Узгој трешње Булл хеарт Цхерри

Једно од тих стабала, које се налази у готово сваком врту, је слатка трешња.Цењена је за сочне, слатке плодове, а срце Цхерри Булл је један од највећих представника те врсте.Име које је добила за форму, која узима зрење.Зове се и воловско срце, а око бика је слично њој, али је узгајано у Турској и није се јако прилагодило хладним зимама.

Карактеристике сорте

Срце слатке трешње се узгајало у Грузији, а првобитно је било препоручено да се гаје у подручјима са благом, топлом климом,али временом, границе узгоја ове врсте су се прошириле, и сада ово дрво може расти у средњој стази.Одржава температуре до -25 ° Ц, али у пролеће цветови могу патити од повратног мраза.У посебно хладним климатским зонама, дрво треба прекрити за зиму.За разлику од сличне турске сорте Булл'с Еие, слабо се транспортује, али има предност од добре отпорности на мраз.Дрво има високе приносе, цветање од средине маја, а плодови сазревају средином јуна.

В описанието е показано, да со опрашивачи потребни за товарно.

Изглед

Трешња расте од 3 до 5 м. Круна стабла у облику пирамиде не захтева често обрезивање, лишће је велико и мало,доприноси вентилацији круне и спречава развој болести и штеточина, а такође олакшава жетву.Избоји стабла су светло браон, равни.Пупољци су у облику јајета.Цватови се састоје од 2-4 цвијећа, цвјетови су лабаво распоређени.

Схема отрезки на дрехи за први, други и трети години по садитев

Информациа за плодове

За търге, плоснато заокружени облик, подобен към, пеелглатке, густе, зреле бобице постају тамно црвене, скоро црне.Месо је мекано, сочно, густо, тамно црвене боје.Плодови срца слатке трешње имају мноштво предности:

 • плодови су велики, тежине од 7 до 10 г;
 • је укусна, слатка са благом киселошћу и врло слатка;
 • педунц се лако одваја;
 • Плод је у изобиљу.

Постоје и недостаци:

 • плодови сазревају у исто време;
 • одвајање кости од пулпе је просечно;
 • плодови брзо пропадају, па их је препоручљиво конзумирати /обрадити истог дана;
 • са наглим падом од јаке влажности до топлоте, плодови се разбијају;може да се распрсне када је заспао.

Можете јести свјеже воће и правити компоте, џемове који добијају врло лијепу боју, можете користити укао пуњење за печење.

Правила садње

За ово дрво је најбоље изабрати сунчано, проветрено место, у хладу плод дрвета неће бити тако слатко колико би требало.Не треба га садити на мочварном тлу или у низинама, гдје се честовода се акумулира да би се избегло труљење корена.Саднице се узимају добро, треба их одабрати без оштећења, деформација или очигледних знакова болести.Садница је најбоље укоријењена у пролеће, а онда му је преостало још времена да стекне снагу и добије снагу за зиму, али у јесен има више шансе да пронађе добру, јаку, здраву садницу у расаднику.довољно и могао је мирно преживјети хладни период.

​​

Размак између садница треба да буде око 4 м, тако да се међусобно не заклањају и међусобно се опрашују.

Између квачица потребно је обезбедити младицу како се не би сломио ветар

.2 пута више корена садница.Горњи слој земље треба мешати са 2-3 канте ђубрива и заспати у облику хумка.Чак иу јами треба ископати јак колац како би заштитили садницу од ветра и тешког, топивог снега.Пре садње, препоручљиво је умочити корење у воду око 2 сата.Приликом садње потребно је осигурати да врат коријена саднице није нижи од 5-6 цм изнад тла, а дивљи изданци који треба уклонити тада не почињу расти.Препоручује се додавање дренаже у рупу прије сијања како би се избјегла стагнација воде или у случају блиских подземних вода, како би се избјегло труљење коријена, а тијеком садње коријен покрити мјешавином тресета, пијеска, глине и компоста.Након садње, можете додати минерална ђубрива у тло.

Из описа се изкаже тоза богату жетву дрвећа трешње потребне су опрашиваче такве сорте: Тјутчевка, Ипут, Овстузенка.

Ако у близини дрвета не постоје опрашивачи, тада ће принос дрвећа бити неколико пута нижи.

Брига за дрво

Дрво не захтева посебно сложену бригу. Због свог облика, није му потребан јак трим. Дрво младог дрвећа може обилато доносити плодове, али бобице ће бити мало мале, тако да треба да почнете да формирате круну из првих година живота дрвета, како бисте касније сакупили обилне жетве великих трешања. То је фотофилно, стога је боље посадити га на сунчаном, проветреном простору у довољној удаљености од стамбених зграда и других стабала која га могу заклонити. Пожељно је да у хладном времену на овом месту није било стагнације хладног ваздуха и промаја.

 • Захтеви за земљиште су стандардни.
 • Висока плодност.
 • Добра пропустљивост за влагу.
 • Велика количина ваздуха.
 • Подземна вода није нижа од 1,5 м.

Идеална тла за ову слатку трешњу су иловача или супер пјешчењак. Садница се не препоручује да се сади у глиненој или пешчаној земљи, треба је припремити пре садње дрвета. Додајте речни песак у глину, а глине за песак. Снажно мочварно.

Дрво воли влагу, па је важно пратити влажност тла. Водите га једном мјесечно, али треба га прилагодити овисно о временским увјетима. Најважније је јесенско залијевање, т.јер вода која је ушла у дрво у јесен ће је залити цијелу зиму.

Болести и штеточине

Ова сорта вишње је отпорна на кокомикозу.Трешњу треба замотати са глодавцима, али треба пазити да дрво не додирује.Можеш разбацати отров од глодаваца.У прољеће прије цватње и након њега дрво треба обрадити уреом или жељезовим сулфатом.

Закључак

Разноврсност трешања Биково срце је веома добро: скоро да није подложно болестима и штеточинама, производи велике сочне плодове.Отпорност на мраз и непретенциозност у бризи су главне предности, за које вртлари толико воле ову слатку трешњу.Она ће задовољити очи свих који ће је посадити.