Варијанта Амурски пробој: Карактеристике

Амур Грапес, производ који потиче одукрштањем неких сорти грожђа културног типа.Грожђе ове сорте је популарно у северним регионима.Иако су ову врсту узгајали становници Кореје и Кине.Касније је мигрирао на Далеки исток и проширио се широм Русије.Сорте винове лозе у Амуру имају велики број хибрида, које су резултат укрштања других култура грожђа са амурским грожђем.Свака од ових сорти је јединствена на свој начин и има различита укусна својства, услове раста и друге ствари.Познато је више од 30 таквих укрштања.Више информација о сорти и другим својствима неких сорти амура може се размотрити.

Сорте грожђа Амур имају велики број хибрида

Прочитајте више о грожђу Амур

Многи који су упознати са овом сортом грожђа знају га подиме "Уссури".Главна разлика између сорти од других је дивљина, која је временом прерасла у хибриде и постала култура дома.Ова грожђа, у почетним условима, преживљава на ниским температурама и достигне - 40Ц.Ова температура, која изненађујуће није штетна за винове лозе.Хибриди који расту у нашим територијалним регионима немају такве показатеље.Разноврсни Амурски пробој, захтеваделимично склониште младица и младог грмља.Склониште у земљи није чињеница.

Да би се биљка спасила, она мора бити покривена било којим пластичним или дрвеним предметима који могу заштитити биљку од директног мрака.Амурски продор, осим ове имовине, не разликује се битно у бризи од других сличних сорти.Разноликост овог грожђа, многи вртлари знају као биљку са префиксом у називу "један".Амурски Оне - Бред на Далеком Истоку, особа позната у овој области, Потапенко АИЊегов рад је био усмерен на побољшање укусних својстава бобица.

Популарност овог грожђа током многих година показала је да његов рад није био учињен узалуд.Из сорте “оне” добијате различите врсте сока и вина одличног укуса.

Позивајући се на сорту грожђа "тајга", подсјећамо да постоји вањска сличност са сортом "један", то је величина грожђа и боја плодова.Да, и по укусу се мало разликују.Ова грожђа толерише мраз до 32Ц.Треба покрити младе грмове.Таига грожђе се сматра вином.Сваки грм овог типадаје већи принос, садржај шећера није већи од 20% .Хибриди грожђа, као што је таига, су биљке које су погодне за садњу у јужним регионима.Величина бобица на свакој групи биће велика, боја је засићена, а укус је слаткаст са лаганом киселом нотом.

Всакаа часть етого типа даје больше приноси

Описание на Амурно грозје

Груди Амурског продора со велики.Плодови су округли, љубичастицолорУкус пулпе је много другачији од многих, а покушај га по први пут дефинитивно памти.Маса кластера је потпуно другачија, чешће њена вредност зависи од медијума за раст сорте “један”.Забележени су случајеви добијања гомиле масе више од 1 кг.Сазријевање ове сорте настаје крајем августа.Због своје снажне структуре, биљка може произвести и до стотине килограма воћа из једног грма.Многи виноградари говоре о љековитим својствима ове сорте.Амурски пробој може помоћи од прехладе, ако се на основу тога направи вино или сок.

Сорта Таига сорте Амур има различит кластер.Облик плодова је округлог облика.Боја је тамно плава, љубичаста.У укусним квалитетима цењена је киселост.Берба из једне тајне грожђа - до 100 кг.Овај индикатор зависи од територијалног узгоја сорте, као и од климатских услова.Таига грожђе је добра сировина за вино и сок.Ова сорта је цењена од стране виноградара свих територијалних региона и тражена је на тржишту.Због садржаја корисних елемената, као што је пектин, ово грожђе се може квалификовати као лек за проблеме са пробавним системом, има лековита својства.Остали хибриди су по својим својствима слични расту и укусу.

Сорта тајга Амур грожђе има различну масу

Брига за грожђе Амур

Хибриди грожђа Амур, погодни за узгоју јужним и сјеверним областима су по својим својствима сличне за узгој ибрига. Амурско грожђе није посебно хировита биљка. Може се садити у свим врстама земљишта. Током раста се не препушта болестима, а брига о њој је једноставна, захваљујући дивљим, родитељским коренима.

