Високи летећи голубови

Птице са привлачним спољним карактеристикама или сјајним летним квалитетама, постаните славни.Типпелерс има ове квалитете - то су енглески голубови, узгојени за дуге летове.

Тиблер голуб је узгајан у Енглеској

Спољни знаци типплера

Завичај голубова пасмине типплер је Велика Британија. Узгајали су их њихови узгајивачи у 20. веку, прелазећи енглеске турмане и француске летеће. Сада је ова пасмина веома популарна у Великој Британији и другим европским земљама.Голубови кипери су ријетки у Русији.

Ово је племенита дивља пасмина средње величине.Спољни знаци имају следеће карактеристике:

 • груди су широке, јаке;
 • глава је глатка, врат је кратак;
 • очи у боји између беле и бисерне боје; кљун је дуг;
 • избочене ноздрве;
 • различите боје перја: жута, црвена, црна, плава, цемент;
 • јака крила притиснута уз тело;
 • Прекрасан реп у хоризонталном положају, где има двадесет перја репа.

На први поглед, перје описаних голубова је уобичајено, али су спортски.

Типплер је комбиновао у себи све генеричке особине и карактеристике.

Голуби типплерс имају уобичајенограи цолоринг

\ т

Јединственост згодног типплера

Најатрактивнија карактеристика за узгајиваче је издржљивост у лету.

Одрасле птице, упркос временским приликама, могу бити у лету 16 сати или више. У континуираном лету, они трају до четрнаест сати. Године 1975, голуб голубова поставио је рекорд у трајању лета - 20 сати и 40 минута!

Ови голубови дивно лете у јатима стварајући кругове, спуштајући се. Разликују се по томе што у потпуности користе најмање ваздушне струје. Типплерима није потребан вјетар, они лебде, практично без икаквог напора.

Уз правилну негу, храњење и систематску обуку, пипци могу летјети од зоре до мрака. Многи голубови добијају висину на почетку лета и постају видљиви у облику мале тачке. Постоје голубови који лете на великој надморској висини, затим се спуштају, понекад лете далеко од расадника.

Кипер може одлетети на значајне удаљености од домаће голубарнице

Голубови који лете, који се одмах пењу на велику висину, гдје су скоро невидљиви, могу имати "болест висине". То се дешава због снажног пада атмосферског притиска када падне ниво кисеоника. Птице су у стању шока, губећи способност навигације и падају на земљу. Опасно је ако се спусте у непознатом подручју, далеко од куће, гдје се не могу наћи. То је разлог зашто се голубови плаше да им допусте да лете, али прецизно, типлери се класификују као птице које лете.света.

Типпелерс су популарни широм света због својих одличних летачких својстава.Ради ових голубова организују такмичења на међународном нивоу у трајању континуираног лета.

Учење летења

Постоје посебна правила по којима голубови уче да компетентно лете:

 1. Почетак у исто време;
 2. ​​
 3. Храни се и вода тек након лета;
 4. Искључити из групе голубове који лете неисправно;
 5. Боље је не користити голубицу (капаљку).

Голубови треба да буду обучени истовремено

Карактеристике одржавања и неге

Кипери не морају бити скрупулознибрига.За кућиште се користи обична голубарка, са прикладним приступом.Врло је добро направити посебна мјеста за младе, за спортске голубове и мјесто за узгој птица.Свакако би требало да буде кутија за одлазак са прикладном локацијом у близини прозора.Није избирљива у исхрани, већ прати квалитет хране.Издржљивост птица зависи од исхране.

Са голубарником на крову, место за полазак је направљено од решеткастих кутија.Ово је погодно за младе птице и одрасле голубове који већ вежбају, што олакшава полетање и слетање.Ова кутија се поставља близу прозора за спавање тако да је погодно посматрати и померати капаљку.Опремање голубарника на земљаној парцели, кутија се поставља близу крова, тако да постоји добар преглед подручја.Можете да видите кутије за подизање које се увлаче.

Тако да голубови могу брзо и тачно да пронађу голубарник, полетну кутијубоје у светлим бојама. Типплери има велику способност да учи, тако да брзо науче да лете из кутије и слети на њу.

Ноћу, електрично осветљење би требало да буде обавезно, што не би требало да ствара сенку од голубарнице. У супротном, птице се уплаше, што отежава летење ноћу. Користећи допперс, голубарке се могу опремити на најразличитијим местима.

Дакле, у Енглеској постоје голубарице, величине телефонске говорнице, које се налазе између високих зграда.

Постоји пример када се у Холандији типплери пуштају са балкона високоградње, али не са горњег ката.