Узгој нутрије: како успјети?Нутриа

Нутрија припада породици глодаваца. Ове животиње су активно и дуго одрастале од људи за крзно и укусно месо. Достојанство њихових кожа је да се могу носити дуго времена, а да се не наруши изглед. Крзно је јаче од уобичајеног и честог зеца, а месо није нижег квалитета по својим квалитетима и својствима. Узгој нутрије код куће може се приписати профитабилној, узбудљивој и чак креативној активности.

Узгој нутрије може бити врло профитабилан посао

За почетак, препоручује се да се са тим животињама почне налазити заједнички језик и тек онда их почети узгајати. Животиње су безопасне, али њихови зуби се могу уплашити ако нисте спремни за ову врсту. Нутриа угризе искључиво за самоодбрану, али не и за напад. Ако често комуницирате с њима, они ће постати питоми и њежни.Стручни произвођачи животиња често препоручују да остану близу нутрије и да их храните само рукама.

Правила о садржају

Како узгајати нутрију? Морамо почети са пажљивим одржавањем и бригом. Ове животиње воле топлу собу, тако да је хладноћа у отвореном и пространом кавезу једноставно деструктивна.

Температура се не сме спустити испод опасне за здравље нутрије 15 степени - можете узроковати смрт животиња. Да уђем у ћелијејака сунчева светлост, део мреже је направљен.Најбоља верзија куће је она која је подијељена на неколико дијелова:

 1. Топао и добро затворен простор у којем се свака животиња може загријати и одморити.
 2. Уред за свакодневно шетање на отвореном.

Да би се изградили прави и погодни услови за потпуно постојање нутрије, можете замислити мало водено тело.По правој природи, животиње воле да пливају, али под водом су чак 10 минута.Ако је узгој животиња ограничен само "сухим" методом, то штеди отпад, али и подразумева прекомерно таложење масти у нутрији - утиче на квалитет крзна.

Просторија у којој ће бити смештене ћелије мора бити изграђена од савремених материјала који обезбеђују потпуну сувоћу, одсуство пропуста опасних за животиње.

Поставите ћелије изнад земље око метра.Њихове величине директно зависе од броја нутрије које ће тамо живјети.

Професионалне књиге ће помоћи да се направе квалитетне просторије и обезбеди нормална нега.Редовно одржавајте чишћење у просторији како бисте правовремено очистили отпад од сталне животне активности животиња.Нутрије су чисте животиње и преферирају правовремену бригу од власника.

Нутрија је чиста животиња, чак и пере храну пре оброка

Храњење

Нега такође укључује стално уравнотежену исхрану, о којојтакође реци књиге.Нутриа преферира да једе биљке, мекушце иразличите гране. У заточеништву морамо да обезбедимо храну што ближе природном. Љети дају трску, траву, рогат, а зими замијените храну сијеном.

Препоруча се хранити домаће животиње са крмним смјесама.Постоје специјално дизајниране смеше за нутрију, које су погодне за нормалну и потпуну исхрану.У сувом облику, забрањено је давати храну - она ​​је максимално натопљена обичном чистом водом.

Нутрије се разликују по свом економском односу према исхрани, тако да не једу више него што би требало. Недостатак хране утиче на природно стање коже, али добро одабрани свјежи производи пружају квалитетно крзно и месо. Гладне животиње често показују агресију према својим комшијама.

Правила основне нутриционистичке исхране, која су осликана књигама и препоручена од стране професионалаца:

 • Трава мора бити млада, јер старе и крупне лишће, ниједна трава неће бити поједена.
 • Омиљене посластице укључују дјетелину, лупину, чичак, житарице и сунцокрете.
 • Штетно за здравље животињских биљака може бити нагризајућа маслацица, отровна за животињску стоку, уобичајена трава за спавање.
 • Од корјенастог поврћа, кромпира, јабука, купуса и репе се може сматрати корисним за домаће животиње.
 • Житарице се могу дати животињама у облику паре или млевеног меса.
 • Нутриумима се такође дају остаци ваше уобичајене хране, али они морају бити само свјежи, иначе ће наудити тијелу животиња.

Боље је кад је храна разноврсна и уравнотежена.Софистициране дијете захтијевају само оне особе које остају на репродукцији.Тачна тежина нутрије је 5 кг - и месо и кожа су високог квалитета.

Нутрије су скромне у исхрани, могу јести отпад из људског стола

Правила само-разрјеђивања

Премјестити нутрију у припремљене ћелије боље прије достизањаживотиња од неколико месеци.Време је изабрано топло да би превоз био удобан и без стреса.Веома је вероватно да ћете добити узгајивача ако контактирате службено друштво за узгој животиња.Након куповине стада, морате размислити о правој њези и пронаћи добре књиге.Боље је да такве књиге пишу водичи животиња практичара.Ова узгојна нутрија ће бити разумна и продуктивна.

Оплемењивање исхране може почети већ пет месеци.Женка је у стању да замисли своје потомство месечно.Лов траје око неколико дана, тако да морате организовати парење на време.

Планирано парење жена почиње не раније од шест мјесеци, а мужјаци почињу седам мјесеци.Неколико жена од раног узраста треба држати у организованом паковању.Када дође прави тренутак, мушкарац се нежно доведе до њих.Ћелије треба да буду простране и удобне.Континуирана нега не захтева велике трошкове - довољно је да се надгледа стање животиња, да се на време хране и хране.Узгој нутрије могуће је без помоћи књиге акоследите једноставне смернице.

Нутрија не би требало да се држи у скученим кавезима

Нутрија са различитим бојама крзна

Узгој нутрије код куће је уметностИмате прилику добити животиње са различитим бојама крзна. Опције боја се цене много више од уобичајених нијанси. Узгајање такве животиње је тешко, али је могуће и занимљиво.Бојење, које заиста добија када се узгаја нутрија:

 • бела;
 • је црна;
 • је браон;
 • фавн;
 • је златна;
 • бисер.

Зашто је вредно учинити ово?Профит од таквих скинова је виши, па треба обратити пажњу на ретке боје.Важно је детаљно проучити наслеђе обојења - књига ће помоћи да се то ријешиНеколико година рада и можете заузети тражену нишу на модерном тржишту.Овакав узгој нутрије ће донијети висок профит, јер продаја ријетког крзна нема велику конкуренцију.