Узгој тиквица: на којој удаљености се могу посадити тиквице Тиквице

Садња и култивација семена на локацији се врши сејањем семена.За избор садног материјала, можете контактирати специјализоване продавнице или прикупити материјал из претходне жетве.

Семена тиквица се могу купити у трговини

Основе садње тиквица

Сушено семе или они који су се већ излегли, треба засадити у дубинама од седамцентиметара до припремљеног бунара.Размак између мјеста сјетве треба бити једнак седамдесет центиметара.Садња садница почиње двадесет дана након жетве.Између редова можете повећати удаљеност до деведесет центиметара.Између сваког грма треба да буде седамдесет центиметара.

Чим се појаве први избојци, саднице се морају проредити и оставити за једну рупу. Блеацх прелив на бази тресета, стајњака и компоста у свакој груди.Такође се препоручује да се биљка храни минералним ђубривима.Да би се плодови тукли, потребно је опустити и бринути се о земљишту, остављајући га у чистом стању.Залијевање поврћа је рјеђе него код краставаца, што је повезано са развојем кореновог система.Садња тиквица и добијање високих приноса директно је везано за избор врсте тиквица, јер начин засађивања и схема зависе од његове величине и карактеристика.

Да би избор материјала био исправан, потребно вам јеослонити се на реномиране произвођаче.Добар садни материјал се продаје у паковањима која су већ прерађена и пондерисана.Ако посадите хибридне тиквице, у наредним периодима нећете моћи да сакупите семена за садњу.

Купљено семе страних сорти је углавном производ селекције.Наше врсте тиквица су више прилагођене хладноћи него увозним.Стране тиквице дозријевају дуже.Бундева може дуго задржати свој оригинални изглед.Стране тиквице имају танку кору.Наше семе може да преживи осам година.

Тиквице су врста тиквица са високим приносима и раним зрењем.Због мале величине тиквице се могу узгајати на малом простору.Сорте тиквица укључују: аеронаут, злато, тсукесх.

Међу сортама тиквица спадају оне врсте које се саме опрашују.

Бисквити се саде у неколико комада по бунару, након клијања остављају најјачи изданак

Припрема семена за садњу

Садња сквоша може се обављати семеном на отвореном тлуИли узгајати биљку из старења.Пре садње припремити семе и земљиште.У почетку, потребно је да одредите семе за празнину намакањем у раствору соли.Ако семе није из продавнице, треба га натопити манганом за дезинфекцију.

Третирајте семена стимулансима, исперите и ставите у влажну газу да убрзате клијање семена.Са бубрењем семена, материјал се стављахладна соба на пар дана. Након тога, седам дана чувамо у топлој и добро осветљеној соби.

Након што садница има изданак, величине трећег дела дужине семена, може се ставити у припремљену земљу. Можете садити семе на садницама или на парцели, уз услов температуре не мање од дванаест степени.

Није важно у каквом ће се капацитету налазити сјеме. Пожељне су посуде од тресета, њихова величина треба бити најмање десет центиметара у висини и ширини.

Можете сами припремити мешавину земље. или купити у продавници земљиште за саднице. Да бисте сами припремили земљу, требаће вам:

  • тресет;
  • дрвени пепео;
  • компост;

Помијешајте ове састојке, помијешајте их са нитратима и додајте минерална ђубрива. Додајте и плодну мешавину земље. Мешавину земљишта треба замрзнути и загрејати да би се материјал дезинфиковао. Прије сјетве, тло треба бити топло и лабаво.

Семе се сије у контејнере који су сакупљени за узгој садница. Ако тло има лагану структуру, сјеменке се постављају дубоко шест центиметара. Ако је тло грубо и густо - четири центиметра. У свакој чаши се стављају две посуде, а један изданак је слабији. На површини земље подручје је обрађено посебним облогом.

Семе тиквица треба засадити већ незнатно клијавих.

Садња тиквице

Одредишни периододређује се у зависности од климатских услова подручја за узгој тиквица.Температура пре ницања треба да буде једнака двадесет степени.Пет дана касније, температура је смањена на тринаест степени, а ноћу морате подићи ниво на осамнаест.Заливање се врши једном у седам дана.Да би се саднице у потпуности развиле, треба им омогућити приступ свјетлу.

Тиквице не би требало садити на парцели на којој су претходно узгајани усјеви. Такође избегавајте слијетање у непосредној близини подземних вода.Боље је садити тиквице на иловастом тлу, или плодна тла, задржавајући раздаљину између њих.За остала тла, потребна је темељита припрема локације уз употребу органских и минералних додатака.

Потребно је засадити скуасх на отвореном терену у мају.Време се одређује у зависности од климатских услова.Вријеме слијетања може трајати до јула.Да би се повећао број сакупљених плодова, план сетве треба да буде пет дана.Тиквице треба да се узгајају у подручјима која су сува и да се држе даље од друге бундеве.

У мају - јулу су засађене гомиле у отвореном тлу.Семе се сади на удаљености од седамдесет центиметара у низу, а метар између кревета.Семе треба покрити филмом тако да је биљка у земљи изолована и заштићена од ноћног мраза.

В тресетках се семе пресаат на местозаједно са лонцем, из других садница лагано извуците и почните да се садите у земљу на вашем месту.

​​

Скуасх посађено на мјесту тако да је мјесто било залијено и оплођено. Између сквоша држите дистанцу тако да скуасх не расте у скученом стању.

Размак између редова може се одредити помоћу маркера или флагела, али у просјеку износи седамдесет центиметара.