Вхите Беаути Грапес - Фрумоаса Албе

Прво спомињање грожђа датира из четвртог четврти.миленијум пне и долазе од Египћана.До данас је приказано много варијанти које се разликују по својим карактеристикама.Јунак овог прегледа је молдавска сорта Беаути.

Бело грожђе лепоте је производ молдавске селекције

Фрумоас Адбе значи "бела лепота" у молдавском.Она је заслужено заузела достојно мјесто међу својим колегама због насљедне стабилности, квантитативних и квалитативних показатеља.Молдавски научници изабрали су "Гузел Кару" и "Саве Виллар" из којих је ова принцеза грожђа наслиједила све најбоље квалитете као родитељски пар ове сорте.

Опис сорти Фрумоас Албе

Описание.Бело грожђе лепоте припада сорти са раним старењем.Сорта формира снажно активно расте грмље и има цвијеће хермафродита.

Опис гроздова Гроздови умјерено и увећани досегну тежину од 0,4-0,8 кг, под оптималним условима и повећаном пажњом на његу, сорта захваљује гроздовима грожђа.Структура кистовасредње густ или трошан.

Опис грожђа Грожђе сорте Белорица мале су до 2,5 цм у пречнику и до 7-8 грама тежине, заобљене или благо издужене. Боја плодова варира од бело-зелене до тамно жуте, сунчања до жућкастосмеђег.Грожђе није склоно брушењу и разбијању бобица. Укус је уравнотежен слатко, има ноте мушкатног орашчића.Плодови постижу садржај шећера од 17%, а киселост достиже 8%. Тело грожђа је густо и сочно садржи 2-4 семена, али су невидљива, а кожа је танка и непримјетна када једе. Грожђе може дуго да чува укус и карактеристике производа, док остаје на грмљу, а посебност грожђа је зависност укуса од пољопривредне праксе и старости. Што је вино старије, укусније је бобице.

Индикатори сазревања винове лозе на нивоу. Избоји грожђа доносе плодове за 90%. Сорта је способна да формира неколико цвасти, тако да је потребно рационализирати грмље. У почетку, једна четкица се уклања када плод расте и достигне величину грашка на пуцу, остаје гомила која је боље опрашена и формирана више јајника. Према запажањима виноградара, доње четке сорте су мање опрашене. Оптимално оптерећење на лози је једна четкица. Сорта не толерише преоптерећење, у супротном трпи квалитет усева.

Обрезивање лозе се врши кратко, остављајући до три пупа, али у неким условима дозвољени просек, који достиже осам очију. Грожђе сорте Фрумоаса Албе у индустријскомузгој даје приносе од 150 центара по хектару, ау аматерском виноградарству до 45 килограма од једног зрелог грма.

Опис разлике сорте, одликује се сортом грожђа Љепота и јак имунитет на болести и оштећења од оидиума, паучине гриње, лишћа, филоксере. Грожђе је отпорно на снижавање температуре на 26 степени и погодно је за гајење у областима са хладном климом, где се смањују ризици зимског одмрзавања и има довољно снега за зимовање.

Искрцавање се врши на осунчаном сунчаном подручју, поштујући правило: "више сунца - више бобица".

Очување комерцијалних квалитета грожђа током транспорта узрокује контроверзе, кластери се могу подерати. Међутим, то ни на који начин не утиче на укус - они остају на врху.

Опис предности сорте:

 • високи и стабилни приноси;
 • имунитет на болести;
 • избалансиран слатки укус мушкатног орашчића који се побољшава са годинама грма;
 • грожђе се не пече, не пуца, не труну и не губе дуге карактеристике окуса које остају на лози.

Опис недостатака сорте: потребно је оброк бербе, јер грожђе не подноси преоптерећење.

Бело грожђе даје око 45 кг бобица из једног грма

Опис тајни расте грожђа на балкону

 1. Садња грожђа се врши на јужној сунчаној страни куће. Ако светло није довољно, потребно је додатно осветљење. Форфлуоресцентне или флуоресцентне сијалице погодне за то.
 2. Водене сорте треба проводити с опрезом, избјегавајући прелијевање и стагнирајућу влагу у тлу.У супротном постоји ризик од развоја гљивичних обољења и трулежи коријена.Током формирања јајника, интервал између наводњавања се смањује, а плодови ће бити сочнији.
 3. У случају врућег, жестоког времена, стаклени балкон или логгиа треба да се емитују да би се спријечила промаја.
 4. ​​
 5. Разноврсност је намотана, тако да се на балкону мора поставити посебна потпора.
 6. Важан услов за узгој грожђа у заштићеном земљишту је увођење уобичајених органских и минералних додатака.
 7. Спречавање штетних инсеката.Препарати прилагођени за стамбену употребу погодни су за третирање сорти на балкону.
 8. Када се узгаја грожђе у контејнерима (лонцу), неопходна је годишња трансплантација, при чему се капацитет сваке године повећава.

Приликом узгоја грожђа у контејнеру, треба га повећавати годишње

Како узгајати грожђе на луку или видиковцу - опис процеса

Сорта добро расте на луковима смјештеним у подручјима испуњеним сунчевом свјетлошћу: у близини зида куће, гараже или друге зграде.Приликом садње сорте грожђа са обе стране видиковца, у два реда, урадиће се вертикално-хоризонтални дизајн.Са једном врстом садње уз уску и дугу сјену, лук је дизајниран вертикално с хоризонталним нагибом.Боље је послатина југозападној или западној страни.

