Вилд Огар Дуцк: значајке пасмине Дуцкс

Ако прођете кроз одређене делове Москве, приметићете птицу која привлачи пажњу својим необичним и необичним перјем. Правилно име ове птице је патка огар.

Огар има блистав изглед

Карактеристике форме

Главна и непорецива особина дивље црвене патке је то што се може похвалити својим свијетлим и занимљивим перјем свијетле и незаборавне наранчасто-смеђе нијансе. У предјелу врата перје се разликује по бело-окер нијанси. Реп је црн са благо зеленкастом нијансом. Рачун има богату црну нијансу.

Велика патка одликује се високим ногама и прилично кратким кљуном, дугим извученим вратом, као и прилично поносним и посебним положајем.Црвена дивља патка у свом изгледу личи на малу, али импресивну гуску.

Још једна значајка је гласан, оштар, гласан и незабораван глас. Мало удаљен, он је у стању да подсећа на суседство магарца. Код жена је звук гласа много гласнији и оштрији.

Огар - велика патка

Препознатљиве карактеристике

Огар или црвена патка има следеће карактеристике:

 1. Не тежи да створи велико јато, воли да живи у паровима или у малим групама.
 2. За нормално ипун живот не захтева велико водено тело.
 3. Жене су изабрале партнера током љубавног периода.
 4. Птица има прилично агресивно понашање на самом језеру. Патке јуре друге врсте и чак се препиру.

Огари обично живе у паровима

Хабитат

Црвене патке више воле да бирају посебно подручје које је идеално за нормалан и пун живот:

 • Кинеске провинције, које се налазе у центру или на југоистоку.
 • Делимично у Азији, целој Монголији - овде можете упознати велику разноликост ових птица.
 • На територији вруће Турске.
 • У Африци, а посебно на сјеверу континента.
 • Доста црвених патака борави у Етиопији.
 • На западној обали Црног мора можете наћи и огарис.
 • На територијата на Русиа, ​​ти птици се главно се нао | аат во Краснодар Регион.

Огар - обична птица

Дијета црвених патака

Огар може наћи храну не само у води, већ и на копну. Птица даје предност таквој храни: сјеменкама, зеленим и младим изданцима, разним житарицама. Ипак, ватрена ватра се никада неће удаљити од разних инсеката, скакаваца или кукаца.

У води Огар лако проналази мекушце, мале рибе, жабе или ракове. На крају врелог лета, црвена патка проналази семе у пожњевеном пољу које се сије за зимски период.

Посебност птице је то што воли да тражи храну само ноћу.или у дубоком сумраку, али у поподневним сатима углавном се одмарају и спавају.

На крају љета, огар се храни семенама

Репродукција

Огари се ослобађају трајног родитељског старања у другом мјесецу свог живота.Али патке одлучују да покрену сопствено потомство само од друге године живота након тренутног излегања.

Птица је моногамна, задржава свој пар више од годину дана.Сам пар се формира током дугог периода зимовања или након доласка на изабрано место за даље гнијежђење.Патка се враћа из зимовања у марту, када се многа водена тела прекрију ледом.У овом тренутку, птица почиње активно тражити пар са којим ће се размножавати.

Женка трага за мужјаком, привлачи пажњу потенцијалне варијанте узвикујући, плешући око драке, чију пажњу жели привући. Потоњи стоји и чека коначни избор, спушта или повлачи главу.Драке непрестано хода око патке, која је одлучила да са њим изгради пар.Парење подразумијева обавезан лет и флертовање.

У огарсу, женке се брину за мушкарце

Гнијездо које пар пажљиво гради, патке пажљиво прекривају доље и након мјесец и по дана женка полаже своја јаја,разликују се бијелом или њежном кремастом нијансом.У великом квачилу има 8-12 јаја, али има и канџи где има чак 17 комада.

Излезивање на горионицима траје месец дана.У овом тренутку, брижан мушкарац је на стражи,чува своје женске и будуће паче.Ако се појави опасност, он одмах напада непријатеља, кршећи територију или приближавајући се гнијезду, гдје можда већ постоје пачићи.

Чим се пилићи роде, исушују се и одлазе са мајком у оближњи резервоар.

Тамо, пачићи весело проводе цео дан у купању и роњењу.Анксиозност и брига за потомство заузимају оба родитеља подједнако.После два месеца пачи почињу да лете активно и поуздано, изузети су од континуиране родитељске бриге.

Огарска нега за гнезда за 2 месеца

Невољност

Огар се разликује по типу поверења.Ова се патка брзо и лако прилагођава, навикава на људску пажњу, ако је ухваћена у раној доби.Огари су непретенциозни у добро одржаваним константним садржајима за патке и лако се слажу у стању ропства.Потребно је узети у обзир агресивну и узбуђену природу дивље птице у вријеме репродукције - свака домаћа патка може бити дивља у односу на своје сроднике.

За правилно и ефикасно држање огара у заточеништву, потребно је издвојити довољно простора за птице, гдје нема других врста птица. У самом периоду активног прихваћања ваших омиљених водених процедура, потребно је користити умјетне плитке резервоаре који су једноставно изграђени.

Црвена дивља, понекад припитомљена, патке се значајно разликују од блиских рођака од јединице као што су гуске: боја, посебно понашање.Огар -занимљив представник разноврсне фауне. На неким местима ова врста почиње активно да нестаје, па је неопходно да се она пажљиво и пажљиво третира.