Узгој препелица и њихових пасмина Препелице

На посебним фармама у личној подружници фарме садрже различите врсте препелица. Сада их има на десетине. Навијачи узгајају врсте меса и јаја. Међу њима су посебно тражени карантински пасмини фараона, мермера, естонаца, јапанаца, манчуа и тексана. Постоје и разне мешавине ових сада домаћих птица, које се добијају из укрштања. Испод је опис неких пасмина.

Овако изгледа манџурска препелица

Текас Куаил

Тексашка препелица разликује се од осталих по боји и односи се на месне пасмине. Ова пасмина је најљепша. Ове живине су познате и по другим именима, наиме, амерички албино бројлери или бели тексашки гигант. Постоји чак и тако занимљиво име као снег или бијели фараон. И све то из његовог сњежнобијелог прекрасног перја. Међу бројлама пасмина, Текас препелице се тренутно сматрају најперспективнијима. Узгајају их они који су првенствено заинтересовани за тежину птица.

По први пут, ова пасмина је примљена у држави Тексас, и зато су добили име Тексан.За узгој ове врсте, укрштено је неколико пасмина. Бела боја перја добила је овај "Американац" од његовог енглеског колеге. Иако уопште није јасно заштоБијеле птице зову албинос ?!На крају крајева, немају потпуно бела пера, али постоје и црне мрље.Глава ове птице са страна често има жућкасту нијансу.А очи тексашке препелице су тамне, као што би требало бити за ове птице.Јаја ове врсте су велика, благо издужена.

Главни циљ који су узгајивачи поставили приликом узгоја тексашке препелице је способност добијања велике тежине у кратком временском периоду.И овај циљ је постигнут.Тексашки бели фараон може достићи скоро 500 грама живе масе.Иако је просечна тексашка препелица тежина 370-480 грама.Тексашка препелица је цењена и због тога што је месо веома укусно, посебно меснате дојке.Зато многи сматрају ову врсту меса.

На фотографиите е текселенски бројлер

Ако изберете младата стока на оваа врста, онда купујте тие птици кои имаат мра ~ ни мадеʻи.Зашто?Зато што ће кожа под белим перјем ове врсте имати пријатну кремасту боју.За продају трупова то није од малог значаја.Тексашка препелица је непретенциозна, птице су мирне.Иако то достојанство не цијени узгајиваче, јер "лијени" мужјаци не показују увијек интерес за женама, те стога не би требали имати више од двије "дјевојчице" за једног "дјечака" ако сте заинтересирани за индустријску производњу перади и меса.Ако се ова живина узгаја само за личну потрошњу, онда су Тексанци бољи од других пасмина у ту сврху.

Женке почињу да полажу јаја на два месеца.Али треба да се уверите да је температурау затвореном простору, није се издигло изнад 22 степена, јер би тада женке мања вероватноћа да ће полагати јаја.За узгој тексашких препелица, можете користити било који штагаљ, површине најмање 10 квадрата.А главни захтев је одсуство пропуха и јаког светла.Сјајно сунце изазива стресне ситуације код ових птица, што доводи до анксиозности, кљуцања јаја.

Енглески бела препелица

Енглеска препелица је такође бела, па се често мијеша с Тексашанима.Заиста, према спољним знацима, ове расе су практично немогуће разликовати једна од друге.И једна и друга препелица су беле.Енглески белац је мањи од тексашког, али ако је добро храњен, онда ове домаће препелице доста достижу тежину од пола килограма.

Пасмина је енглеска бела

То је зато што су ове пасмине прелазиле много пута између себе и разлике између њих су једноставно изглађене.Ова птица је издржљивија од тексашке, не реагује тако снажно на температурне промене, а продуктивност је висока.

Пхоеник Голден

Различите расе препелице се узгајају.Лепа и вредна за продуктивност златног феникса.Међу живинарима, он је познат и као златни Манцху.Сада је феникс најчешћа врста ових птица у Европи.И изнад свега, зато што њихови препелице брзо добијају на тежини.Пољопривредници у Француској и Немачкој посебно воле ове златне птице за укус меса, непретенциозност у узгоју и производњу јаја.

