Узгој трешања Сиубаровскаиа Цхерри

Ако се придржавате свих правила за садњу трешања, дрво ове културе може дати плод 100 година. Популарна сорта таквих бобица је Сиубаровскаиа трешње, које су погодне за узгој у свим регионима земље.

Сиубаровскаиа цхерри цхерри - лонг-ливинг сорт

Опште карактеристике сорте

После прежимението на растеротите на типови на Вицтори и Северно се добиваграде Субаровскаа. У државни регистар је ушао 2005. године и одмах га је препознала већина вртлара и вртлара.

Ова сорта се одликује средњим временом зрења као и самоопрашивањем. Трешња даје жетву у петој години након садње, а жетва долази крајем јула. Ако поред ње буде сорте Оввузхенка или Јубилеј, биљка ће постати плоднија.

Карактеристике дрвета

Просечна висина стабла је само 3 м. Црохн је танак, има пирамидални облик. Од осталих карактеристика сорте наведено:

 • смеђе-сива кора;
 • листови су велики, карактерише их тамно зелена боја;
 • спољашњи део лима је прекривен воскастим премазом, сјајним, а задњи део је мат;
 • цвасти меке ружичасте нијансе.

Спољни индикатори ивоћни укус

При разматрању описа сорте Сиубаровскаиа цхерри цхерри разликују се следећи фетални параметри:

 • облик је округли;
 • Просечна тежина је 4 г;
 • кожа је јарко црвена;
 • воћни сок богат бојом;
 • пулпа је густа, са малим влакнима;
 • бобице не пуцају и не дозријевају, ако је берба каснија од додељеног времена.

Опис указује да је у композицији присутна висока концентрација шећера.Првих неколико недеља након формирања бобица, мала количина киселине се осећа у укусу. Како плод дозријева, он нестаје и остаје само слаткоћа.Ова сорта је погодна за свежу потрошњу и за очување зиме.

Плодови Сиубаров трешње су веома слатки

Правила за садњу и узгој

Најбоље је слетјети у близини брда снег лежи на њима дуго времена, постепено ће заливати биљку док се топи. Изаберите места која су добро осветљена сунцем, а зими затворена од ветра.

Ако желите постепено наводњавати кишницом, засадите грмље поред овог усјева. Они ће задржати влагу у земљи и на њеној површини.

Садња је најбоље урадити у земљишту које је богато кречњаком. Тресет или земљана земља се не препоручују. Почните кухати на јесен. Ископајте читаву парцелу да бисте из дубине Земље уклонили све коров и коровставке. Након тога направите бунар дубине 60 цм, ширина слетне јаме треба да буде 70 цм, у кантици воде растворите 5 кг хумуса и сипајте припремљену смјесу у рупу. Нека стоји до пролећа. Крајем марта можете већ почети са садњом.

Ако се подземна вода приближи земљи, треба инсталирати систем за одводњавање. Након тога, потребно је направити малу хумку (до 30 цм у висину) и ставити у њу 2-годишњу пресађену садницу. Остатак бунара поспите земљом и пажљиво набијте. Напуните биљку другог дана након садње. Оптимална шема је 3 × 3 м.

Структура бусх оф цхерисх цхерри

Карактеристике неге

Препоручује се да се Сиубаровскаиа вишње напаја посебним системом. Да бисте то учинили, око садница направити мали брдо на удаљености од 30 цм од дебла. То омогућава да се изливена вода не шири по читавој локацији, већ да се задржи у близини биљке и уђе у коренски систем. Интервал наводњавања треба да буде 15-20 дана. Сваки пут се испод дрвета сипа најмање 15 литара топле воде. Након 3 дана, отпустите горњи слој земље и уклоните све корове.

Ђубрива почињу да раде у трећој години након садње. До тада, биљка прима све потребне елементе из хумуса који је унесен прије садње.

 1. У пролеће је уобичајено применити калијумова ђубрива (30 г калијум нитрата на 5 литара воде).
 2. Лети је пожељно користити раствор амонијум нитрата (30 г на 10 л воде).
 3. У јесен, храните биљку раствором суперфосфата (20 г на 6 л воде),за побољшање отпорности на мраз.

Испод сваког стабла сипајте најмање 20 литара таквих раствора. Резање се врши када се на стаблу трешње појаве болесне или суве гране. Уобичајено је да се дебло сваке године избије да би се дрво заштитило од болести.

Методе борбе против инсеката и болести

Сиубаровскаиа трешина може да бъде под дејствие на следните болести:

 • пепелница (нормална и лажна);
 • маслинаста мрља;
 • трулеж коријена;
 • трулеж воћа.

Кхомус раствор помаже у борби против труљења плода (20 г на 4 л воде). У борби против маслиновог мрља, Бордеаук течност је ефикасна (20 г на 2 л воде).

Бакар сулфат чува дрво од пепелнице (5 г на 10 л воде). Немогуће је ослободити се трулежи коријена, па је његово присуство препуно уклањања читавог стабла.

Штеточине опасне за трешње: лисне уши, птице и гриње. За лисне уши, лек који садржи окси помаже (30 г на 10 л воде). У борби против гриња користи се раствор паприке (2 г на 10 л воде). Посебне заштитне мреже ће их спасити од птица.