Вариетал плум феатурес Морнинг Плум

Многе врсте вештачки печених шљива имају своје особине које баштованиморате знати да се не узнемиравате када оскудна жетва или квалитет воћа не испуњавају њихова очекивања.Прекиди у плодовима различитих шљива Јутро.Проучавајући нијансе његе, вртлари ће моћи да га беру скоро сваке године.

Јутро шљиве може имати прекиде у плодовима

Карактеристике сорте

Шљиве су се појавиле као резултат комбиновања Греенлеад Улленс и Скороспелка црвене.Нова сорта је уврштена у Државни регистар Централног региона.У овој области постоји боља стопа преживљавања садница.

Дрво никада није високо, граница раста је 3 м.Дебло је тамно црвене или смеђе боје.Облик круне варира: округли или издужени.Густина лишћа је умерена.Велики бледо зелени глатки листови имају округлу или овалну структуру и мале зарезе.

пупољци на глатким изданцима се не везују за њих.Бели цветови појављују се у другој половини маја.Њихова особеност је присуство истог броја прашника - 21, латице се не повезују једна са другом.Место формирања цвећа и плодова је букет грана, плодови су на јаким воћним стабљикама.

Просечан животни век дрвета је 20 година.

Описо плодове

Типичнооблик плода је овални.У просеку, њихова тежина - 30 г. Од стабла шљиве се лако раздвајају.

Боја воћа комбинује жуто и зелено.Што више сунца, шљива постаје руменило.Могући упад воска.Код неких узорака, види се абдоминални конац.Жуто месо има одличан укус и мирис.Количина шећера у њој је просечна, аскорбинска киселина је око 15 мг на 100 г, влакнаста структура је слабо изражена.Кости уклоњене из средине плода су веома једноставне.

Сорта је рано сазрела - у августу можете да се славите воћем, али у различитим областима време плодоношења може се разликовати.Разлика у укусу зреле и незреле шљиве је готово непримјетна.

По први пут плодови сазревају 4 године након садње.Али морате знати да свака 4 године дрво почива и не даје принос.У једној сезони може донети до 15 кг шљива.

Могуће је превозити свежу усев без додатних мера предострожности - не погоршава се.Плодови се користе за припрему разних посластица, многи вртлари их једу свеже.

Садња и култивација

Супротно постојећем мишљењу о еквивалентности садње сорте шљива Јутро је боље посађено на сунчаном земљишту у рано пролеће.Ово се посебно односи на вртларе који имају парцеле у централној Русији.

Садња у јесен је могућа за саднице са затвореним коренским системом, које се често продају у расадницима.Ако су корени отворени, онда је једино вријеме прољеће.

Опис на възможно место за съхранениеШљиве Јутро је слично захтевима за садњу других сорти шљива:

  • подземне воде не би требало да дођу ближе од 1,5 м, обиља влаге може да оштети биљку;
  • светлосни дан у области раста саднице треба да буде што дужи, а мала сенка не угрожава развој саднице;
  • јужна страна локалитета сматра се најуспјешнијом за сорту Јутро;
  • близина ниских структура не штети клицама;
  • иловаста или пешчана земља је најбоља за садницу;
  • Тло би требало да има неутралну киселост.

Ако постоји земљиште на купљеном расаднику, онда га није потребно уклонити - то ће помоћи да се садница боље смири.Потребно је ископати рупу за дрво за неколико седмица, а пожељно чак и на јесен.Идеални параметри јаме су 60к80 цм.Земља треба мешати са додатим органским ђубривима или суперфосфатом, јака ђубрива могу оштетити садницу.Ако су јаме припремљене за неколико садница, онда раздаљина између њих не би требала бити мања од 3 м. У средишту јаме потребно је уградити клин да би се одржала стабилност саднице, која мора бити везана за њу јаком жицом или жицом.Приликом садње база коријена треба остати на површини за око 5 цм. Тло треба бити правилно набијено и одмах залијевати, неће повриједити малчирање.

Шљива преферира сунчане места

Нега шљиве

Потреба за правовременом влажењем је неопходна за ову врсту шљиве.Вода мора бити најмање 1недељно. Са високим температурама и без падавина, интервали између наводњавања треба смањити. Дрво је трајало 1 пут од 4 до 6 канте воде. Вода треба допустити да се унесе. Прије почетка мраза на одвод мора се улијевати неколико литара воде.

Редовно ђубрење са ђубривима треба започети од 4 године живота дрвета. У пролеће су потребна ђубрива која садрже азот. Јесен неће бити вишак ђубрива, хумуса и калијум гнојива. Органска ђубрива треба примењивати годишње пре мраза. Они могу уништити биљку, јер ова сорта не подноси зиму, дрво мора бити заштићено од хладноће са поузданим склоништима и стварањем дебла. Ако је мраз погодио гране, али постоји могућност да се дрво брзо врати у нормалу.

Вртлари би требали 2 пута годишње - у прољеће и јесен - орезати дрво. Уклањати су сувише дуге, суве и болесне гране.

Овакав поступак доприноси складном развоју круне. Морате га извести пре него што стабло достигне висину од 2,5 м, а онда само уклоните додатне гране. Посебну пажњу треба посветити расту коријена, ефикасном начину отклањања - копања тла.

Шљива сорта Јутро припада самоплодној, ослобађа опрашивача. Ретко пати од напада штеточина и глодара. Типичне болести шљиве такође ретко утичу на њу. Као превенција, копање и редовно орезивање су довољни.