Узгој трешње Россосханскаиа голд Цхерри

Популарна златна трешња Россосханскаиа је производ домаћег узгоја, стога је отпорна на оштру руску климу и већину болести.Ова сорта даје богату бербу укусних бобица које се користе у кувању и конзумирају свеже.

Карактеризација хибрида

Култура је добијена на руској узгојној станици.Да би се добила таква сорта, морала сам да пређем Мицхуринкину трешњу и сорту Россосханскаиа цхерри.Врста је узгајана 1956. године, а већ почетком 1960-их.уврштен је у Државни регистар.Показује идеалну жетву како у северним, тако иу јужним регионима земље.

Хибрид трешње и трешње није само-плодна култура, тако да ће поред њега сигурно бити посађене друге врсте воћака како би се повећао принос.Најбољи опрашивачи за Рососханскаиа трешње ће бити Ноцхка или Овтузхенка трешња.Слични су не само по изгледу плодова, већ иу погледу сазревања.Немојте се надати да ће Россосханскаиа вишња донети плодове захваљујући инсектима.Вегетација овог усјева траје 90-100 дана, тј. Жетва након првог појављивања јајника,пада на почетак јула.

Дрво почиње да доноси плодове не одмах, већ 3 године након садње.

Сорта вишње Златна је отпорна не само на сушу, већ и на јаке мразеве. Опис показује да овај хибрид трешње и трешње може издржати варијације температуре од -40 ° Ц до + 45 ° Ц.

Трее

Висина дрвета је мала: само 1,5-2 м. Круна је овална, задебљана. Кора је богате смеђе боје, с временом постаје готово црна. Густ је, па се не пуца и не љушти, откривајући унутрашњост трупа.

Россосхансково лишће злата је велико, има богату зелену нијансу. На њиховој површини налази се не само густи слој воска, већ и честе, свијетле пруге. На ивици сваког листа налази се издужени врх. Цвјетови су велики и састоје се од 8-10 ружичастих цвјетова. Овај пролећ украшава башту.

Воће

Опис плодове чешња:

  • велики, округли облик;
  • нијанса коре је златна, али ако су бобице стално на отвореном сунцу, онда се на њима појављују кестењасте, скоро црне, мрље;
  • месо крем боје;
  • просечна тежина велике бобице је 7 г.

Пулпа је сочна, густа, са влакнима. Укус је пријатан, слатко и кисело. Постоји кост средње величине, која се лако раздваја. Трешње ове сорте погодне су не само за свјежу конзумацију, већ и за припрему конзервације.

Принцип култивације исадња

Ако се одлучите за узгој разних Россосханскаиа златних трешњи, онда је боље то учинити на повишеним подручјима.Закључак је да ова култура не толерише превртање тла.Ако се подземна вода приближи површини земље од 2 м, трулеж коријена ће почети да се развија, што ће потпуно уништити биљку.

Дрво треба да се налази у јужном делу баштенског подручја како би бобице добиле праву количину сунчеве светлости.

Тло

Тло би требало да буде лагано али плодно, стога се препоручује да се сади у црном тлу или иловастом тлу.Чак и они ће морати да се редовно хране органским ђубривима.Ако је киселост већа од 4%, потребно је кречити земљу.Потребно је направити сваких 11 квадратних метара.м 2,5 л.морт.У јесен припрема локације.Копају га, уклањајући све корене корова и страних објеката.После тога, направите 1 квадрат.м) 10 кг хумуса или птичјег измета за исхрану земље.Пустите да се ђубрива натопи 5-7 дана, након чега почињу да копају рупу.Требало би да буде 80 цм дубок и 60 цм широк.

Избор садница

Не само будући усев зависи од садног материјалаали и дуговечност дрвета.У просјеку, грмље расте и доноси плод 25 година.При избору саднице обратите пажњу на чињеницу да на њима нема знакова болести (зарђале или црне тачке у подручју корена).Оптимална старост саднице, погодна за садњу, је 2 године.

Одводњавање

Средином марта на дну бунара је инсталирана дренажа.Након тога се посипа 20 цм земље и стави у садницу.Базални врат би требао бити изнад земље.Тек након тога је дозвољено да се испуне бунари.Тло је пажљиво набијено и залијено са 10 литара топле воде.Размак између грмља треба да буде 3 м.

Основне препоруке за негу

Први корак је да се обезбеди квалитетно заливање биљака.Не дијели се често.Оптимални интервал за воду у земљишту - 20-25 дана.За то треба користити топлу воду, јер је биљка боље упија.На грму треба пасти 20 литара течности.Након сваког заливања, након недељу дана, потребно је попустити горњи слој земље и уклонити све корове.

Прве облоге се праве годину и по дана након садње.За почетак, биљка се мора оплодити калијум нитратом (30 г на 10 литара воде) како би се осигурала стабилност јајника.У јесен треба нанети суперфосфатна ђубрива (70 г суперфосфата на 10 литара воде).Испод сваке биљке потребно је сипати најмање 20 литара таквих раствора.

Биљка не треба обрезивање.Једини изузетак су случајеви када се на стаблу појаве знакови болести или сувоће.

Мере за борбу против болести и штеточина

Иако је ова сорта отпорна на већину болести, она подлеже следећем:

  • Маслинова мрља и корен.Редовно прскање колоидном соли (50 г на 10 литара воде) помаже у уклањању ових болести.Симптоми лисних уши: суво лишће, труљење и слијегањевоће.Мораћемо да користимо "окси" (50 г на 5 литара воде).
  • Инвазија птица.Од овог воћа штити решетку која покрива круну дрвета.

Закључак

Трешња је једна од најпопуларнијих култура.Привлачи становнике љета не само због свог необичног изгледа.Његове главне предности су добар имунитет и незахтјевна садња.