Узгој трешње Наполеон Цхерри

Главна предност Наполеонове трешње суспособност превоза воћа и високих приноса.Постоји неколико подврста ове сорте.

Цхерри Наполеон се одликује добром транспортношћу

Сорта Наполеон

Стабла ове сорте су висока и достижу 5 м. Активни раст траје првих 5 година,након чега успорава.Од овог тренутка, биљка улази у период плодоношења. Уобичајено је жетву усјева на крају љета, тако да је Наполеон средином раног периода.Листна плоча је средње величине, тамно зелене боје.Зимска отпорност ове врсте је просечна, па је погодна за гајење у централном и јужном делу земље.

У опису наполеонских вишања, наведене су следеће карактеристике плода:

 • велике величине: просечна тежина - 5 г;
 • округли облик;
 • бургундска кора;
 • сочно, слатко месо;
 • универзална сврха.

Поглед на црног принца

Слатку трешњу карактерише просјечна висина стабла која не прелази бројку од 3 м.Плоча листа је велика, овална, тамно зелене боје, има мали конусни врх.Површина је сјајна, са густим слојем воска.Цхерри Блацк Принце карактерише брзина плодоношења, нарочито у условима црне земље.Почиње да даје жетву 3 године након садње саднице.Скупите бобице крајем јула.

Опис описује да су плодови сорте Принц велики, тежине до 7 г. Облик овалног облика.Боја засићена тамноцрвена, понекад достигла црну боју.

Кора има високу густину, плодови се ријетко ломе и труну чак и када су сазрели.Ова култура је погодна за транспорт на велике удаљености.Одликује се разноврсношћу употребе.

Вишње Црни принц даје велике плодове

Сорта Мелитопол

Слатка круна круне сорте Мелитопол је забиљежена у трешњама.Просечна висина биљке је 5 м. Уз правилну негу, стабло је у стању да достигне висину од 6 м.Жетва почиње крајем јуна. Врста почиње да доноси плодове 3–4 године након садње.

Међу главним карактеристикама ове културе примећене су следеће особине:

 • велике, тамно зелене лишће прекривене воштаним цватом;
 • бело цвеће са малим ружичастим пјегама;
 • смеђа густа кора;
 • средње плодове: њихова тежина је 5 г;
 • густа бургундска кора;
 • сочно, слатко месо;
 • универзална употреба.

Мелитопол Цхерри има густу круну

Дибер вариетет

ВариетиРонилацка црна је најбоља зимско-издржљива сорта трешања.Идеалан је за узгој у сјеверним дијеловима земље.Висина стабла досеже 4 м. Црохн је густ, простран.Трешња рано сазрева.Вртлари беру до краја јула.Листови су велики, овални, тамно зелени.Вхите инфлоресценцес.

Опис означава велике бобице тежине 8 г. Смеђе су боје, отпорне су на пуцање и зрење.Слаткоћа воћа се повећава, што ову разноликост повезује са десертним културама универзалне намјене.

Култивација

Вртлари радије засади све ове сорте трешања у пролеће, почетком априла.Због тога се користе високо плодне земље (црни или иловасти).Идеално мјесто за садњу је брдо у јужном дијелу врта.На таквим мјестима сунчан дан траје много дуже, што чини плодове ових култура слаткима.Подземне воде не смију се приближавати земљи (максимално 2 м).

На јесен треба да се направи слетање.Да бисте то урадили, ољујте целу парцелу, уклањајући камење и корење корова.Ако тло није плодно, онда за сваки м.направи 2 канте хумуса.

Дубина јаме за слетање треба да буде 100 цм, а пречник 70 цм.У прољеће, на дан слијетања, у рупи је направљено мало брдо.У њој је мала рупа, дубока 30 цм, у коју се ставља пресађена 2-годишња садница.Коријени су распоређени по цијелој површини јаме и пажљиво посути земљом.После тогаЗалива се 20 л топле воде, а поред ње се додаје подлога, на коју је везана млада биљка.

Културне активности скрби

Брига за биљке црне категорије је много лакша него што се чини:

 • формирање крунице није потребно, стога се процедуре обрезивања састоје само од уклањања болесних и оштећених грана;
 • заливање се врши у интервалу од 15 дана, користећи воду на собној температури; свака садница треба да буде 15 л, након 2-4 дана попустити; Оптимална дубина обраде је 10 цм, сви корови морају бити уклоњени тако да коријенски систем дрвета није оптерећен;
 • дресирање се врши у прољеће и љето: прољеће се проводи сљедеће године након садње, да би се то учинило, помијешати 10 литара топле воде и 20 г калијевог нитрата, сипати 10 литара отопине ​​испод сваког стабла; ово значајно убрзава формирање изданка, што повећава принос; љети, у истој години, 20 литара суперфосфата (40 г на 10 литара воде) се улива испод сваког грма.

Борба против болести и штеточина

Цхерри Наполеон је често погођен цистопорозом. Ријешите га помоћи ће рјешење "Абига-Пеак" (10 г на 3 литре воде).За борбу против бактериозе нема дроге, тако да морате уклонити цијелу биљку, а на њеном мјесту посадити нову.Отопина бакарног оксихлорида (10 г на 10 л воде) користи се у борби против монилиозе. Прскање се врши у интервалу од 10 дана.

Могућа је инвазија лисних уши и буха трешње. Као оружје против њих, раствор се користи са „Оксик“ (20 г на 5 л воде) или „Интавир“ (10 г на 3 л воде). Обрадасвака 2 недеље.

Интавир помаже против лисних уши и буха трешње

Закључак

Сорта Наполеон и друге сорте карактерисане црним плодовима су популарне због лепоте њихових бобица. Бордо боја воћа сматра се најслађом, што га чини идеалним за свјежу употребу. Узгој ових усева је лак. Чак и почетници се носе са овим задатком.