Узгој трешања Аннусхка Цхерри

Принос,Анушка, која је отпорна на болести и температурне флуктуације, веома је популарна међу баштованима.Сорта је узгајана 2000. године од стране Доњецких узгајивача Института експеримента Артомовског током опрашивања сорти Чкалов и Дончанка.

Аннусхка Цхерри је популарна модерна сорта

Опште карактеристике

Аннусхка је регистрована у Росреестру као сорта намењена за узгој у регионима са нестабилном климом. Посебност ове средње ране трешње је велика величина плода.Они могу достићи тежину од 10 г.

Опис биљке

Дрво припада снажном и расте у дужини од 4 до 5 м. Прилично густу округлу круну формирају равне и дуге избојке.Пупољци у мешовитој биљци.Дугуљасти овални листови обојени су у кречној боји, а њихова велика плоча је зарезана дуж ивица.Лист је причвршћен за дрво резницама дужине 15 мм.

Цветови вишње Аннусхка су беле боје, имају 5 латица и групишу се у 4 дела, формирају констелације у облику кишобрана.

Описо плодове

Сорти плодовАнушка има одличан укус и богата је хранљивим састојцима.Квалитативне карактеристике плода имају следеће показатеље:

 • тежина - 9–10 г;
 • укус - слатко и кисело;
 • боја коже - тамно црвена;
 • пулпа - црвена, богата, хрскава;
 • облик - округли, равни;
 • Кост се лако одваја од пулпе.

Стабљика се не ставља превише чврсто на плод.Ова особина структуре олакшава процес бербе бобица.

Предности и недостаци сорте

Недвојбена предност Аннусхкиних трешања је његова релативна отпорност на гљивичне инфекције и штеточине, као и на ниске и високе температуре.Сорта има јаку коре, самоплодност, преносивост, рано и дуготрајно плодоносно и обилно принос.

Мочварно земљиште и висока влажност нису погодне за сорту Аннусхка.Неопходно је редовно сечити круну дрвета и везати њене гране.

Од болести, кокомикоза је опасна.

Култивација

Анушка вишња треба сунчеву свјетлост и пространо мјесто, заштићено од пропуха и вјетрова.Тло у којем је дрво посађено треба бити меко и мрвљиво.Температурни услови - не испод 13 степени.Вријеме слијетања је крај марта и прва декада априла.

Садење

Сорта је осетљива на ударе ветра.Из тог разлога, слетиште би требало да буде јужна страна врта, смјештена у хладу.Важно је да ниво подземних вода буде не већи од 2,5 м.

СаКада купујете саднице, вреди проверити да ли су корени мокри и флексибилни.Њихова оптимална старост је 1-2 године.Припрема за пролећну садњу почиње у јесен.Отвор 50 цм дубок и 80 цм широк ископан на малом брду, гдје је засађено ухо.Пре тога, мора се хранити гнојем или компостом /суперфосфатом и дрвеним пепелом.Одозго све је прекривено земљом, а да би се престрашили глодари, можете ставити гране клеке.

Ако је посађено неколико вишње Анушке, удаљеност између њих би требала бити око 3,5 м. Саднице су везане за метарске дрвене клинове.

Неколико врста трешања или трешања са сличним периодима цветања препоручује се засадити недалеко од дрвета - то је корисно за опрашивање.Чоколадна стабла Чоколаде или Малих ће одговарати, као и дрвеће трешње - Дрогана и Белор.60одређени скуп агрономских мера, тако да је жетва била богата и здрава.

 1. Заливање три пута годишње: током цветања у пролеће, мајско дозријевање плодова и пре зимске хладноће.На ободу круне, рупе се праве дубине 30 цм, у које се улива 25 литара воде.
 2. Храњење.Почевши од друге године живота, тло под вишњом се храни урее и органском твари, повећавајући порције сваке године.Суперфосфат се додаје у топ-обрада четворогодишњег стабла икалијумова со.
 3. Обрезивање.Прве године живота зреле трешње скраћују се на пола метра дужине, а орезане избојке.Полу-скелетне гране су везане у дијагоналном положају.Круница је формирана прунер.Подручја пресјека се подмазују вртном површином.
 4. Лиминг тла.Поступак је потребан сваких 10 година како би се неутрализирала киселост тла, побољшао његов квалитет и засићеност корисним елементима.
 5. Пражњење.Прије почетка хладног времена, стабла трешње се избије са мјешавином вапна, витриола и глине.

Болести и штеточине

У повољним условима, сорта Аннусхка обично није погођена бактеријама или штеточинама, али честе кише, мочварност тла и висок ниво киселости могу изазвати проблеме.

Борба против болести

Гљиве кокомикозе и монилиазе множе се на опраном лишћу и појављују се као сиви раст.Споре клестероспорије се таложе на кортексу.У почетној фази инфекције помоћи ће прскање фунгицида.Оштећене гране треба одсећи. Након жетве, биљка се мора третирати Бордеаук текућином.

Контрола штеточина

Жилавци бацају јаја у цвијеће трешње.Лептир мољац поједе бобице, а мољац трешње лети на зеленом дијелу плода.Да бисте се ослободили штеточина помоћи ће хемикалије као што су "Карбофос" и "Ателлик", као и народни лекови у облику сенфа или биља.Догађаји се одржавају у неколико фаза.

Превентивне мере

Спречавање болести слатке трешње инапади инсеката ће помоћи правилној и правовременој бризи за врт, орезивање стабала, спаљивање лишћа и суве траве.Потребно је прољетно копање.Обрада коре, скелетних грана и лишћа спречава појаву паразита.

“Карбофос” ће помоћи да се ослободе штеточина

Закључак

Анушка вишња је вољена од стране вртлара због свог одличног укуса, плодности и могућности за живот.Вешт рад са младицама, избор правог места за садњу и нега помоћи ће власнику да понесе најбоље особине из сорте.