Узгој купуса за саднице у Сибиру Купус

Да би приноси били високи и да би се сјеме купуса почело на вашој парцели, морате правилно приступити процесу садње и узети у обзир све појединачне особине сорте.

Саднице купуса захтевају правилну негу

Узгој садница

Међу сортама купуса су рано, средње и касно дозријевање, њихове карактеристике се разликују уразлика у брзини формирања првих изданака.Разлика је у томе када је боље сорте биљака:

  1. Крај фебруара и почетак марта су најбољи периоди за садњу сорте и гајење, сазријевају у јулу.
  2. Боље је засадити сорте са средњим и касним зрењем крајем марта, максимално почетком априла.

Одлучујућу улогу у одабиру тачног времена и времена сјетвених сорти играју климатски увјети под којима се сјетва обавља.Требало би да прође два месеца пре пресађивања купуса у отворено земљиште, посади га за семе.

Саднице се уклањају у кутијама или пластичним чашама.Извођење сејања купуса утиче на стање семена који су коришћени за саднице.Прво се бирају највећа и најбоља семена, урањају се у врућу воду на минут, уклањају и преносе у посуду са хладном водом.

Први изданци се формирају петог дана.Након тога, контејнери са садницама се преносе у просторију у којој је топло.Формирањем првог лишћа изведите покупити, држећи се на удаљеностиизмеђу садница око шест центиметара.

У циљу очувања корена, користити тресет и ђубрење. Гнојиво повећава брзину зрења купуса. Када се седам дана пијука заврши, добијене саднице се преносе у стакленик и оплођују. Пољопривредници, мудри по искуству, преферирају природна ђубрива: стајњак или хумус. Температура стакленика током дана не треба да прелази осамнаест степени, а ноћу не прелази вредност од десет степени.

Ако, из различитих разлога, температура прекорачи ове цифре, проветравање просторије треба да се спроведе, избегавајући пропух. Када стиже месец мај, саднице можете пресадити на отворено тло, претходно напунити рупу литром воде и садити саднице директно у воду, попуњавајући саднице земљом на доњем листу. Посматрајте четрдесет центиметара размака између рупа.

Клија купуса се појављује око петог дана након садње

Како расту купус

На погодном и задовољавајућем за садњу саднице које карактерише присуство пет листова. Када одаберете биљку, избаците саднице које су болесне од гљивица или оне које немају горњи пупољак. Заливање купуса може бити изузетно топла вода.

Нешто прије садње садница на парцели, температурни режим у стакленику се пореди са вањском климом. Слетање се изводи увече. После кретања попуните простор сувим земљиштем и направите вештачку нијансу за купус.

Ово зеленило расте боље.преко садница.Овај начин садње може побољшати квалитет очекиваног производа и његову издржљивост. Узгој садница треба да контролише процес зрења како не би надјачао саднице и да не би изгубио усев.Одлучите се за сорту која вам највише одговара, почевши углавном од климатских услова и брзине зрења.

Пољопривредницима се саветује да намете саднице у раствору лека који штити од штеточина на минут.За успех манифестације погодна је само лабава земља и плодна.На другом мјесту можда није жетва.

Након одабраног локалитета, прво је препоручено да се припреми за садњу копањем и отпуштањем тла.Затим сади саднице или семена, зависно од сорте купуса.Они се сијају или стављају у претходно навлажено земљиште и прекривају слојем растреситог тла.Узгој купуса је тежак посао, и под свим условима је успешан.

Саднице треба засадити у добро припремљеној земљи

Одговарајуће сорте

Неке врсте купуса које имају отпорност на хладноћу могу бити погодне за територију Сибира.Најпогоднији за Сибир је Пекиншки купус. Појединачна карактеристика пекиншког купуса је да се мора одмах сијати на отвореном терену.Пекиншка трансплантација не може преживјети. Пекиншко купус мораће се редовно залијевати и оплодити.

Обратите пажњу на претходнике Пекинга.Можете да поставите Пекинг у област гдепретходно посађено:

  1. махунарке;
  2. парадајз;
  3. Бундева.

Погодан период за сетву пекиншког купуса је август и крај јула. Овај временски период је најпогоднији за цватуће културе. Заливање Пекинга је погодно ако се капље или се проводи кроз рупу. Пекиншко семе се сади на отвореном, влажном и оплођеном земљишту, неко време се покрива филмом.

Броколи - култура није врло хировита, која прихвата сјеверне дијелове земље. Броколи има до две стотине сорти, од којих се свака разликује по својим карактеристикама. Усјеви на брокули раде на отвореном тлу испод филма. Земљиште на којем се планира засадити брокуле је погодно за културу када је парцела лабава са просјечним нивоом киселости. Брокуле се препоручује оплодити и залијевати након сетве. Заливање се врши умјерено топлом водом.

Брокула може бити посађена на отвореном тлу и на садницама

Сорте брокуле се бирају у зависности од карактеристика квалитета усева. Након формирања свежњева, средишњи делови брокуле се режу како би се добили бочни растови и повећао принос брокуле. Узгој брокуле се обавља у кратком времену, а упркос његовој корисности брокула није најпрецизнија.

Цветача је једна од најзахтевнијих усева. Као култура за узгој у Сибиру није погодна.Пошто је карфиол претјерано ћудљив и не подноси ниске температуре. Гровинг цолоркупус се може учинити једноставним и безбрижним тако што је стално у приправности и пружа одговарајућу негу за културу цвјетаче.

Карфиол воли светлост и топлоту.Велико осветљење за карфиол је такође негативно.Нађите средину.Карфиол ће бити захвалан фармеру који пружа обилно залијевање, иако постоји перцепција да цвјетачи не требају наводњавање.Ово је грешка, цветача без довољног нивоа влаге умире.

Узгој најбољих сорти у Сибиру није лажан, а најважније је одлучити о времену сјетве и њези.Жетва је у изобиљу када је усев засађен у плодном земљишту са задовољавајућим условима за гајење усева.Када усев буде задовољан, жетва ће бити обилна, а главе купуса ће бити лепе.Најбољи приноси су због исправног слијетања.Када се узму у обзир све суптилности и обезбеди адекватна нега, поврће ће вас дуго задовољити обилним повратком.Ако се брига пружа на погрешан начин, ризикујете да останете без усјева.

Купус није најизбирљивије поврће, али се његова култивација састоји од много малих суптилности које су веома важне за разматрање.