Узроци поремећаја производње јаја Куаил

Постоје одређени захтеви за негу препелица, чије непоштовање ће проузроковати појаву животиње, лошу производњу јаја и квалитет меса.Разлози због којих ваше препелице не журе се разликују.Да бисте тачно идентификовали вашу узрочну везу, требали бисте детаљније размотрити све могуће узроке.

Производство на препельа авлаетса мотно совместитьса из разних разлозов

Условиа препела

Број положених ачика и њихова доступност зависи от съответствие с нормитенеопходно за животињу. Взроки за продукциата от нижих ајцев:

 • Лаки дан.Прилагодите осветљење ћелије тако да је дневна светлост присутна осамнаест сати и није превише светла.Светлост треба обезбедити зими и лети.У топлој сезони осветљење се регулише углавном природним средствима, а зими се вештачки одржава.Ако је светло превише светло, птице ће постати агресивне, њихово стање ће се погоршати, а стопе производње јаја ће се смањити.
 • Висока производња јаја је загарантована ако је температура у кући најмање двадесет степени.Овај режим је неопходан за удобно живљење ове врсте птица.Придржавајте се температурног режима строго, као и контроле да кућа није била влажна и да није било скица.
 • Препелице нису пробирљиве птице, али је потребноу елементарној усклађености са дијетом и обезбеђивањем есенцијалних витамина и минерала.Хране се три или четири пута дневно.Ујутро и увече се дају углавном хранива од житарица, два пута за ручком једу мокру кашу од биљака и адитива.
 • Ћелије.Свака птица треба лично подручје, чија дужина и ширина зависи од величине препелице.Препоручљиво је да затворите бочне зидове и задњу страну и оставите решетку само на предњим вратима.Тако ћете створити угоднију атмосферу за препелице и смањити ризик од стреса који негативно утичу на развој птице.
 • Период адаптации.Након куповине препелице, она можда неће журити неко вријеме, јер је процес навикавања на ново мјесто боравка за њу велико искуство.
 • Замена инсеминатора.Промена мужјака за оплодњу женки узрокује кратко заустављање производње јаја.Ово је природан начин навикавања.
 • Током промене перја, женке не журе.
 • Ако је жена болесна, престаје да носи јаја.Пратите статус препелица.Обавите редовне кућне инспекције како бисте спријечили могуће болести.Обезбедите им одговарајући смештај.Сазнајте више о карактеристикама пасмине и захтјевима за његу.Можете спријечити болест, а то је много лакше него излијечити већ болесну животињу.Једна особа може заразити све птице, тако да не само да изгубите полагање јаја, већ и да добијете велики губитак.
 • Висока продукција јаја у препелицама траје до тригодина након тога, њихова старост није репродуктивна.Ове птице имају најраније датуме зрелости.Они почињу журити већ у доби од два мјесеца, а након три године већ се сматрају старим птицама.

Нови мужјак може бити разлог за заустављање полагања јаја

Усклађеност са неопходним условима везаним за потребе врсте, пружиће вам велики број јаја и висококвалитетног меса.Организујући све неопходне услове за птице у почетку, ограничавате трошкове за обнављање производње јаја.

Обнова производње јаја

Разлози због којих препелице не журе су да се брину.

Ако одлучите да засадите ове птице, проучите услове који су им потребни и узмите у обзир колико ћете их морати одржавати.Немојте игнорисати или изоставити било који услов.Сваки погрешан корак ће узроковати прекид полагања јаја.

Пружити животињама уравнотежену исхрану, богату есенцијалним минералима и витаминима.

Изградите кућу тако да испуњава све потребне услове.Побрините се да простор увек има чист ваздух, али нема ни најмањег газа.Ћелије морају бити чисте.Једите у посудама само у количини у којој једу препелице.Одвојено ставите здјеле шљунка и пијеска да очистите једњак.Редовно мењајте воду.Контролишите осветљење и температуру у кући.

Препелица је непретенциозна, али ипак захтева извесну бригу о себи

Одабир пасмине препелица

Важно је да се правилно одабере пасмина препелице ако их преусмеравате углавном за производњу јаја. Код неких пасмина, квалитет меса и величина трупа који задовољава постављене стандарде.Остале пасмине имају високе стопе производње јаја, а треће се не разликују у водећим показатељима у сваком случају.

Препелица може престати да се носи из одређених разлога.Зашто је производња јаја пала може бити последица погрешне расе.

Естонска пасма препелица

Ако се одлучите за размножавање препелица са високом стопом производње јаја, узмите у обзир следеће врсте:

 1. Јапанска пасмина.Ове препелице карактерише висока производња јаја.Годишње се полаже до три стотине јаја.Репродуктивно доба долази за месец и по дана.Женке саме не могу излећи јаја.
 2. Пасмина естонске препелице.Женке полажу до двеста осамдесет јаја.Њихови подаци о производњи јаја нису водећи.Женке ове врсте су одличне кокоши.
 3. Енглески црно-бели.Производња јаја је до двије стотине деведесет јаја годишње, захтевају да се брину.Држе се у одвојеним ћелијама, мушкарац седи само неко време.

Остатак пасмина препелица карактеришу релативно ниске стопе.Да би се одабрала пасмина препелица која је добро ношена, боље је изабрати пасмину са високом продуктивношћу и осигурати им потребне услове.

Ако је индикатор пао, ондафокус на пружену негу.