Узроци лимуновог жутила и пада листова

Лимун није само дивна биљка, већ даје и укусне и здраве плодове.Можете га упознати у многим кућама.Дрво може нарасти и до два метра високо и имати прелепу круну, али постоје ситуације када листови лимуна падају или постану жути.Мало људи зна зашто лишће жути у лимуну.

Лишће оставља жуту боју због грешака у неги

Најчешће, листови лимуна жуте због неправилне неге, али ово је чест узрок, потребно је да се конкретније разуметезашто листови жуте у лимуну и сазнају шта да ураде да га сачувају.

Узроци испадања лимуна

Постоје многи фактори који утичу на стабло лимуна, тако да га баца лишће.

Сувоћа и пражњење лимуновог лишћа код куће може да се догоди из следећих разлога:

  • недостатак светлости;
  • обилно залијевање или недостатак;
  • погрешни температурни услови;
  • Слабо тло.

Ако лимун баца лишће, разлог за то може бити један или више разлога.

Жутему лимуну треба дати приступ умереном светлу

Недостатак светлости

Домовина домаћег лимуна је веома врелаи пуно светла.Али то не значи да је вредно ставити дрвопод сунчевим зракама.Из овога се може осушити и опећи.Биљка треба да буде умерено светла.

У јесенском периоду дрво нема довољно светла. Да би се то урадило, треба га померити на јужну страну или користити ЛЕД лампу.Ово ће учинити биљку нормалном.

Неисправно заливање

Ако лимун у соби има пожутеле листове који падају, то може указивати на недовољно или прекомерно заливање.

Заливање лимуна треба да буде редовно, али не у изобиљу

Прекомерна влажност је учинила земљиште подложним процесима труљења и дрво је нестало.Обилно заливање чини тло веома густим, што не дозвољава да се корење храни кисеоником, због чега биљка може једноставно да умре.Да би се то спријечило, залијевање треба обавити према схеми.

Недостатак наводњавања може уништити и лимун.Први знак недостатка влаге је да листови постану жути.Тада почињу да се суше и падају.Временом, биљка једноставно умире.

Неисправна температура ваздуха

За дрво лимуна температура у просторији игра веома важну улогу, за њен нормалан развој треба да буде од 18 до 20 ° Ц.Ако је могуће љети узимати биљку вани, то морате радити редовно.

Ако је дрво у зимском периоду стајало поред батерије, то може узроковати жуто лишће.Да би помогли лимуну, само треба да га преуредите даље од система грејања.

​​

Слабо или осиромашено земљиште

Цитруси могу лишће оставити због чињенице да је засађен у лошем стању или да земља дуго није засићена витаминима. Једном када дрво расте у вештачким условима, потребно га је редовно ђубриво.

Да би лимун ослободио нове листове, довољно је да га пресађује у земљиште богато витаминима. Дословно за мјесец дана ћете видјети резултат.

Земљиште хранљивих материја помоћи ће да се реши проблем жутих листова

Узроци појаве жутог лишћа

Брига за лимун је важна компонента, али се исплати и редовно прегледати. Уосталом, ова биљка није заштићена од штеточина и болести. Лимун жути и најчешће пада лишће због њих.

Ако листови постану оштро жути, то може значити да је лисна уши напала лимун. Потребно је пажљиво прегледати унутрашњост плоче. Ако је овај штетник напао недавно, жутило се појављује на крајевима. У овом случају, можете покушати сакупити инсекте сами. Са снажним поразом вреди обрадити "Танреком".

Ако врхови лишћа или њихове базе постану жути, то указује на појаву гриња. Можеш се борити само уз помоћ Фитоверме. Најчешће, штеточине нападају биљку у прољеће или јесен. Уосталом, у овом тренутку то слаби. Узрок жутости лишћа могу бити и различите болести.

Једна од њих је Малцхеккова болест: прво лишће пожути по рубовима, временом постају потпуно жуте и отпадају. Борите се против ове непријатне болестиТо је немогуће, јер до сада није дошло до дроге.Једина ствар коју можете да покушате је да спречите њено појављивање.За то је потребно пажљиво водити рачуна о биљци.

Гоммоз је веома опасно обољење за лимун, јер ако не почнете да га третирате на време, он ће умрети.Болест напредује брзо иу кратком периоду може једноставно уништити биљку.Лимун можете сачувати само у првој фази.Да би се то постигло, треба га очистити од љепила и обрадити бакарним сулфатом, а затим пресадити у ново тло.