Узгој шљиве Алтаи Анниверсари Плум

Сливе шљиве спадају у категорију биљки које воле топлину.Али постоје одређене сорте које се могу узгајати у условима јаких мраза на Кавказу, Уралу и Сибиру.Алтаи Јубилее Плум је идеалан за ове крајеве и има високе приносе (до 30 кг по 1 стаблу).

Алтаи Јубилее Плум - сорта с високим приносом и мразом

Карактеристике сорте

Сорта шљива Алтаи Иубилеинаиа је добијена укрштањем сорти као што јеорезати Манцхуриан и шљиву Иммуне.Почетком 1970. године уврштен је у Државни регистар Руске Федерације, зониран за сјеверне дијелове земље.

Различите врсте шљива се карактеришу раним зрењем.До краја јула вртлар ће уживати у укусном воћу. Дрво почиње да доноси плодове након 4 године од садње.Ова култура није само отпорна на мраз, већ и на сушу.Према томе, заливање се може обавити не према распореду, већ кад год је то могуће.

Алтаи Иубилеинаиа сорта шљива не поседује карактеристике само-плодности.Да би се временом почело дозријевати, а индикатори приноса нису нарушени, поред њега се засађују и друге сорте шљива.биљке сличне њој.

Карактеристике дрвета

Дрво висине до 3 м. Опис указује да је круна овална, просечне густине.Изданци се налазе под оштрим углом у односу на главно стабло, мали су.Цватови су мали, бели.

Главна коре дрвета је густа, сиве боје.Не пукне с временом.Плоча је мала, дужине до 5 цм.Његова површина је богате зелене боје са дебелим слојем воска.

Карактеристике плода

У сорти шљива Алтаи Иубилеинаиа, следећи показатељи воћа:

  • просечна тежина плода је 20 г;
  • љуштење од густоће, штити бобице од пуцања и трулежи;
  • Кора је богато жуте боје, као и месо.

Опис указује да је пулпа ове шљиве сочна, густа и влакнаста.Има пријатан слатко-киселкаст укус, који ће привући и децу и одрасле.Погодно воће за универзалну употребу.

Правила за садњу и узгој

Када се узгаја ова култура, потребно је неколико основних препорука.

  1. Место за изтоварване трабва да бъде на повишени мести.Ово смањује ризик од трулежи коријена.
  2. Пуно сунца.Од броја сунчевих зрака које падају на плод, зависи од њиховог сазревања.
  3. Тла треба да буду хранљива и лагана (чернозем или иловаче).Ниво њихове киселости не сме бити већи од 3%.

Уобичајено је да се место унапред припреми,да би се земља смирила.Препоручује се да се у јесен откопају налазишта, из којих се уклањају сви коријени корова.Након тога, хумус се наноси на целу површину парцеле, по стопи од 10 кг по 1 м2.м. Слетна рупа се припрема почетком марта.Оптималне димензије јаме су 70 × 80 цм, а за бољу прозрачност на дну је инсталирана дренажа.Прекривен је са 20 цм горњег слоја земље и 2 кг хумуса.

Приликом одабира младице, дати предност узорцима који су прошли процес вакцинације и немају знакове болести.Висина садног материјала не би требала прелазити 80 цм.

Крајем марта почињу садњу.Поставите корење саднице у рупу тако да је радикални врат изнад земље.Коренски систем је чврсто прскан земљом и везан за потпорањ, укопан у близини.Заливање се врши са 10 литара топле воде.Размак између грмља и редова треба да буде 4 м.

Препоруке за негу

Брига о овој култури је једноставна.Опис показује да сорте шљиве Алтаи Јубилее непретенциозне.Оптимално време наводњавања је 1 пут месечно.Постројење треба да износи 8 литара воде.Али можете залијевати дрвеће и када ће бити згодно.У овом случају, количина воде по стаблу се повећава за 5 литара.

Важно је попуштање тла и уклањање корова.Ово ће обезбедити најбољу измену ваздуха у земљи.Обрезивање у прољеће је уклањање грана, из круне, те у јесен пресјећи болесна подручја.

​​

Храњење се врши 2 пута.У пролеће се користи раствор калијум нитрата (30 г на 10 л воде), ау паду суперфосфата (50 г на 7 л).воде).Постројење треба да износи 20 литара раствора.Такодје у јесен, мулцирати земљисте око дрвета користеци хумус и сламу.

Борба против болести и штеточина

Ова врста је отпорна на болести.Али понекад је захваћена пепелницом и маслиновим мрљама.Рјешење Бордеаук мјешавине (10 г на 5 л воде) помаже у борби против таквих болести.

Основни штеточини су уши и буве.Отопина Окихома помаже да их се ослободимо (80 г на 10 л воде). Превенција се састоји у прскању са бакарним сулфатом (20 г на 10 литара воде).Интервал третмана је 3 недеље.

Оки помаже код лисних уши и буха

Ова култура шљива није тешко расти чак ни за почетнике.Не захтева пажљиво одржавање, већ даје стабилан усев.Плодови ове сорте погодни су за превоз на велике удаљености, тако да се често узгајају ради продаје.