Узроци и методе лечења дијареје код пилића? Пилићи

Власници пилића су свесни да је главна брига птица када имају дијареју.Тодомаћинечини прилично забринутим, јер посљедице могу бити иреверзибилне ГГлавна ствару овој ситуацији није паника, већ откривање узрока дијареје кокоши.

Власници пилића забринути су за здравље својих кућних љубимаца

Многи се питају зашто се јавља дијареја код птица?Дијареја се јавља код пилића само у два случаја: или је то заразна болест, или су пилићи јели нискоквалитетну храну.Такође, ако птице нису у кавезу, и слободно ходају по дворишту, копајте у земљу.Они могу покупити да јеужасно ,да ћебити узрок болести.

Да бисте спречили болести, пажљиво пратите домаћу популацију.Здрава птица се пуно креће, активна је, добро једе, умјерено користи воду.Перје здравог појединца је свијетло, глатко и има специфичан сјај.Перје нанесе не разбаруше, птица чврсто стоји на ногама, не поскакује састраненастрануи не спава у покрету.Чим успијетеда примијетите да нешто није у реду са популацијом, требате одмах одвојити сумњиве птице од укупног броја, изолиратиу засебној соби.

И позовите ветеринарашто је пре могуће , јер само он може одредити узрок болести и прописати правилан третман.Ово је важно ако су пилићи покупили неку врсту заразне болести.Специјалиста удатимслучајевима треба одмах третирати птице .

Болестису инфективнеине-заразне

Птице се често разбољевају због неправилне неге

]

Болести пилића подељене су у два типа:инфективнеинеинфективне .Незаразне болести се не преносе преко контакта са болесним животињама или кроз ваздух, али то не даје разлогда се опусти, јер такве болести могу проузроковатиозбиљне штете за домаћинствопочевши од .смањити производњу јаја и колико је то могуће.Такве болести се јављају код оних животиња којене хранеилихранухраном лошег квалитета.

Засо можеи даљеда има свободна столица?Пилићи се могу разболети ако имлијеко производе витамине, минерале или друге хранљиве материје.Птице су болесне иу случају да се непрописно брину о њима.У овом случају, не морају да се лече, већ једноставно треба да преиспитају и промене исхрану.

Шта треба прво урадити?

Власници птица морају да разумејудругоједно правило: пре,негода се почне са лечењем, треба проверити да ли су кокоши даване током недеље,него .хранио кокошке.Ако постоји сумња на неку врсту хране, не треба је дати птицама.Добра превентивна мјера је чишћење и дезинфекција кокошињца.И то треба да се ради периодично, да не би дошло до нежељених последица.

Дезинфекција кокошињца је добра превентивна мера

Ако кокошиимају зеленудијареју, онда би велику количину траве требало искључити из исхране кокоши и пилића.Ако птице нису у кавезима, али ходају по дворишту, треба да изолујете болесне пилиће и гледате их.Сије се кокоши и кокоши морају бити у реду у случају болести које не могу заразити друге.И то треба урадити брзо, без одлагања.

Ако је поремећај повезан са прекомјерном количином кориштене траве, онда све пролазисамо за неколико дана.Пилићи су прилично њежна створења.Да, да, немојте се изненадити!Примећено је да дијареја код пилића може бити од страха.Квочка се једноставно може уплашити ако је онабила оштро одвезена с једног мјеста на друго, она је била у модрицама, ударена, чула оштар лавеж пса.Али никад не знате шта би се могло бојати животиње.Разлози могу бити веома различити.Гледајте неколико дана за пиле, узрок прољева јесамо уплашен.

У овом случају, све пролази без вањске интервенције након неког времена.Дијареја је могућа ако се птица прехлади.У овом случају, потребно је изоловати пилетину, најбоље је посадитињену посебан кавез, а затим ставити лампу за гријање.Препоручљиво је да се болесна животиња држи у кавезу са додатнимгрејањем неколико дананакон престанка пролива.Ово треба урадити како би се осигурало да се птица у потпуности опоравила, ида нема инфекције.

Дијареја је могућа ако је птица имала прехладу

Птица може бити болесна ...

Ако пилетина са којом пролива стално пије само вода, али практично не додирује храну, ондаима гастритис. Стручњаципрепоручују да у овом случају скувају тврдо кувано јаје, изваде жуманце, гњече се, мијешају са зрном конопље и дају птицама.Угаљ се може дати и за ублажавање стања птице.И овде није битно да ли се ради о фармацеутски активном угљену или дрвеном пепелу из пећи.

Пепео се једноставно додаје храни за птице, а угаљ мора бити фино уситњен и такође мешан са храном.Пилићи ће га појести колико им је потребно.Такав третман се врши за 2-3 дана.Ако се стање пилића не поправи, прољев је узрокован другом болешћу.Ако птица једе пуно незрелог грожђа, ондаонатакођеможе имати лабаву столицу.

