Узроци горчине брескве Бресква

) Постоји значајан број разлога који се односе на промјене у укусним својствима бресака.Једна од главних је неприкладна нега дрвета.Нектарина може бити горка близу камена због употребе великих количина азотних ђубрива.Правилним коришћењем ђубрива минералног порекла, плодови ће имати не само природан укус, већ ће значајно повећати принос дрвећа.

Узроци горчине

Питање зашто је бресква горка, морате разумети да постоје одређени фактори који утичу на њу.

  1. Брескве не толеришу високу влажност земљишта, то може довести до труљења корена, што негативно утиче на укус воћа.
  2. Брескве не можете узимати на време, што ће довести до прекомерног сазревања и погоршања укуса.
  3. Неслагање с погоји складиштења.Брескве држите на тамном, хладном месту не више од 10 дана.Због ниског стврдњавања већине сорти, јавља се горак укус и труљење плодова.
  4. Плодови нектарине и брескве често су огорчени због неправилно одабраних трансплантата.Пре садње младице, препоручује се да се разјасне карактеристике и карактеристике сорте, што ће елиминисати погоршање укуса.

Спречавање горчине

Ако избрескве, са горким укусом, за прављење џема или џема, а затим ће производ који је настао променити укус.Да би се то избегло, није неопходно чувати плодове целе, без уклањања камења.

Брескве су горке због високог садржаја цијановодоничне киселине и супстанци токсичног порекла, тако да је неопходно уклонити камен из сваког плода када се припрема за зиму.

Постоје случајеви када се горчина у бресквама формира као резултат неправилног складиштења лименки.Џем никада неће имати горак укус ако, пре припреме, уклоните не само камен, већ и кожу која има велику количину киселина.

Брескве или нектарине су горке због неправилне припреме лименки.Морају се стерилисати.Покривачи такође морају да прокувају.Препоручљиво је користити поклопце без гумене бртве.То је због чињенице да нису јако затегнуте за врат посуде, које затим добија ваздух, изазивајући ферментацију готовог производа.

Банка мора бити постављена на хладно, без температурних флуктуација, просторија.Похрањена готова џемна година.Након отварања, џем од брескве треба чувати у фрижидеру.Ако се воће и тегле припремају погрешно, рок трајања џема ће се смањити на шест месеци.Након тога ће добити горак укус.

Како спасити горки џем

Не журите да баците плодове, који су имали непријатан укус током фазе прераде.Уклоните ганије тешко:

  • поновити топлотну обраду, а горак укус ће нестати;
  • ако сте конзервирали воће са камењем, пре поновног кључања, морате уклонити језгро;
  • додати шећер, чија запремина не смије бити мања или већа од 1/3 укупне запремине постојећег џема.

Корисна својства и укус након поновљене хемијске обраде су сачувани.

Како сачувати свеже воће

Ако се укус горчине може пратити у свјежем воћу, обратите пажњу на саму биљку. Није штетно проверити саднице за присуство паразита, посветити посебну пажњу заливању, њеној правилности. Ако је дрво здраво и правилно залијевање, вреди размотрити услове складиштења.

Закључак

Горак укус нектарине или брескве резултат је неправилне бриге и очувања. Покушајте да прилагодите наводњавање саднице, промените мамац, правилно их ускладиштите и пратите правила конзервирања.

С обзиром на све нијансе, уживат ћете у јединственом укусу брескве тијеком цијеле године.