Злато женско Манџурије се у томе разликује од других расаОна има дугу производњу јаја, а јаја теже и до 15 грама.Када се реже, златни феникс тежи до 300 грама.Због чињенице да ове птице имају светло перје, труп има пријатан светло обојен хлад, који је цењен у имплементацији, јерОви производи у боји су спремнији да купују потрошаче.Домаће врсте ове птице, које имају тамно перје, имају карактеристично плаво на труповима, што одбија многе купце који нису искусни у специфичностима врста ових птица.

Трупови ових препелица су погодни не само за припремање укусне бујоне, већ се могу користити и за роштиљање или пушење.

Феникс троши до 40 грама хране дневно.Жива тежина женског феникса достиже скоро 400 грама, док мушки тежи 60-80 грама мање.Тежина јаја у овој раси креће се од 13-15 грама.Ако планирате узгајати препелице, оставите три женке за једну мушку феникс расу.Данас, за узгој расе Пхоеник, можете купити индустријске кавезе.

Пасмина Пхоеник голден

Естонска препелица

За узгој естонске пасмине препелица користиле су се птице енглеске беле, јапанске препелице и пасмине фараон,само за месо.За ове три расе карактеристичне су следеће карактеристике:

  • време полагања јаја;
  • добар опстанак;
  • дуг животни век.
  • ​​

Естонска врста препелице, одобрена као јаје и месо, карактерише подизање предњег деланазад, што чини неку врсту малог грба.Када је дат детаљан опис ове расе, ова карактеристика је назначена.

Ове птице имају окер-браон боју са тамнијим смеђим пругама.Естонска препелица почиње да носи прва јаја пре старости од два месеца, отприлике 47-50 дана.Естонци теже и до 200 грама, 30% испред птица јапанске пасмине.Естонска куповина препелица није тешка, јерОва врста је уобичајена у Русији, у земљама централне Азије.

За годину дана, женка може положити 230 или више јаја, што је врста рекорда за препелицу.Женка за укупно годину може носити јаја, чија ће укупна тежина бити три или више килограма!На крају крајева, неке врсте су много мања јаја.Естонци су високо цењени не само од стране аматерских узгајивача живине, већ и од узгајивача, за које је важан број јаја добијених од једне жене.Јаја препелице због високог квалитета и високог садржаја елемената у траговима су велика потражња међу купцима.

Естонска расколска раса

Ова врста препелица је погодна за узгој у инкубаторима.Стопа преживљавања излеглих пилића је висока - до 95%.Инкубацијски период је само 17 дана, што је важно за индустријску производњу и личне фарме.Према својим карактеристикама, ова врста препелице је погодна за оне који тек почињу да се баве овим птицама.Естонска препелица, ако је добила одговарајућу негу, даје одличан добитак тежине и већ за месец данаПо годинама, они добијају до 170 грама.Месо има одличне квалитете.Ове препелице су најмање хировите и хировите.Стога се препоручује да се узгајају за узгајиваче перади који још немају потребне вјештине.

Зашто се препелице све више узгајају на приватним фармама?

Ове живине добијају на популарности међу пољопривредницима и произвођачима перади за аматере због једноставности њиховог садржаја, висококвалитетног меса и здравих јаја.Да, то не изненађује.За њихов садржај не треба много простора.Задовољни су са малом количином хране, за разлику од пилића или патки.Они не морају да организују вештачке резервоаре или да улију велику количину воде у резервоар, као што то захтева живинска птица.

Научници су узгајали различите врсте препелица које задовољавају потребе фармера живине.Детаљан опис може се наћи не само у референтним књигама, већ и на страницама на интернету, на форумима.И сада је једноставно доћи до њих, а не прије неколико година.Треба само поставити овај циљ.

Чак и ако особа живи у малом граду, он може наручити живе препелице или јаја погодна за инкубацију на посебним фармама.Зато се домаће препелице посљедњих година све више налазе у приватним фармама.И коју пасмину се узгајају препелице, свако одлучује сам, на основу својих преференција и способности.