И, потребно је посматрати птицу и покушати разумјети, у чемуузрокује узроке дијареје, а не хранити све пилиће свим врстама пилула одједном.Ако се узрок не може утврдити независно, онда је најбоље позвати ветеринара који, у случају болести живине, прописује правилан третман.

Мешавина пепела или мљевеног угља са храном

Треба пазити да кокошињац није превише хладан, не хода промаје, као што је птица) иначе ће се прехладити и разболети.Хладноћа може изазвати дијареју.

Диареја беле птице

Ако приметите код птице да је дијареја бела, одмах треба да изолујете птицу.У Калеу се може приметитинебеле мрље, алион ствараутисак да је у Калеу непрекиднакреда . Бела дијареја настаје када пиле има инфективну болест која је узрокована паратифним бактеријама.Ова болест може утицати на пилиће ендемски.Рјеђе се јавља бијела дијареја код патака или пурана.

Универзалну инфекцију пилића „помаже“ чињеница да се болест шири кроз мокро иконтаминиранолегло.Доприноси болестима велике гужве пилића, слабој вентилацији у просторији, поремећајима температуре токоминкубације .Ствар је у томе да ако се јаја узимају од болесне пилетине, онда се болест може пренети пилићима.Код оболелих пилића, забележено је:

Инфективна болест изазвана паратифним бактеријама утиче на масу пилића

  • ;
  • летаргија, мала покретљивост;
  • блокада ануса са мокраћном киселином;
  • отицање ректума.

Болест напредује брзо од 2 до 10 дана.Код неких опорављених пилићапуллороза , патогени остају у одвојеним органима.Опасност лежи у чињеници да се код одраслих ова болест углавном јавља у латентном, односно скривеном облику.

Према спољашњем понашању птице, утврдите да је болестанскоро немогуће. Такви одрасли пилићи су извор инфекције, јер постоје патогени у јајима, а затим заразе пилиће, који су изведени изинфицираних јаја . Најосетљивији на ову болест су пилићи до две недеље након рођења.

Надаље, ова болест се шири контактом са здравим појединцима. Микроби утичу на унутрашње органе, уништавају срце, јетру, јајнике, производња јаја се смањује за 15% или више. Измењенајетра може да пукне, узрокујући смрт птице.

Пилићима треба дати кисело млеко или други млечни отпад у случају болести. Дисфункционалне младеж се изолују и узгајају за месо. Главна мера за борбу против ове болести је да се очисти расплодни фонд. За то је потребно спровести посебан тест крви за откривање ове болести.

\ т

Дијареја се може излечити народним лековима

Како се лијече народни лијекови?

Ако је пилетиназапочеладијарејужутуили боју сенфа, онда не бисте смјели одмах користити пилулу. Добарлекје глина. Уместо да пије воду, птица треба да добије глинену воду, правећи изварак од пиринча или зоби. Стручњаци препоручују додавање неколико капи сувог црвеног винапићу . Ако припремате пиће за пилиће, онда 1-капи, а одрасла птица 5-капи.

Пијење вина треба да се даје два пута дневно. Вино се појављује уовом случају као везивозначи .Добро је дати болесној птици изварак коре од нара, као и плодове дуње.Може се напојити оболела стока одварком камилице.Ако се дијареја у боји сенфа не заустави у року од 2-3 дана након обављања народних процедура, такође треба позвати ветеринара.

Перад се може третирати заменом воде за пиће са слабим раствором калијум перманганата.Вода треба да буде благо ружичаста.Ова вода треба да се храни пилићима неколико дана.Ако нема заразне болести, прољев се брзо зауставља.

Лечење од дроге

Власници пилића обично у случају лечења дијабетесомкористе бисептол, који се препоручује деци.Таблете се здробе и додају у храну изизрачуна1/8 по одраслој особи.Доза пилића је смањена за пола.Уз помоћ Бисептол третмана се врши 4-5 дана.

Бисептол се користи из лекова

Такође можете лечити живину са левомицетином .У 0,5 л воде растопити 3 таблете овог лијека и ставити у боцу за напајање перади.Третман је ефикасан и животиње се побољшавају за неколико дана.

Ако су пилићи веома мали и ако се плашите да ће имати нежељене ефекте од лекова, боље је користити пробиотике , који су посебно произведени за животиње.За овуфлосанилиемпробиоможе се набавити ветеринарска апотека.Примена овихпрепарати су веома делотворни, а ваша птица се може додати укупној маси у буквалномнеколико дана . Код дуготрајне дијареје обавезно се консултујте са ветеринаром.