Узгој шљива Синилга Плум

Упркос великом броју различитих врста шљива, баштовани преферирају узгој сорти које карактерише отпорност на зиму, имунитет на болести и висок принос. Шљива Синилга има све те врлине, и стога се налази у многим вртовима.

Опште карактеристике

Да би се добила укусна сорта, узгајивачи су прешли преко разних кинеских шљива и америчке шљиве. Резултат је била култура са великим бројем предности. Године 1985. Синилга је уврштена у Државни регистар Руске Федерације. Погодан је за узгој у свим регионима земље.

Укусна шљива ове сорте припада раним културама. Она почиње да даје плодове 2 године након садње, али даје минимални принос (15-18 кг по стаблу). Од треће године принос се постепено повећава.

Због високе стопе зимске отпорности, Синилга се активно узгаја у Сибиру или на Уралу. Чак и температура од -35 ° Ц не смањује приносе. Разматрана сорта припада самопродуктивним културама, па се поред ње засађују и друге сорте са истим својствима.

Спољне карактеристике дрвета

Мала висина (до 3 м) пружа удобну и лаку негу шљиву сорте Синилга. Круница није дебела, широка, пирамидалног облика. Шири се, стога би се садња вршила на удаљености од 4 м између биљака. Избојци су средње величине и годишњи. На њима се формирају јајници.

пупољци смеђе боје, цилиндричног облика. Цвасти су велике и састоје се од 5-7 белих цветова. Да би биљка била самоплодна, њени пиштољи и прашници морају бити исте величине. Синилга се не одликује таквим карактеристикама. Кора је сива, густа. Не љушти, чак ни са минималном количином влаге.

Феталне карактеристике

Опис указује да одвод кћери Синилга карактерише следећа својства фетуса:

 • плодови су велики, тежине до 30 г;
 • боја коже је светло љубичаста;
 • има густу воску;
 • кожа је густа, не дозвољава да се плод разбије.

Пулпа је жута, сочна, густа. Због великог броја влакана брзо даје осјећај пуноће. Камен није велик и лако се одваја од главне пулпе. Производи ове класе су идеални и за свежу потрошњу и за очување зимске сезоне.

Узгој и садња

Како би се повећао животни вијек биљке, потребно је што је могуће прецизније одабрати право мјесто за садњу. Дрвету је потребно пуно светла, па га је боље посадити у јужном делу врта.

Земља треба да будеплодна, лагана, храњива.Да би се побољшао квалитет земљишта, након копања потребно је депоновати 10 кг хумуса по 1 квадратном метру.м. Најбоља опција за садњу ове сорте шљиве је црна земља.Киселост земљишта треба да буде мања од 4%.Ако је ниво већи, потребно је кречење површине (2 кг креча по 1 м2).

У јесен су ископали много.Након тога, уклоните све корове, камење и стакло, тако да страни елементи не стварају препреке развоју дрвета.После 2 недеље ископајте рупу за садњу и купите садницу.Димензије рупе за садњу треба да буду 80 × 90 цм, у рупу треба да се сипа 5 кг хумуса и 200 г суперфосфата.Након тога, цијела смјеса се пуни са 30 цм земље.При избору саднице узимају се у обзир следеће нијансе:

 • здрава садница не би требало да има повреде или знаке болести на својој површини;
 • ​​
 • максимална висина садног материјала - 1 м;
 • ​​
 • Оптимална старост сорте шљиве сорте Синилга је 1,5 година;
 • пресађивање треба вршити резањем.

Крајем марта, након што се земља загрије, у рупу се ставља младица.Коријени су равномјерно распоређени по јами и посути густим слојем горњег тла, који остаје након копања.Следећа постављена подршка, која је везала младо дрво.Заливање се врши са 10 литара топле воде.

Захтеви за негу

Дренажа Синилга не захтева од вас да уложите велику количину напора приликом одласка.

 1. Суплементи се внесуваат само 3 часа за целиот процес на вегетација.У пролеће испод корена улијте 20 лраствор калијум нитрата (40 г на 10 л воде).Након тога, током лета, потребно је 15 литара раствора амонијум нитрата (50 г на 6 литара воде).У јесен, потребно је хранити културу са 20 литарским суперфосфатним раствором (30 г на 5 л воде).Ово ће формирати здрав јајник и заштитити биљку од мраза зими.
 2. Заливање стабала није често потребно у интервалима од 20 дана.Под младом биљком потребно је сипати 20 л топле воде, под одраслу - 50 л воде уз даље отпуштање тла и уклањање корова.
 3. Обрезивање се састоји од уклањања само обољелих грана.После овог места исеците вртни терен.Није потребно резати централни труп и бочне изданке, јер дрво се смањује.

Инсекти и болести

Главне болести које погађају ову културу су пепелница, труљење плода и перфорирано уочавање.Ове болести имају сличне симптоме: појава мрља на листовима, листна плоча почиње да се суши и пада на лето.

Раствор Бордеаук мешавине (50 г на 10 л воде) помаже да се ослободите пепелнице.Против трулежи плода спашава колоидну со (40 г на 4 литре воде).Од перфорираног уочавања помоћи ће отопина мангана (20 г на 10 литара воде).

Од штеточина означена је лисна уш и мољац.Борба са лисним ушима помаже раствору "Оки" (50 г на 10 литара воде).Урее (30 г на 5 л воде) се користи против мољца мољца.Третман се изводи у интервалу од 30 дана.

Склеп

Сорта Синилга је најбоља опција за узгој у Русији.Десцриптионпоказује да је добро аклиматизован, тако да даје стабилан висок принос годишње (до 40 кг из једног дрвета).