Вакцина за голубове: употреба лијека Ласоте и његове упуте Голубови

Лазота је вакцина која се користи као профилактичка за Невцастле болест. Не користи се као лек, само у превентивне сврхе. Да би се одржала отпорност на вирус код голубова и других врста птица, птице треба редовно вакцинисати. Поред позитивних својстава лека, она није обдарена контраиндикацијама.

Невцастлеска болест узрокује велику штету голубовима, тако да Ласот треба да буде вакцинисан њиховом припремом

Опис вакцине

Карактеристике лека:

  1. Лек је лек који садржи вирус Невцастлеа у ембрионима пилића, који, када се вакцинише са птицама, изазива реакцију на отпорност на болест.
  2. Продаје се у облику светло ружичастих таблета, које се чувају у стакленој посуди запремине од једне до пола до три хиљаде доза. Ласот је у облику ампула за пет стотина комада.
  3. Лек је растворљив у води.
  4. На посуди која садржи вакцину су назначени: име, број партије и рок трајања и датум производње.

Квалитет стечене вакцине утиче на исход лечења. Треба да будете посебно опрезни при куповини комада.

Употреба лијека се проводи само као превентивна мјера, јер се симптоми Невцастле болести не могу излијечити.Инокулација се врши потпуно здравим појединцима. Доза зависи од старости и тежине птице.

Две недеље након увођења дуксерице, тело голубова ће развити имунитет на болест. Трајање заштитног ефекта лека је три месеца. Очекивани ефекат даје леку са одређеним односом композиције. У супротном, не очекујте ефикасност примењених мера. Што се тиче правилног избора лека треба да се консултујете са специјалистом.

Ласота се користи само за профилаксу, нема терапеутски ефекат

Употреба других лекова је неприхватљива током периода пре и после вакцинације пет дана. Поред увођења лека, важан фактор је одржавање чистоће у голубарнику и обезбеђивање уравнотежене исхране. У већини случајева, опасност од одређених болести пада на удио птица чија брига не задовољава стандарде. Тиме се смањује имунитет голубова, а самим тим и повећава њихова подложност вирусима и инфекцијама.

У кокошињама за животиње гдје су испуњени сви услови за збрињавање крилатих животиња, вакцинација је старија од петнаест дана и понавља се свака три мјесеца до пет мјесеци, након чега се фреквенција замјењује са шест мјесеци.

Ако је оплемењивач немарно пришао бризи о животињи, пресађивање се врши почевши од пет дана и са истом фреквенцијом.

Један заражени члан ове врсте ће заразити читаво стадо. Због тога је важно пажљиво водити рачуна и посебно обратити пажњу на трошковну ставку повезану са третманом голубова. Био сам болестанживотиње нису тражене и губе квалитет меса.Ствар није у томе да у многим случајевима вирус има смртоносан исход.

Вакцина се често распршује у кућу голубова аеросолом, усмјеравајући млаз у просторију и према самим голубовима.Друга метода је назална, која се изводи пипетом, која се, растопљеном у прокуваној води, убризгава у нос птица.

Голубова кућа се може третирати са Ласосом у облику аеросола

Употреба

Мешати три стаклене посуде препарата, претходно разређене.Користите количину ласера ​​који су обезбеђени за ваш простор за живину. Распршује се тако да се цијепа стока цијепи. После завршетка прскања, ваздух у перадарници.Исперите посуде за воду и посуде без употребе додатних производа.Проветравање просторије без продора.Особа може бити у соби након најмање десет минута.

Ово ће бити ефективно само када се користи у кућама за живинарство које су заштићене од пропуха.Препоручује се избегавање комбиновања његове употребе са другим лековима.Летаргија код вакцинисаних појединаца је природни феномен који треба избегавати десет дана након дана инокулације.Провера резултата се врши узимањем узорака крви.

Дуготрајно прскање идеално би требало бити мање од пет минута.Дозирање - један кубни центиметар по квадратном метру просторије.

Пред вакцинациататреба да извагате све голубове

Након неколико сати након убризгавања, птице могу добити воду. Пузавац је спреман за вакцинацију тако да буде херметичан. Ово осигурава ефикасност третмана. Други услови, као што је присуство најмањег цурења, доводе до смањења позитивног ефекта. Поред израчунавања количине лека, у зависности од обима територије, она се узгаја из односа тежине животиња и старости.

Да би се одредила укупна тежина, сви појединци су мерени. Добијена вредност је подељена са бројем голубова. Имунизација је подвргнута голубовима дан након рођења. Особа која ће спровести вакцинацију треба да буде обучена у посебну одећу.

Глава мора бити заштићена. Морате дисати кроз респиратор који штити од тровања. Сви делови тела, укључујући и очи, су затворени.

Упутства за употребу лека за голубове сугеришу да су за људе парови које излучује вакцина штетни. У случају додира са кожом, темељно опрати и одмах се обратити лекару. Такође у случају инхалације лека.

Препоручује се да будете што је могуће пажљивији током овог догађаја. Да бисте се заштитили од директног контакта са леком. Упутите га на голубове или друге птице.