Узгој шљива сорти канадски и амерички Плум

Широко распрострањено на територији Русије карактерише канадска канализација.Она је у стању да донесе велику жетву сваке године, ако јој баштован обезбеди квалитетну негу и да ће правилно засадити.

Главне карактеристике сорте

Ова сорта је узгајана у Северној Америци.Тамо расте у дивљини.Ова имовина помаже да се брзо аклиматизује на хладно руско време, тако да се често узгаја на Уралу или у Сибиру.Да би се објаснила његова отпорност на хладноћу може бити чињеница да структура биљке има 2 пута мање хромозома, у поређењу са другим врстама.

И канадска сорта и сродна америчка шљива се често користе за стварање других сорти.Њихови хибриди расту широм света.

Опис указува на тоа, че сорта поддржаат температурите до -36 ° Ц.Култура је самооплодна.Као и америчка шљива, сорта која се разматра карактерише средњи период сазревања.Берба се одвија у јулу, 3 године након садње.

Изглед дрвета

Висина канадске шљиве не прелази 4 м. Круна је средње дебљине.Кора сиве нијансе, густаструктура.Не пуца и не љушти, што позитивно утиче на заштиту културе од штеточина и болести.Америчка шљива има исте карактеристике.

Цватови обију култура су мали и састоје се од 4 пупољка у бијелој боји.Дрво цвета почиње средином априла.Избојци, који формирају јајник, достижу дужину од 30 цм, пупољци су мали, цилиндричног облика, смеђе нијансе.Листна плоча ових стабала није велика, дуга 60 мм.Површина је глатка, сјајна, тамно зелена.

Феталне карактеристике

Из описа фетуса, постоји неколико основних карактеристика:

  • просечни пречник плода је 4 цм, а тежина 30 г;
  • кора је густа, сјајна, са великом количином воска;
  • Различите нијансе воћа, могу бити љубичасте, црвенкасте или жуте боје, све зависи од тога како је садница засађена.

Месо је нежно, сочно, жуто.Укус је пријатан, сладак.Америчка шљива и канадска сорта користе се у свјежем и прерађеном облику (џемови, конзервација, компоти).

Слични сорти

Најмодернејше врсте шљива сличне.Канађанин је постао родитељ Тецумемец и мађарских сорти.Одликује их црвенкасто воће са слатким укусом.

Други дериват је Ренклод.Посебност ове сорте је да плодови могу бити не само пурпурни, већ и зелени.Плодови се бере 15 дана пре пуног зрења.

Правила за узгајање и садњу

Место садње игра важну улогу у узгоју воћних култура.Канадска сорта шљива треба храњиву земљу.Али ако није могуће засадити у црном тлу или на земљаном земљишту, онда се земља може обогатити.

​​

Пјесковитим земљиштима потребна је велика количина хумуса (30 кг за 12), црно тло (10 кг по 1 м²) и пијесак (5 кг по 1 м²).Да би канадска плодови плодова сазрели у одређеном року, потребно је садити на осунчаним подручјима гдје нема блиско лоцираних подземних вода.

Канадско место за пристајање сорти шљива се приправља од новембра.Исцртајте и уклоните коров.Ако је земља плодна, није неопходно хранити је додатним супстанцама.Саплинг бира крајем јануара.Боље је дати предност следећим примерцима:

  • старост саднице треба да буде 2 године;
  • висина трупа - до 100 цм;
  • недостатак болести и оштећења на површини;
  • развили су корене.

Садница мора бити подвргнута процесу пресађивања.Чувајте је све док садња није потребна у земљи, па је боље купити лонац унапред.

Од зиме припремају рупу.Оптималне димензије јаме су 70 к 80 цм, а ако се подземна вода приближи земљи, потребно је испустити бунаре на дно рупе.Нанесено је слојем земље на 30 цм, саднице су постављене, а коријени пажљиво посути земљом и заливени са 8 литара топле воде.За заштитупосадите од удара ветра, потребно је да уз њега поставите подупирач и да за њега вежете младу младицу. Шема за слетање - 2 до 3 м.

Царе

Није тешко бринути се за канадску сорту шљива, али за бољу жетву морате слиједити одређене препоруке.

  1. Заливање се врши у интервалима од 20 дана. Испод 1 биљке сипати 15 литара топле воде. Након 2 дана, корови морају бити уклоњени, а горњи слој земље изгорио.
  2. Феединг се примењује 2 пута. У пролеће, 15 литара калијум нитрата (30 г на 7 литара воде) се улива испод грма. У јесен, биљка треба суперфосфат (40 г на 10 литара воде), која ће га заштитити од јаких мраза. Под дрво се сипа 20 л овог раствора.
  3. Ако желите да сачувате здравље дрвета, онда морате да сечете све оболеле и оштећене гране у јесен. Након тога, место резања је потребно за обраду врта.

Мере за борбу против болести и штеточина

Канадска сорта шљива је отпорна на најчешће болести, али понекад биљка је под утицајем пепелнице и труљења воћа. Раствор Бордеаук мешавине (40 г на 10 л воде) помаже да се заштити од излагања пепелници. Спасава раствор мангана из плодова (2 г на 10 литара воде). Обрада се врши у интервалу од 10 дана.

Међу штеточинама су лисне уши, буве и птице. Да би се заштитила култура од птица помоћи ће посебна решетка густе линије за риболов, која се носи на крошњи дрвета. Од буве и уши, раствор се користи са „Оксихом“ (40 г на 10 л воде) или колоидном соли (30 г на 5 л воде). Третмани против штеточина проводе се једном мјесечно.