Амурски грожђани хибриди могу расти чак и из семена. Овај феномен свакако није чест, али могућ. Присуство семена таквог грожђа у узгајивачу може дати живот младој биљци и донијети велики број плодова у будућности. Па, и чешће, резнице се користе за садњу. Присуство семена од узгајивача и њихово засађивање, процес је дуг.

У вези са резницама, ово је неопходан материјал за брзу садњу и раст. Упркос чињеници да Амур грожђе није каприциозно за станиште, постоје неопходне чињенице, чије присуство може убрзати раст биљке и заштитити од болести и, као резултат, произвести велику количину жетве у будућности.

Ево их:

  • ова биљка воли сунце, па је потребно засадити резнице на местима где је присуство нијансе минимално;
  • биљка воли тла која се разликују по киселости и ломљивости;
  • вишак креча у земљишту може бити подстицај за уништење грма;
  • за садњу морате имати тресет;
  • захтева обилно заливање.

Хибриди таквог грожђа, са добром пажњом, дају велике и зреле гроздове. Жетва ће сигурно оставити власника срећним. Тачне информације о одређеном случају треба да буду доступне ако постоји одређена врста грожђа.

Потребно је посадити резнице Амурског пробоја на местима где је присуство сенке минимално

За „пробој“ грожђа или како га још називају „Амур Оне“, треба да се приближите садњи на следећи начин:

  1. Имајте саднице или семена за садњу.
  2. Изаберите погодно место за слетање. Главна карактеристика је сунчана страна са минималним присуством сенке.
  3. Обилно залијевање. Користити хладну воду, посебно када је период плодног узгоја.
  4. Забрањено је наношење органских ђубрива, јер могу изазвати болести грожђа.
  5. Приликом садње, прије спуштања резница у ископану јаму, потребно је покрити мали слој пијеска или рушевина на дну, затим га посути земљом и тек онда причврстити резање.

Ово су карактеристике у којима се хибриди биљке Амур могу правилно садити. Приликом извођења, као иу одговарајућим временским условима. Жетва обећава да ће бити добра, уз једино запажање да ће то бити само када је грожђе јак, то јест, најмање два годишња доба након садње.

Неке карактеристике и чињенице о сорти

Ако почетнички узгајивач има могућност да купи семена сорти Амур, Амурски пробој, или било који други, то треба учинити само када сте сигурни у квалитет производа које одређени предузетник продаје. Или, куповини мора присуствовати специјалиста са дугогодишњим искуством који ће правилно одабрати потребне сировине за садњу.

Поред тога, ниједна позната особа не може разликовати семе грожђа, њихов изглед. Честослучај је да је једна врста купљена, али потпуно другачији је одрастао.Стога је боље набавити резнице и обратити пажњу на њихов изглед и величину.Главни фактор да се грожђе укоријени је његова садња у пролеће.У другим случајевима, садња је строго забрањена и довешће до смрти биљке.

У првим месецима након садње, амурско грожђе треба често наводњавати.Честа појава прве гомиле јавља се 3 године након садње.Кластери се могу појавити иу малим количинама иу просјеку.Много тога зависи од климе у којој су посађене резнице, семена и самог грма.Како је раније писано, потребно је више времена да семе постане пуноправна биљка, па је такав материјал јефтинији, али не и популарнији од уобичајеног.Величина самог грма такође може играти улогу.

У првим мјесецима након садње, Амур грожђе треба често залијевати.Ово се не односи само на врсте "пробијања" или "тајге".У топлом времену - једном у 2 дана, у хладном, кишном - до 1 пут недељно.Семе такође захтева пажљиву бригу о томе.Ревизија ове бриге о биљкама треба да се промени годину дана после садње.Током тог периода, прекомерно заливање може бити штетно за већ формирану биљку.

Сјеменке дају прве клице већ неколико дана након садње уз правилну његу.Препоручљиво је посадити семе у лонац док се не појавеницати. Сјеменке можете држати све док млади младићи не достигну висину од 20-25 цм, а тек онда их пренесете на жељено и припремљено мјесто. Ова операција се може приписати форми "пробој" и другим мјешовитим сортама.

Сорта амурског грожђа коју одаберете одушевит ће љубитеље доброг вина и сока и само љубитеље ове биљке.