Узгој парадајза Благовест Парадајз

Једна од јединствених сорти парадајза су Благовест парадајз.Имају атрактиван изглед и одличан укус.Али, да би се добило ове плодове, потребно је уложити напоре, који се изражавају не само у одређеном алгоритму акција током садње, већ иу даљим мјерама током његе.Знајући нијансе, лако можете повећати количину усева.

Порекло

Карактеристика ове сорте парадајза је типична за многе парадајзе, али има своје карактеристике.Ово поврће је вештачки узгајано од стране домаћих истраживача, стога су хибриди.Томато Благовест ударио је у Државни регистар 1996. године.Разноликост је детерминанта, тј. Границе његовог раста у баштенским парцелама су ограничене, али је коренски систем јак и развијен.

Изглед

Ријетко се налазе примјерци изнад 2 м. Углавном, грмље Благовест парадајза достижу 180 цм, а њихов даљњи раст се зауставља.Грм је често веома разгранат.Једна четкица садржи 7-8 плодова, просечна тежина једног плода је 120 г, поједини узорци износе до 150 г. Укупна тежина жетве из четкице је око 1,5 кг, а од једног грма 6-7 кг.

Опис парадајза Благовест: округли, благо стиснут на стабљици, ребра слабо изражена.Под јаком сјајном кожом скрива се слатко месо, укускоји често садржи киселост.У плодовима Благовест 2 или 3 семенске коморе.У сваком има много сјемена.Боја поврћа се мијења током зрења: прво блиједо зелена, а затим јарко црвена.

Листови рајчице Благовест су широки, обојени у блиједо зелену боју, једва је примјетна пубертета, минијатурни бисексуални цветови.

Употреба

Парадајз сазрева одједном, тако да процес жетве не траје дуго.Сигурно их чувати 3-4 недеље након жетве.Током транспорта нису оштећени, сва корисна својства су у потпуности сачувана.Можете га узгајати у великим количинама.

Постоји неколико опција за употребу парадајза:

 • свежа - прилично сочна пулпа је у редурефресхинг;
 • салате - на њима исечено поврће;
 • грицкалице - посебно успешне леко;
 • парадајз паста;
 • за конзервирање и краставце - они не губе пикантни укус и не пуцају.

За и против

Једна од главних предности ове сорте је рајчица Благовест сазрева у рекордном времену - отприлике 3-3,5 месеца након клијања.Жетва је готово увијек у изобиљу, али постоји значајна разлика између оних који се узгајају на отвореном и стакленику /стакленику.

У неким подручјима са хладном климом немогуће је добити усјев на отвореном тлу, остаје само да се узгаја сорта Благовест у стакленицима и стакленицима.

Такође међу врлинамасорте - скоро потпуна клијавост семена са компетентним пољопривредним техникама. Међу недостацима или потешкоћама - потребно је стално пратити да се грмови који се шире не ослањају на тло.

Садња и узгој

Једна од најважнијих карактеристика парадајза Благовест, која се мора узети у обзир приликом узгоја из сјемена, је потреба за куповином семена у продавници. Узгојна сорта Благовест из сакупљеног сјемена неће допустити да се добије поврће с изворним параметрима. Семе за садњу ових парадајза морају да купују сваке сезоне.

Пре садње, семе треба потопити у воду, а затим покупити посуде у којима ће семе бити лоцирано на удаљености од 2 цм.

 • тресет;
 • хумус;
 • Турф

Сјеме треба ставити у земљу на дубини од 1 цм на пријелазу зиме и прољећа. Одмах морате сипати топлу воду и покрити прозирним материјалом како би се створили услови у стакленику. Температура не смије пасти испод 25 ° Ц.

Ако се задовоље сви услови након 3 дана, можете видети избојке. Просечно време појављивања је 5-7 дана.

Пре сетве на отвореном тлу или садњу у стакленику, мора проћи најмање 2 месеца након прве клијавости. Спремност садница је одређена достизањем ознаке 20 цм и присуством 5-6 јаких листова.

Такође, пре садње, саднице треба да се изводе на свеж ваздух неколико недеља, постепено се навикавајући на то.

Важно услов за раст је разноликост.Парадајз Благовест треба да се постави узимајући у обзир 3 грмља по 1 квадрат. м. Посађено на отвореном терену је неопходно приликом успостављања топлог времена са позитивним температурама. Такође важан за успешан раст садница:

 • добра покривеност локалитета током дана - доприноси садржају шећера у плоду, али вишак љетног сунца је штетан - потребан је балдахин;
 • локација мора бити поуздано заштићена од вјетра;
 • ширина и дубина јама у којима су постављене саднице су исте - 20 цм;
 • између засада треба да постоји простор од 0,5 м да би се избегло задебљање;
 • у сусједству не би требали бити крумпири, патлиџани, друге врсте парадајза.

Царе

Главна потреба за различитим парадајзом Благовест - вода. Највише је потребно у процесу пупљења и даљњег цветања. Примијећено је да обилна влага чини воће још воденијим, али вишак може узроковати болест. У стакленицима /стакленицима након наводњавања потребно је провјетравање.

Саставни дио бриге за ове парадајзе је ђубрење. По први пут да би минерални комплекси требали бити у формирању првих листова, онда не можете без њих за вријеме цватње и јајника плода. Важно је присуство калцијума и фосфора у комплексима. Тло испод парадајза мора бити пажљиво олабављено и одстрањени корови.

Неопходно је стално водити рачуна да грмље рајчица буду везани - то ће помоћи да се избјегне пад усјева на тлу, често морате везати четке с воћем.

И Томат Благовест треба писменоформирање грма - 1-2 стабљика ће позитивно утицати на повећање приноса.Не избегавајте да се ослободите латералних процеса - пасинкованииа, потребно је да се стално изводи, иначе ће плодови сазревати полако.

Посебност сорте парадајза Благовест је повећање плодоносности када се точка раста креће од главног до латералног избоја.

Ова сорта парадајза готово да није заражена разним болестима.Али често се појављује коврчавост, на којој губе облик и боју.Разлог - недостатак азота, може се допунити висококвалитетним ђубривима.