у телу телета.

Такодје, велика количина овог елемента се налази у сену сушења сенки, који се бере на бази младих биљака.

Витамин Д се активно формира када је захваћен сунчевим зракама. Велика количина супстанце је сено - дјетелина или луцерка. За сушење биљка треба да буде само у сувом и сунчаном времену.

Такође, да би се повећала стопа раста, помаже сочна млада трава, која садржи много корисних витамина. Телад ће моћи са својом храном да добије неопходан активан раст корисних и разноврсних супстанци. У храну унесите квалитетно сено, сочне мркве и младу зелену траву.

Запамтите, нема витамина за раст телади у швеђи, слаткој крмној репи. Али одсуство ових корисних и неопходних за здравствене елементе не чини ниже вредности хране. Препоручује се да се не хране само ови корени, већ и да се комбинује са слатким црвеним мрквама.

Мрква може да се уведе у исхрану телади

Утврђена дијета

Главни знак значајногнедостатак потребне количине витамина А у младом телу у телу је константан одлив слузи из очију, носа, тешког отицања оба капка, значајно погоршање нормалног вида у потпуном мраку, заразне болести у желуцу и цревима, нарушен раст и стање длаке.

Ако тело нема довољну и уравнотежену количину микроелемента Д, животиња може бити изложена заразним болестима, деформитетима папака и тешким слабостима у удовима. Кости се лако и брзо разграђују, постају прилично крхке, а метаболизам минерала у организму је поремећен. Када витамин недостаје у тијелу, постоје јаки и упорни грчеви, пјена из уста и оштар пад на глави.Такви напади доводе до смрти телета.

Одређене нијансе су веома важне ако желите да уравнотежите количину витамина у телу животиње:

  1. Храна која се стално чува на отвореном, остаје под јаким зрацима дуго времена, губи се корисно заактивни развој каротена, али повећава количину елемената у траговима Д.
  2. Сакупити све сијено које се суши у хладу и на сунцу.Два различита типа сена треба да се хране истовремено.
  3. Придржавати се правила складиштења.Када се сијено налази на отвореном простору, потребно је отворити га и покрити га посебном шупом.

Боравак на отвореном омогућава телу телета витамином Д

препоруке

Ако желите да додате више витамина за раст, свакоме телу дајте инфузију игала, где постоји велика и стабилна количина здравих супстанци. Узмите килограм борових иглица и напуните 5 литара кипуће воде. Инфузија се кува пола сата на лаганој ватри. После хлађења, прођите течност кроз газу да бисте уклонили игле са делова. Могуће је дати средства телима за двије седмице живота.

Такав витамински додатак у исхрани је користан не само за велики број витамина, већ и за чињеницу да је природан. Нећете нанети никакву штету малом и развијајућем телету, али додајте активност расту и правилном развоју организма. Друга таква инфузија неће бити - помоћи ће ојачати органе и имунитет телади.