Узгој трешања Брианоцхка Цхерри

Када саде дрвеће на свом земљишту, многи вртлари имају тенденцију да уживају у својим плодовима што је дуже могуће. Дакле, постоји много варијанти различитог периода зрења: од ултра раног до касног. И са трешњама: да би љубитељи плодова могли да продуже своје задовољство, створена је сорта Брианоцхка.

Брианоцхка Цхерри - касна сорта

Опште карактеристике сорте

Вишња Брианоцхка је узгајана од стране руских узгајивача и уписана у регистар 2006. године. Главни критеријум за узгој био је термин сазревања.

Међу предностима Брианоцхке су:

 • веома високу потенцијалну продуктивност (до 300 кг /ха);
 • отпорност на мраз;
 • сазријевање касних плодова;
 • отпорност на болести (висока до кокомикозе и умерена до монилијаза и нодула);
 • плодови веома доброг квалитета.

Међу минусима сорте су:

 • касни почетак плодности (од 5. године живота дрвета);
 • потреба за опрашивачима (без њих дрво неће доносити плодове, најбоље сорте за то су Веда, Ипут, Тјутчевка).

Карактеристике дрвета

Опис описује да је сорта слатке трешње Брианоцхкасреднеросли трее. Његова круна је ретка, округлог овалног облика. Киднеи овоид. Листови су велики, овални, са шиљастим врхом и базом. Током цветања формира цветове са цветовима са белим латицама.

Опис воћа

Плодови су широки (око 2 цм у пречнику), у облику срца. Маса бобица - од 4 до 7 г. Боја је јарко црвена. Има густу, али веома слатку и сочну пулпу.Камен је овалан, није јако велик (око 6% тежине бобица).

Правилно слетање

Ако су зиме веома хладне, онда је дрво посађено у пролеће, пре него што се пупољци набрекну. Ако зимски мразеви нису сувише тешки, у јесен, неколико недеља пре него што земља почне да се смрзава.

У оба случаја, тло и јама се припремају у јесен, унапред (током јесењег садње - 2-3 недеље). Мјесто за слијетање које је потребно ископати, разбити све груде земље, додати потребна гнојива. За 1 м2 потребно је:

 • 10 кг компоста;
 • 180 г суперфосфата;
 • 100 г гнојива за поташу;
 • 200 г специјалног ђубрива за трешње и трешње.

Важно је да се вапнено земљиште закољи једну седмицу прије обраде, иначе се стабло не може смирити. Количина вапна израчунава се на следећи начин:

 • 600-800 г на 1 м2 за тешке иловаче;
 • 400-500 г на 1 м2 за пешчану иловачу.

Цхерри Брианоцхка ће се најбоље осјећати ако су коријени далеко од подземних вода. Препоручује се да се засади на јужним, југоисточним или југозападним падинама, где влага не стагнира, а тло и круна дрвета ће се добро загрејати.сунце Најбоље тло за садњу трешања је глина, тресет или песак.

Јама за садњу треба припремити унапред (2-3 недеље). По величини треба бити око 80 цм широк и 60 цм дубок.

Душична ђубрива се не смеју користити током садње, али остатак не треба заборавити. За једну садницу, поред обавезног компостирања, такође је неопходно:

 • 500 грама пепела;
 • 60 г сумпорног калијума;
 • 200 г суперфосфата.

Саветује им се да се мешају са плодним земљиштем након копања рупе. На дан садње уклањају се неотпорни делови корена садница, као и они који се не уклапају у јаму. Након ове процедуре, потребно је да потопите корење у воду. Зависно од времена сушења, време намакања варира од 2 до 10 сати. Ако је кречење тла извршено, онда је потребно намакање коријена прије садње у блату или глиненој каши. То је неопходно да би се заштитили од опекотина.

Постављањем саднице у рупу, потребно је испунити њене коријене земљом, која је узета са дна током копања, набијена и залијена кантом воде. Након тога, потребно је да попуните рупу преосталом земљом тако да се врат корена уздигне за 5 цм изнад његовог нивоа. Тада се земља поново забије и излије водом.

Брига о трешњама

Постоји неколико важних фаза у бризи за Брианоцхку.

 • У пролеће: чишћење свих грана које су оштећене или замрзнуте зими. Резана места се обавезно обрађују вртним тереном. После температурерасте до + 18 ° Ц, распршује се од болести и штеточина.Почевши од 4. године од садње, примењује се дорада - 150 г урее.
 • Лети: тло око шупљина (до 10 цм дубине), нови избоји се разрјеђују, а сломљене и сломљене гране се уклањају.
 • У јесен: крајем октобра извршена је кречење печата и главних скелетних грана.Ако је дрво старо мање од 3 године, препоручује се да га замотате у врећице или смрекове гране да се припреме за зиму.

Неопходно је залијевати дрво до 5 пута по сезони ако је количина падавина прениска.73са главним.

 • Коккомикоз.На листовима се појављују црвене мрље, а онда лишће почиње да постаје жуто и суво.Они се боре с њом у неколико фаза: прво прскање са жељезним сулфатом (300 г је потребно за канту воде) прије него што цвјета.2. и 3. прскање - посебним средствима ("Ховс") након цветања и након 3 недеље.
 • Клиастерспориоз.Појављује се прво са смеђим мрљама на листовима.После 2 недеље на њиховом месту постоје рупе.Јагоде се суше, пре него што је и покривено тачкама.Кора дрвета се пукне, гума истиче.Превенција и лечење се одвија у 3 фазе: у пролеће, пре бубрења бубрега, - прскање дрвета и земље око 0,1% раствора бакар сулфата;Одмах након цветања, потребно је обрадити 0,1% Бордеаук текућине, поновити посљедњих неколико дана.
 • Монилиоз. Када се болест разгори, осуши. Плодови почињу да труну. Заштита од ње одвија се у 2 фазе: први пут - прскање 0.1% Бордо течности, пре него што пупољака набрекне, дуж дебла и око дрвета; други пут, када су пупољци већ бујали и пуцали, али лишће још није почело да цвета. Користили су дроге попут "Хом" или "Цаптан".
 • Сцаб. Појављује се по изгледу баршунастих мрља маслинасто-смеђе боје на листовима. Њени зелени плодови се згрче, а зрели су прекривени пукотинама. За превенцију болести, земља и дрво се третирају Нитрафеном у рано прољеће. Ако се симптоми болести појаве након тога, трешња се распршује још три пута са 0.1% Бордеаук течности: када пупољци почну да цветају, 3 недеље након завршетка цветања, након жетве.

"Нитрафен" - лек за превентиву от черного более

Контрола штеточина

Најчешћи чешњак је трешња. Глог, љигава пила, жижак, мољац трешње и бјелика може бити опасна. Главни начин борбе против њих је профилактичко и терапеутско прскање.

Дрвеће и земљиште око њих третирају се раствором урее (700 г на 10 литара воде). У случају напада штеточина, дрво се прска различитим препаратима у зависности од врсте штеточине.

Превенција

У циљу очувања здравља стабла, неопходно је редовно проводити превенцију. Оне укључују:

 • редовна ажурирањакречење дебла и скелетних грана;
 • отпуштање земље око дрвета;
 • превентивно прскање дрвета и зона стабљика хемикалијама;
 • годишње искоришћавање лишћа и изрезаних грана ради спречавања могућег ширења болести и штеточина.
\ т

Земата около на търговите треба редовно отпуштати

.

Закључак

Опис указује на то да је Брианоцхка касна сорта која се може радовати када се жетва од других већ бере. Дрво има многе друге предности, па би вртлари који желе засадити трешњу требали обратити пажњу на то.