Узгој лука за биље из семена Бов

Учесталост растућег лука у летњим колибама је упечатљива.У сваком врту постоји барем мали простор посвећен узгоју лука.Ова биљка има многе корисне особине које су корисне за тело.

Зелени лук расте скоро свуда, што објашњава његову популарност

Зелени лук

Будући да је почетник у области вртларства, може се чинити даЛук на зеленилу из семена није тешко узгајати.Посађен у земљу - заливен и спреман.Међутим, постоје многе суптилности у добијању лука на зеље од семенки и припрема за садњу усева.

Семе поврћа се може купити у било којој трговини или на тржишту од пољопривредника.Ако се сјеменке купују у трговини, оне су обрађене и не морају се поново обрадити.Док семе.купљене на тржишту, тј. са рукама морају бити обрађене.Дакле, лук који узгајате биће здрав и поврће ће расти.

Постоји неколико метода за узгој лука на перо из семена, као и узгој поврћа код куће.Лук се узгаја у земљи, супстрату и води.Добија се сетвом семена или садњом садница.Постоји разлика у томе какву врсту лука треба изабрати.Од тога ће зависити изглед производа, његов укус, отпорност на смрзавање и време складиштења.

Нама всички сорти на производот не се способни да дадат перу на растеното. Најчешћи тип производа који даје укусно и предивно перо јеПараде . У Холандији је било много земљишта. Када растући лук не формира лук и сва снага производа иде на формирање оловке.

Парада лукова даје одличне јаке зеље

Ова сорта има висок степен репродуктивности, тако да ће се нова перја ускоро појавити на месту сечења. Квалитет сорте одликује се и пријатним укусом. Принос производа може бити до осам килограма по квадратном метру.

Слетање се врши у првој половини опруге у отвореном тлу. На дубини од око два центиметра се врши сетва, током две недеље површина је покривена фолијом. Између сваког семена посматрајте удаљеност од пет центиметара, а између кревета око осам центиметара.

Прије садње потребно је узгајати и оплодити парцелу, а гнојива се преферирано бирају као природна.

Плодно ђубриво се састоји од неколико фаза:

 • земља је опуштена и разбијена у рупе;
 • навлажите подручје;
 • обрадити одабрану област из корова и паразита;
 • третман се изводи са раствором бакар сулфата;
 • непосредно пре садње, подручје се излије обилном водом и сије.

Препоручује се да се изабере период када земља више није замрзнута, тј. Средина пролећа. Ово је најоптималнији временски период за сетву.

Узгој производа је дуг процес. Када се узгаја из семена, процес траје дуже. Зато је боље садити саднице. Посебно није тешкода узгајају домаће мријесте из властитог сјемена или их купују у трговини.

Приликом узгоја зеленог лука од семена, они се прво засади на садницама

Сорти зеленог лука

Асортиман лука, који је погодан за сетву на отвореном терену, у сврху узгоја перја:

 1. Слизун.
 2. Пор.
 3. Батун.
 4. Шалот.
 5. Сцхнитт.

Ове сорте су преурањене.Приликом одабира и припреме локације за сетву семена, треба изабрати место где су раније били засађени повољни претходници. Погрешан избор места неће дозволити да лук расте или уништи жетву. Важно је правилно слетање. Добри претходници за лук:

 • махунарке;
 • кромпир;
 • парадајз;
 • краставци.

Узгој лука није тешка ствар, ако се догађај спроводи методично и доследно. У почетку одаберите погодан локалитет, припремите га, изаберите сорту и направите исправну садњу помоћу органских ђубрива.

Шалот - първи сорти луковици

За узгој лука на перо из семена, акције одговарају засађивању садница, али период чекања за усев ће бити дуг. И неће свако семе дати добар лук. Због тога, потребно је да изаберете најприкладније семе, ако купите семе у продавници, оне су прерађене. Њихово семе из претходне жетве мора бити прерађено од различитих болести карактеристичних за ову врсту производа.

Узгаја се од сјеменки лукасеквенцијални процес.Прво морате да обрадите семе.Након тога слиједи фаза селекције највећих и најједноставнијих семена.Затим се семе неко време сипа са топлом водом, а затим се умочи у хладно.Можете обрадити специјална средства одабраног семена.

Ако растете саднице, а тек онда пресадите настале саднице у земљу, акције ће бити мало другачије.Ако одмах засијете сјеме, онда се након обраде могу ставити у земљу.И заспати на врху слоја растресите земље.

Саднице су засађене у малим или великим контејнерима.Прво излијте слој земље ђубривом или супстратом.То зависи од избора изворног материјала.Посадите исте сорте.Топла вода се сипа у припремљени материјал за садњу и ставља се сјеме.Вода не би требала бити превише.Како се сипа вода за сушење.

Лук је цјеловито поврће које је релевантно у свако годишње доба, с највећом популарношћу због својих корисних својстава.Узгој лука је важан зими.Пошто смо на хладноћи најосетљивији на болести.Дакле, садња лука у својим баштама, или чак на балкону неће бити сувишна.

Нека се лук сада може купити у сваком супермаркету, али не постоји гаранција како је узгајан или ускладиштен.Да ли је производ задржао своја корисна својства, или је само изглед лук у овом производу остао и присуство укуса који на даљину подсећа на лук.