Узгој цхубуков грожђа код куће.

Они који имају парцелу своје земље, све чешће додељују место где могу да узгајају своје грожђе.Можете узгајати грожђе код куће, без много труда, ако знате правила садње и бриге за грмље и његове резнице.

Цхубуки је популаран начин узгоја грожђа

Берба грожђа чубук код куће

Чубуки је процес једногодишње лозе која производи плодове.Они се бере са доласком јесени, како би се развили квалитетни процеси за узгој винограда или повећање прихода.

Да би се то урадило, кратки избојци се секу на врху здраве лозе грожђа. Важно је припремити оштар и чист нож у ту сврху како би се избјегло уношење инфекције.Цут пагонтси би требао бити на косом.

Важно је да се поступци за складиштење правилно припреме:

 • 24 сата намочени у води;
 • да се припреми раствор са витриолом или калијум перманганатом и 30 минута.соак;
 • сушени на припремљеним папирним салветама;
 • припремити густи полиетилен или платно;
 • шиљци омотача од полиетилена, платна и завоја;
 • приложите ознаку са именом врсте и датумом.

У овом стању, резницемора остати жив до прољећа.Ово се заправо ради на температури од +1 до +5 степени.Чубуки се може ставити у фрижидер, лођу, подрум.

Једном месечно је неопходно контролисати безбедност процеса.Када се осуше, стављају се у воду, поново суше и пакују.У случају плијесни, захваћени дијелови се протрљају отопином калијевог перманганата.

Чубуци се могу чувати и на други начин: прикатирати их у земљу на дубини од 40 цм.Средином фебруара, пагонти су присиљени да се преселе у фазу одмора.

Али, ако се температура промени на позитивну, почиње активно буђење резница.За раст цхубуковс код куће је најбоље вријеме

Цхубуки би требао бити означен ознаком с именом сорте

Правила за одабир цхубуков

проклијали и добили висок принос, морате знати како их одабрати.

Възможни съответствие следните параметри:

Цветка на клијање е зеленаа боја.Његови процеси су без тамних мрља, трулежи или било какве друге штете;

Ширина чубка не сме бити већа од 8 мм.

Његова дужина је разноврснија - од 12 до 60 цм. Ако је грожђе веома кратко, неће имати довољно снаге да расте.Врло дуг цхубуков није тако добро очуван.

​​

Важно је имати 2-3 здравих пупољака у чубуку.

Компетентно одабрани и обрађени избојци савршено ће остати и задовољити ће се високим приносом.

Чубуково грожђе треба да има 2-3 здрава пупољака

Како изникнути чубук?

Бпочетком априла, избојци се извлаче из складишта и припремају за клијање:

 1. Испирање у хладној води и дезинфиковање манганом. Све се то ради за шест сати.
 2. Резање Невтона за 2 мм.
 3. Они су натопљени водом припремљеном за топљење или старење 1-2 дана.
 4. За бољу стимулацију корена, пожељно је разблажити стимуланте корена водом: корен корена, хетероаукин, шаркор или други. Трећи део додатка ставља се у воду.
 5. Топ пагонтса премазан вртним травњаком.
 6. Да би се активирао коренски систем, у доњем делу процеса се праве мале зарезе.

Да би се добила добра берба грожђа, један од фактора је да се користе избојци. Килцхеватор то уради сам, користећи пластичне боце и пиљевину импрегнирану манганом. Можете користити прозирне чаше и одрезати дно које вам омогућава да слободно гледате клицу.

Вртно тло се мијеша са пијеском и хумусом према схеми 3: 1: 1, а чаше се пуне овом смјесом. Пагонти се саде и стављају на топло место без пропуха. Заливање се врши са нужно топлом смрзнутом водом и систематски отпушта земљу. Ако се све уради исправно, већ после три недеље здрави корени ће се формирати у младунчади.

После 14 дана корисно је да се убоде, периодично их извлаче на кратко.

За велики број цхубукова могуће је направити електрохеатер

Брига за пагонтси

Пагонцима је потребна посебна брига.

Садња у лонцу

Када чубук има коријење од 2 цм, оно је спремно за садњу у лонцу са припремљеном земљом.

Дно посуде се празни са најмање три центиметра дренаже. Након искрцавања, лонци су остављени на улици дуже и временом остају тамо стално.Али нема потребе да журите, јер пагонти грожђа реагују осетљиво на флуктуације температуре.

Храњење

Чубуки захтева пажњу.Потребно их је оплодити и систематски опустити.Да би винова лоза била добро развијена, примењују се минерални додаци, који се уносе директно у земљу сетвом или водом.Контролишите да вода не стагнира у посудама, иначе процеси умиру.

Вода за клијавост се мора редовно мењати

Садња на локацији

Садња садница на локацији врши се средином лета, када је већ потпуно топло.Ако слетите раније и тамо ће бити мраза, коренски систем ће умрети и сви напори ће бити неефикасни.Садњу треба обавити веома пажљиво да би коренски систем остао интегрисан.

Када су чубуки јаки, они ће постати зелени и систематски отпустити тло, залити га топлом водом и редовно правити минералне облоге.Да би се ојачао коренски систем, могуће је самостално припремити ђубриво растапањем кашике меда у 10 литара воде.До јесени добијамо резултате радова: лоза расте на два метра и формирају се снажни корени, изданци ће растистронг.

Сједало је одабрано на основу врсте грожђа. Егзотичне врсте је пожељно да се не мучи. Најбољи потомци дају сорте ваше ивице.

Грожђе, као и друге културе, захтева посебну пажњу и пажњу. Али, ако се придржавате свих правила клијања, садње, резултат ће оправдати примењени рад. Од жетве може да расте дивно иу централној Русији.