Узгој трешње Поклон Степановој Цхерри

Разноврсност касних зрелих трешања под отпорним мразом, подарок Степанов, осећа се одлично у јужним деловима земље иу регионима више северних географских ширина.Разноврсни вртлари срећни су велики и сочни плодови који се добро чувају.

Поклон вишње Степанов - сорта отпорна на мраз

Опште карактеристике

Поклон вишње Степанову је једна од нових сорти модерног узгоја коју је развио М. Кансина.Сорте дрвећа имају просечно трајање зрења плода. Садница се одликује отпорношћу у зимском периоду, добром толеранцијом температурних скокова. Такође је важно да дрво, без потребе за посебном пажњом, да велики усев сочних плодова.

Карактеристике постројења

Младе саднице трешње Подарок Степанова припадају снажним.Дрво може достићи висину од 3-3,5 м. Биљка има кружну круну, не превише густу, али не и пролазну.Клијетке су прилично густе, тамне боје и лучне.Листови трешње се одликују тамно зеленом нијансом, мат премазом и имају облик јајета са ребрастим рубовима.Током цветања баца малосвијетле цвјетове. Млади избојци и гранчице везали воће.

Опис воћа

Плодови трешње Поклон Степанов округли облик. Велике, њихова маса достиже 6-8 г. Такве карактеристике имају позитиван утицај на рок трајања и транспорт воћа. Тамно црвене бобице са сочним и мрвљивим месом лако заостају за каменом. Јагоде су слатке, шећер. Користи се за припрему разних посластица, вина, џемова и конзумира свеже.

Позитивне и негативне стране

Опис указује да, као и свака друга сорта, ова има своје предности:

 • отпорност на хладноћу;
 • лаки транспорт воћа;
 • висока стопа плодности;
 • добра отпорност на болести;
 • бобице се не пуцају.

Саплаци имају неке недостатке:

 • слаба отпорност на гљивичне болести;
 • потреба за опрашивањем.

Пре него што дате предност овој сорти, размислите о нијансама са којима ћете се морати суочити како не бисте зажалили свој избор у будућности.

Растуће

Биљка се не сматра каприциозном, стога је само потребно успјешно одабрати мјесто за садњу, а култура ће брзо расти и активно доносити плод без икаквих пропуста. Дрво је савршено место на топлој јужној страни локалитета. Пре садње трешње, земљиште треба оплодити посебним средствима - зеленим човеком.

Садња у прољеће ће дати стаблу прилику да се добро коријени идобију довољно снаге за зимовање. Величина јаме за садњу износи 50 цм у дубину и 70 цм у пречнику.

Место за сађење трешње треба бити на јужној страни парцеле

Слетање у земљиште

Саднице се најбоље саде у јесен, неколико недеља пре почетка првог мраза. Могуће је и слијетање у прољеће, прије него што се први пупољци појаве на дрвећу, а то ће бити посебно релевантно за регије лоциране на сјеверу.

Приликом одабира локације за садњу стабла, треба узети у обзир следеће критеријуме:

 • добро амбијентално светло;
 • заштита од вјетрова;
 • довољно влаге;
 • потребну удаљеност између садница за угодан раст.

Када купујете саднице вишње Подарок Степанов, треба се обратити специјализованим институцијама које узгајају воћне културе на професионалном нивоу.Квалитетан једногодишњи младунац треба да има око 5 грана од једног проводника.

Карактеристике неге

Правилна нега подразумева редовно заливање, посебно за младе младице. Гнојива и ђубрење су важни, што значајно повећава плодност и отпорност дрвећа. Са слабим растом дрвета, мора се хранити калијум нитратом - 50 г супстанце се разређује у 10 литара воде. Ако нема цветања, залијевајте дрво раствором компоста - 1 литар супстанце на 5 литара воде.

Након храњења културе са суперфосфатом у запремини од 40 г на 10 л воде, ваши плодови сазревају брже.

Акопостоји потреба, извршити санитарну круну за обрезивање. Ово се ради на пролеће. У јесен, круна се мало разрјеђује. Овакве акције ефективно стимулишу принос трешње за наредну годину и висок квалитет зимовања.

Превенција болести и штеточина

Воћни усеви се разликују по својој отпорности на болести и штеточине. Ипак, не треба занемарити редовне превентивне мјере. Такви догађаји доносе велике користи постројењу у процесу његовог развоја. Можете користити различите специјалне алате и решења.

 • Отопина дрвеног пепела спречава келу, 400 г супстанце се разблажује у 10 литара топле воде и 1 пут за 2 недеље се пуни под сваким дрветом.
 • Да бисте избегли мозаик дувана, користите Бордеаук течност, 5 г на 5 л воде. Попрскајте културу сваких 10-15 дана.
 • Бакар сулфат ће штитити од лисних уши и бува. Разриједити 30 г у 10 л топле воде и залити биљку. Заливање се врши једном на 1-2 недеље.
 • И у сврху превенције, Цхорус, Регент и Оки се могу користити и према упутствима на паковању.

"Регент" може да се користи за превентиву на обсество

Закључак

Због тога што је узгајана сорта Подарок Степанова, која има јединствене карактеристике и својства, проблеми узгоја и бриге о трешњама не сметају љети. Ово дрво може бити засађено иу оштрој клими и уживати у укусним и сочним плодовима. Нанесите минималан напор и своју биљкуће вас одушевити много година.