Док грожђе расте, успева да окрене и хоризонталне и вертикалне лукове, стварајући живахни вео посут кићанкама.

Сорта је засађена у размаку од три или више метара, а између узорака до два метра.Сорта је засађена у стандардне јаме и ровове, али су органски и минерални додаци удвостручени.

Да би се добила здрава плодна, добро препредена сјеница, строго је забрањено садити сорту на сјеверној страни.Такво мјесто за биљку је деструктивно - хлад и хладноћа могу уништити младице.

Бела лепота добро расте само на осветљена страна

Опис на економичен начин на городка

Сорта е примерена за системата, без капетола на граната, как формирает гроздов грозд..За сваку винову лозу користи се индивидуални носач, висине 1,5-1,8 метара, са две избочине које се налазе изнад и испод, нагнуте су на различите стране једна од друге. У пролеће, винова лоза се баца кроз горњу платформу, а зими се изданак полаже испод доње. Ова техника не захтева упрегнути грожђе и поједностављује склониште за зимски период.

Предности методе

 1. Поједностављење.Није потребно везати пуцање.Треба слободно да виси, онда неће бити активног раста у дужини.Стога је брига поједностављена.Са слободним падом винове лозе и њиховим минималним резањем, интензитет раста изданака пасторка је смањен.
 2. Цонвениенце. Локација кластера на подијуму. То омогућава униформно и активније осветљење и вентилацију, као и практичност рада.
 3. Исплативо .Не захтева финансијске трошкове организације таписерије, подупирачи могу бити направљени од импровизованих средстава (на пример, колци и велики нокти).
 4. Погодно за покривање грожђа и за покривање грожђа. Погоднија је за регионе са топлом климом, где је мраз мање ретко него на северу.
Формација беспаларног капитатума подразумева раздаљину од пола метра између грмља и између редова од 2,5 метара.

Капитулација грожђа без главе: слојеви дрвета, припремљена земља и дренажа, дренажне цеви и растојање између грмља

Опис годишњег сестринства

У првој години, напори су усмјерени на раст једног снажног пуцња. Јесење орезивање се врши до лигнификације. Ако је могуће, оставите метар винове лозе са 6-8 пупољака. Али ако је стабљика слаба и неразвијена, формација би требала бити одложена до сљедеће године.

У другом пролећу остави се пар горњих пупољака да из њих израсту два изданка. У јесен, доњи изданак је исечен, формирајући од њега грану која замјењује два пупољка, тако да је око које се налази испод на вањском дијелу грма, с унутарњим распоредом око се уклања. Горњи изданак је дизајниран тако да формира воћну стрелицу са 4-6 пупова.

У трећој години, обезбеђује се стандардна нега. Јесен такође одлазизамена кучке са два пупољка, а воћна стрелица је обрубљена на 6-7 очију.

В четвъртата и пета година, че је то потребно, се додава други връзки на плодове.

Карактеристике пољопривредне технологије

Тлозахтијева пажљиву припрему.Копа је ископана у ширини од једног метра и дубине од 80 цм до метра.Дренажа се састоји од истрошених трупаца, шљунка, експандиране глине.Из тла, глине, песка, шљунка или ломљене цигле и хумуса припрема се плодна земља.Дрвеном пепелу (5.5 л), коштаном брашну или исјецканим добро куханим костима додаје се ова композиција да би се обезбедила исхрана калцијумом (2 л), обогаћена суперфосфатом (250 г).Дозирање је по биљци.

За време формирањадат је најмањи терет на грму, који се може повећати након пет година само ако постоји очигледно оптерећење и тов биљке.Међутим, то се неће десити у спровођењу компетентног ђубрења.

Подешавање зеленог оптерећења. Важно је уклонити врхове, процесе кољена, на вријеме, да се стисне посинке и воћне стрелице.Међутим, прогиб винове лозе спречава раст изданака, главних и заменских изданака.

Храњењеје обавезно.Посебна пажња се посвећује пепелу, који не само да храни биљке, већ је у стању да заштити и од болести и штеточина.Душична ђубрива се користе само у пролеће иу ограниченим количинама, јер спречавају старење винове лозе.

Препоручује се искусним виноградарима који се баве овом методомгрмље старије од четири године, једном сваких 5 година, у потпуности секу дебели изданак и остављају замјенски пуцањ у бази да не би сломили грожђе, савијајући се до земље за зимовање.

Опис карактеристика и преференција Бијеле љепоте омогућава да се одреди начин узгоја ове сорте.Како се испоставило, грожђе се може успјешно узгајати у балконским увјетима и на луковима и сјеницама.Одговарајући на бригу, хибрид великодушно захваљује власницима богатом жетвом лепих, укусних и слатких бобица, које ће бити пријатније за јело, схватајући да је то плод сопствених напора.

Узгој грожђа није тако тежак као што се чини.Да би се постигао здрав виноград и квалитетна жетва, довољно је слиједити основна правила агротехничких мјера и послушати савјете искусних узгајивача.