Узгој трешње Бириусинка Цхерри

Култура са доследно високим приносима - Бириусхинка вишња - захтева минимално одржавање, али даје до 25 кг бобица годишње.

Карактеристике културе

Опис сорте сорте Бирисинка показује да је отпоран на мраз. Дрво је у стању да издржи температуре од -30 ° Ц. Ова имовина вам омогућава да узгајате усеве у северним деловима земље.

Имуни систем сорте Бирисинка вишње је добар. Сорта је самоплодна. Плодови ће сазрети без обзира на временске услове или присуство опрашивача у близини.

Сорте Цхерри Бириусхинка одликује се просјечном висином грма, која достиже само 2 м. Опис лишћа указује на богату зелену нијансу, са малим светлим пругама. Постоји груба површина лисне плоче, која штити грмље од већине малих штеточина.

Значение на плодове:

  • просечна маса великих плодова је 5-7 г;
  • кора се одликује богатим бургундским нијансама;
  • Густина пилинга штити од пуцања након дуготрајних киша.

Пулпа је укусна и чврста, кремаста. Тако је сочна да омогућава прављење џемова и конзерви од овог производа. Због богатог слатко-киселог укуса, бобице ове сорте се конзумирају свеже.Мала кост, чија је просечна тежина 1 г, лако се одваја од главне пулпе.

Правила култивације

Упркос једноставности његе и садње, ова сорта треба одређено земљиште. Садња се врши на лаким тлима, која се претходно напајају органским супстанцама. Тла припремљена за садњу треба да садрже ниску концентрацију киселине. У присуству алкалија (више од 4%), за сваки 1 квадрат. м) троши 2 кг креча.

Припрема земљишта за садњу захтева одређене радње. Средином јесени, морате потпуно ископати вртну површину, уклонити стране предмете и коријење са корова из земље. За сваки 1 квадрат. м. чине 5 кг хумуса. То ће омогућити да се земља храни свим потребним храњивим тварима за формирање добрих грмља.

На крају јесени почиње припрема сједала. Да бисте то урадили, ископајте рупу чије димензије треба да буду 70 × 70 цм. На дно се сипа 3 кг хумуса и 100 г суперфосфата. Сљедећи слој висине око 30 цм треба да се састоји од шљунка или дрва. Таква дренажа штити корење биљке од преплављивања и труљења.

У прољеће, крајем марта, почињу одмах садити саднице. Када их одаберете, боље је да зауставите пажњу на годишње пресаднице које су калемљене. Садни материјал се ставља у бунар тако да се радикални врат налази изнад земље. Сви су пажљиво посути земљом и залијени 20 литара течности према схеми слијетања 3-4 метра.

Захтеви за негу

Лако се брине о сорти вишње Бириусхинка. Узгајивач би требао слиједити стандардну процедуру која подразумијева редовно наводњавање, плијевљење, плијевање, орезивање и облачење.

Заливање биљке ове врсте није потребно више од једном у 2 недеље. Ово је довољно да нахрани земљу, али не провоцира трулеж коријена.

За наводњавање треба користити воду на собној температури. Испод сваког грма прелијте не више од 15 литара воде. Неколико дана касније, попуштају земљиште до дубине од 6 цм, а током корова морате уклонити све корове који могу успорити раст саднице.

Обрезивање се врши у неколико фаза. У пролеће, уклоните све суве и замрзнуте гране формиране током зиме. У јесен треба уклонити додатне гране и изданке. Почиње се вршити само у другој години након садње.

  1. Почетком априла, 30 г амонијум нитрата је разблажено у 10 литара воде. Под сваку биљку улијте 20 л лека.
  2. Лети, 2 тедна пред жетва, се разтира калиј нитрат. Да бисте то урадили, разблажите 20 г лека у 5 литара воде и улијте 5 литара испод сваког стабла.
  3. У припреми за зиму, у сваки грм улити 20 л раствора суперфосфата (растворити 10 г средства у 5 л воде).

Болести и штеточине

Културни имунитет омогућава му да буде отпоран на монилиозу и кокомикозу, али са лошом квалитетом неге, дрвеће ове сорте је под утицајем болести као што је труљење корена или пепелница. У овом случају, морате уклонити цијели грм. Борба противпепелница помаже Бордо течности (20 г раствора ће захтевати 10 литара воде).

Бакар сулфат је способан да се носи са крпељима и флексима (10 г лека је растворено у 3 литре воде). Спашава га од лисних уши од “Оки” (20 г на 5 л воде), а посебне заштитне мреже их штите од птица.