Узгој нутрије код куће као успешан бизнис Нутриа

Пољопривредно пословање је прилично добро развијено у Русији.Најпопуларнији је тренд у региону, који се може похвалити оптималним природним условима погодним за успјешан узгој домаћих животиња и узгој различитих култура.Најбоља опција је територија Краснодара, Ростов или Смоленск регион.

У топлијим крајевима најпогодније је узгајати нутрију

Узгој и директна култура нутрије је тренутно широко распрострањена.Активности ове природе добијају се на замаху и активно се развијају свакога дана.

Масо којпу има висока корист.Крзно је цијењено и популарно у пословању крзна. Узгој нутрије у нормалним условима у домаћинству не захтева велике трошкове. Добро осмишљен и добро осмишљен пословни план омогућава вам да добијете угодну добит од успјешне имплементације производа.

Нутрија је уобичајена и уобичајена за све пацове са атрактивном и топлом кожом.Боја је светло сива и чак дубока.црна. Животиња припада породици биљоједа и потпуно је скромна за храну.

Нутрија је непретенциозна животиња

Предности узгоја нутрије код куће

Пословни план, који укључује узгој нутрије, омогућава вам да остварите профит од више извора одједном: продају висококвалитетног меса и крзна, као и продају животиња у правцу живе тежине.

Узгој нутрије подразумева следеће предности:

 • Животиње су готово непретенциозне у погледу хране и животних услова, тако да вам за њихово успјешно оплемењивање не требају посебне вјештине.
 • Планирање исхране састоји се од различитих житарица, сочних биљака и дивљих, разноликих биљака. Храњење таквих кућних љубимаца је увијек јефтино за директне власнике.
 • Не утичу на разне болести, као и други глодавци.
 • Атрактивно крзно, одлична повећана плодност, као и разноврсне боје, које су многе модне жене и дизајнери окусиле.
 • Нутрије активно расту и постижу жељену вриједност за власнике.

Пословни план за активно и ефективно узгој атрактивне нутрије у уобичајеним кућним условима треба ускладити са одређеним техничким тачкама.

Нутрија једе јефтину храну и брзо добија на тежини

Узгој домаће нутрије

Изградња комфорне куће

Прво морате изградити пространу просторијунутрија гдје их можеш шетати.Једноставне плоче или кавез који ће стајати у штали ће учинити.У кући за живе нутрије обезбеђене су:

 • Одмах сам нутританик, где се држе животиње. Ову зону карактерише повећана топлота.
 • Посебна складишна просторија је хладни дио гдје се складишти храна и сијено.

Зидови шупе ће морати бити обложени у најмању ћелију, иначе ће их животиње лако моћи глодати.

Целлулар паттерн фор нутриа

План просторије за ходање

Простор за дуге шетње код куће је бетониран и затворен малом оградом високом један метар. Овдје можете изградити простран и дубок базен за свакодневно купање. Ако то није могуће, разблаживање подразумева уградњу карлице са чистом водом. Да би се узгој одвијао ефикасно, потребно је најмање једном дневно замијенити воду у умјетном језеру.

Препоручује се да воду одмах водите директно у шупу. На цијелом периметру кавеза монтира се посебан жлијеб, кроз који се помоћу припремљене посуде помоћу мале пумпе доводи чиста вода.

У једноставној води, свака животиња ће моћи да опере храну слободно - они су чисти и не воле да користе неочишћене производе у својој исхрани.

Пословање ове природе неће захтијевати повећане финансијске трошкове, стога је узгој нутрије профитабилан и профитабилан. Лако је утјеловљена чак и код куће, ако узгајате животиње у складу са једноставним препорукама.

Ходање за нутрију: 1) базен, 2) силазак, 3) ходање, 4) викендица

Пословни план за исхрану и изградњу хранилица

Узгој животиње код куће подразумијева храњење и правилно постављање и фиксирање хранилица.

Повољно је и рационално направити хранилице у облику малог уског корита, које је постављено на зид. То је све потребно да нитко од нутрије не може да уклони довод и испразни храну.

Препоручује се узгој ваше нутрије код куће у близини резервоара.Зашто је користан и чест? У таквим подручјима расте велика количина траве и дивљих биљака: кисела кисела, слатка трска, здрава боквица и обична стријела. Наведено је довољно за потпуно храњење нутрије до најхладнијих периода.

То је исплативо када нађете прилику да укључите врт у ваше пословање и оперативно стварање. Нутриа преферира да једе јабуке, свјежу мркву, слаткиш репу и кувани кромпир. Понекад можете направити једноставне куване житарице, мешану храну или остатак хлеба. Такав посао је заиста користан за почетак у уобичајеним условима домаћег узгоја.

Шаргарепе се лако узгајају и увек се могу хранити нутријом

Карактеристике које поседује посао ове природе:

 • Узгој нутрије у познатим кућним условима може се покренути за оне који имају сеоску кућу или личну парцелу.
 • Трошкови рада за овај посао су високи.
 • ЛакоТретирајте кућне љубимце - нутрија може друге да плаши својим изгледом.
 • Носите га само држећи за реп, тако да вас не могу угристи својим развијеним оштрим и јаким предњим сјекутићима.Такав неугодан неспоразум може се догодити у најнеочекиванијем тренутку за власника.

Државна помоћ.Донесен је закон којим се значајно повећава вриједност нутријеног крзна, како би се привукао значајнији број индивидуалних (приватних) подузетника у том правцу.Међутим, постоји услов да производи морају да се остваре у званичним специјализованим фирмама - то је једина иновација која се разликује по повећаној строгости.

Не постоји никакво опорезивање, стога је повољно узгајати ове животиње како би се добила угодна зарада приликом продаје примљених производа.