Узроци жућења и испуштања трешњиних листова Цхерри

Тешко је узгајати воћне културе. Сва стабла су изложена болестима и штеточинама. Да бисте објаснили зашто листови трешње постају жути и падају, морате раставити сваки од могућих узрока. Ово ће вам омогућити да пронађете најбољи начин за решавање проблема.

Погрешно заливање

У врту, листови на дрвету могу постати жути ако не пратите режим наводњавања.

  1. Уз недостатак воде, вишњама једноставно недостају ресурси да обезбеде све гране и изданке влагом, тако да листови почињу да се суше и врло брзо падају. Након неколико година, биљка је потпуно уништена.
  2. Прекомерно влажење коренског система смањује развој дрвета. На листовима се појављују светло жуте мрље. Временом се њихов број само повећава. Листови почињу да се суше и потпуно падну.

Млада трешња захтева висококвалитетно заливање. Оптимални интервал треба да буде 20 дана. Да бисте заштитили корење од трулежи, морате користити топлу воду. Ојачава зидове коријена, а они су мање погођени болестима.

Цолд

Дрво које није жилаво треба пажљиво припремити за хладно време. Ако приметите да су листови одмах након цветања постали жути, то значи да се корени зими замрзну.

Да би се спречило појављивање жуте боје у пролећеспотова:

  1. Провести мулчење круга дебла. За то се хумус и слама мешају у једнаким деловима;
  2. Нахранити корење наношењем 20 литарског раствора суперфосфата (40 г на 10 л воде).

Цоццомицосис

Често листови трешње постају жути када је биљка изложена кокомикози. Манифестација болести:

  1. У јуну се на плочама листа појављују љубичасто-зелене тачке;
  2. Са повећањем влажности ваздуха, беле споре су приказане на врху лисне плоче, која се може пренети на друге културе;
  3. Два месеца касније, трешња испушта жућкасте листове и следеће године престаје да везује плодове.

Ако време не започне третман, онда ће дрво морати да буде искорењено. Против кокомикозе се користи раствор Бордеаук (10 г производа на 5 л воде) или бакар сулфат (50 г на 5 л). Такође, „Скор“ и „Топин“ се сматрају ефикасним лековима против ове болести. Обраду треба обавити у интервалима од десет дана.

Холеи спотови

Ако је трешња љети постала жута, разлог је често присутан у перфорираном мјесту. На површини плоче лишћа и дебла се појављују бледа места, величине до 1 цм, а након неколико дана лишће почиње да се суши и пада. Биљка престаје да везује плодове, али и да се развија: раст престаје, гране почињу да се суше, цвасти се не формирају.

Са овом болешћу, лечење мора бити извршено благовремено. У такве сврхе користите решењеКхомус (40 г на 5 л воде) или Бордеаук мјешавина (50 г на 10 л).

Инсекти

Веома често, нарочито почетком јула, трешње нападају инсекте: лисне уши, буве, крпеља и гусјенице. Сваки инсект може уништити биљку. Њихова обилна инвазија се види у љето, од краја јуна до краја августа. Ови се штетници хране не само на листовима стабла, већ и на соку из његовог стабла. Биљка нема довољно хранива да се опорави. Након тога плоче листова почињу да се суше, пожуте се и падају, а стабло умире.

Борба против ових инсеката је лака. Да бисте добили ослободити од гусјенице и буха помоћи прскање тинктуре од рајчице врхова (инзистирати 3 кг врхова у 10 литара воде за један дан). Бори се с лисним ушима и може "Оки" (40 г на 10 литара воде). У борби против крпеља користити раствор "Регент" (30 г на 5 л).

Роот Рот

Ова болест се појављује не само због лошег квалитета наводњавања. Често се почиње развијати ако се уз културу сјеменки узгајају и агарици меда. На биљци се формирају сува подручја, листови жуте и отпадају.

Борба против трулежи коријена је немогућа. Мораћемо да искоренимо грм. Како би заштитили врт од такве болести помоћи ће висококвалитетном залијевању и редовном уклањању гљива које расту у близини дебла.

Закључак

Жути листови се појављују на дрвећу због спољних фактора. Разлог је често пораз гљивичних или бактеријских инфекција, као и штеточина. Пажљиво идентификујте извор проблемапрегледати оштећена подручја.Природа измјена ће указати на могући узрок и мјере за борбу против њега.