Узгој вишње шљиве Сониа Плум

Необична чешња Сониа је резултат белоруског узгоја.За његов оплемењивање коришћена је сорта Мара шљива и друге врсте хладно отпорне шљиве.Главна предност ове културе је у томе што се не подвргава флеоплазији.

Карактеристике сорте

Ова хибридна култура је способна да преживи ниске температуре и достигне -26 ° Ц.Сорте вишње шљиве Сониа карактеришу периоди раног сазревања и плодности.Вегетација траје само 90 дана од тренутка пупања на дрвету, а хибрид шљиве почиње да доноси плодове 3 године након садње.

Сиви сорти шери Сониа селф-фруитед.На његове факторе не утичу вањски фактори.За најбоље приносе, оближње сорте као што су Алтаи Јубилее или Аленусхка сорте су засађене у близини.

Основни параметри стабла

Опис указује да је дрво ове сорте ниског раста - 2,5 м. Круна је средње густине, пирамидалног облика.Ако се не разређује на годишњем нивоу, она постаје широка и ствара сенку за суседне усеве.Избојци су средње величине, густи у структури.На њима се већином формирају једногодишњи и јајници.

Цватови су великикоја има позитиван ефекат на приносе. До 25 кг одабраних производа сакупљено је са дрвета. Цвјетови се састоје од 3-5 бијелих и бујних цвјетова. Плоча је карактеристична по богатој зеленој боји и прекривена је просјечном количином воска.

Спољни показатељи фетуса

Опис сорта чешњева шљива Сониа указује на то, да плодови имају следеће карактеристике:

  • мале величине;
  • просечна тежина - 38 г;
  • кожа је густа, жуте боје, има мало црвенкасто руменило;
  • Месо је меснато, густо, сочно.

Плодове ове сорте карактерише пријатан укус. Слатко је и кисело и као дјеца и одрасли. Производи ове класе су идеални за универзалну употребу: конзумацију свежег, конзервацију и кување десерта.

Узгој и садња

Када узгајате Сониа Цхерри шљиве, морате се придржавати одређених правила.

  1. Плодно тло. Најбоља опција је црно тло или лагано иловаче.
  2. Заштита промаје. Слијетање треба обавити у близини препрека.
  3. Повишене локације. Они су неопходни за заштиту коријенског система од преплављивања.
  4. Мала киселост тла. Ниво киселинско-базног биланса не би требало да пређе 4%.

Место слетања је припремљено на јесен. Прво ископају читаву парцелу, а затим уклоне све камење и коровске корене у тлу. Након 3-5 дана, органско ђубриво се наноси у облику хумуса. На 1 хакористити 50 кг хумуса. Димензије рупе за садњу, која је ископана почетком марта, треба да буде 60 × 70 цм.

Избор младице је најважнији процес. Не само ниво приноса, већ и дуготрајност постројења зависи од квалитета садног материјала. Садница мора бити здрава (без оштећења или знакова болести). Најбоље године ће бити 2 године. Максимална висина садног материјала треба да буде 80 цм.

Процес слетања се спроводи у пролеће, почетком априла. Дренажни систем је посут површинским слојем. Висина пилота треба да буде висока до 40 цм, у њој је направљена мала удубина у коју се ставља садница.

Базални врат је остављен изнад земље. Коријени се густо посипају и онечисте. Залијевање садног материјала узети 10-12 литара топле воде. Оптимални модел за слетање је 3 × 4 м.

Упутства за негу

Заливање се врши према одређеном распореду. Водите биљке не више од једном у 3 недеље. У биљку сипајте 20 л топле воде. За залијевање потребно је копати око дебла мале кружне јаме. Након влажења земљишта потребно је пробити земљу и уклонити све корове. Дубина попуштања не би требала прелазити 7 цм.

Гнојива се користе и органска и минерална. У пролеће биљка треба калијум нитрат (50 г на 10 литара воде). Љети се гнојива користе у облику амонијевог нитрата (30 г на 10 литара воде). У јесен - комбиноване супстанце. Прво, обавите наводњавањераствор суперфосфата (60 г на 10 л воде). После тога малч и пристволни круг са хумусом и сламом. Под дрво се сипа 20 л раствора.

Обрезивање се врши 2 пута годишње. У пролеће, уклоните гране ван земље. У јесен, потребно је одрезати оболеле гране и прелити резане површине вртним тереном.

Штеточине и болести

Разноврсност шљиве Сониа трешње отпорна је на већину болести. Повремено, то је захваћено перфорираним уочавањем. Да бисте добили ослободити од њега помаже рјешење "Кхомус" (50 г на 10 литара воде).

Од главних штеточина, лисне уши и семе које једу. "Атхлетиц" (40 г на 10 л воде) помаже у борби са семенима. Уништава раствор лисних уши "Оких" (30 г на 5 литара воде). Бакар сулфат се користи за превенцију болести (70 г на 10 литара воде). Третмани се изводе једном месечно.

Закључак

Разматране врсте одликује велики број предности. Због тога је почела да заузима водећу позицију на тржишту неколико година након регистрације у регистар. Зато она је непретенциозна у бризи, расте под силом чак и за почетнике.