Узроци проблема са плодним трешњама Цхерри

Дешава се да је у пролеће усјев обавијен цветањем, обећавајући обилну жетву, али се јајници не појављују на њему, или се одмах испушта воће. Разлоге због којих плодови не доносе плодове треба тражити у карактеристикама сорте или грешкама вртлара у њези.

Разлози за недостатак цветања

Понекад стабло не почиње ни да цвета. Проблем може настати из неколико фактора:

 1. Прерано је да дрво цвета. То је оправдано чињеницом да постаје зрело за плодове 5 или чак 7 година након садње. Показује сву своју снагу за 10-12 година. Нема потребе да журимо ствари.
 2. Недовољно осветљење за постројење. Трешње воле светлост, па је садња у хладу строго забрањена. Требало би да расте тамо где сунце сија од јутра до најмање друге половине дана. Дај јој сунце, и она ће процветати.
 3. Да би култура процветала, оплодити земљу. То треба урадити у фазама. У јесен, потребно је 70 г калијум гнојива, ау пролеће додати 200 г фосфатних ђубрива и 70 г урее. У време цветања, препоручљиво је сипати биљку водом са разређеним суперфосфатом (у пропорцији 25 г ђубрива на 10 литара воде). После 2 недеље поновите процедуру.
 4. Корисно је оплодити калцијем и калијем. Не дозволити оксидацију земљишта. Да бисте то урадили, разриједите 1 жлицу креде у 10 литара воде. Прехрана није дозвољена. Култура може почети да "дебља", то јест, целинуенергија ће ићи на лишће и нове изданке, а не на плод. Најбоље је посадити дрво у лагану, храњиву земљу. Тада ће добити равномјерно минерале, не патећи од недостатка њих, а онда из преобиља.
 5. Не дозволити високо влажно земљиште око трешања. Довољно је залијевати дрво 3 пута по сезони. Воли, када ваздух дође до својих коријена, потребно је правовремено отпуштање тла.
 6. Добро цветање ће осигурати примјену органских ђубрива. То треба урадити на следећи начин: на почетку сезоне, грашак, сенф или друге махунарке сади се око грма. Љети расту, а на јесен морају косити и закопавати под дрво. То ће штитити трешњу од хладноће и дати ће много елемената у траговима.

Разлози за одсуство јајника

У случају стабилног и нормалног цватње, јајник треба да се појави. Ако се не појаве, онда радите нешто погрешно. Трешња може бити безуспјешна, тј. односи се на различите врсте дрвећа које се не могу опрашити.

Пре куповине треба пажљиво питати продавца о врсти дрвета и начину оплодње.

Постоје дивне врсте плодоносних трешања. Да бисте их опрашили, потребно је посадити 2-3 до 3 до 3 самопародне трешње, које цвату у исто вријеме као и самозхеплоднои.

Круница не сме бити предебела. Тада зрак и сунце неће тећи, а то је неопходно. Важно је да се исече суве и оболеле гране сваког прољећа.да оздрави ране, онда ће плодоношење бити веће.

Облик круне треба да личи на парангале у које сунчеви зраци продиру равномерно.

Постоје и други разлози зашто трешње не дају плодове:

 • ако нема других заједно са самобзлодлодном, онда у време цветања можете донети цветну грану са другог опрашивача трешње -тако да можете добити прву жетву;
 • трешња цвета и даје плод брже ако је правилно засађена: најбоље је садити јужну или југозападну страну окућнице без пропуха;
 • не закопавајте корен стабла превише дубоко приликом садње;
 • култура не подноси хладноћу: бубрези се могу замрзнути у рано прољеће, а то ће негативно утјецати на будуће плодове: морате одабрати сорте које су отпорније на хладноћу;

 • мали број плодова, њихов низак укус може бити у случају садње изван разреда, односно дивљег дрвећа: треба га садитикоришћењем сортних врста;
 • Свако прољеће дрво треба третирати због болести, штеточина, труп би се требао подићи: у овом случају, трешња ће бити отпорнија на болести од трешње.
 • ​​

Закључак

За трешње је потребна одговарајућа нега, која се састоји од редовног заливања и ђубрива.Није довољно само посадити дрво и заборавити на њега.Слатка трешња доноси плодове на начин на који се бринете о њему.Пажљиво проучите разлоге, исправите своје неуспјехе у бризи о овом дивном дрвећу, а ваша трешња ће се у пролеће облачити у бијелоодјеће, а љети - црвеном бојом.