Узгој краставаца у стакленицима и брига о њима

Узгој и брига о краставцима у стакленичким условима је уобичајен начин.Омогућава вам да узгајате краставце, без обзира на годишње доба и климатске услове.Због чињенице да се садња краставаца производи од садница, прије почетка сијања краставца у отвореном тлу, узгаја се у стакленику из сјеменки.

Краставици су одлични за узгој у стакленику

Узгој краставаца у стакленичким условима

Брига за саднице и одрасле биљке састоји се од многих секвенцијалних акцијаО чему зависи извођење ваших акција.Ако очекујете да добијете обилну жетву, пратите благовремено наводњавање и садни материјал за ђубриво.

Узгој краставаца у стакленику помаже у жетви и профиту од ње током цијеле године.Овај ефекат је обезбеђен организовањем добро загреваних пластеника и правилном секвенцијалном негом садног материјала.

Заливање се врши на време, али у умјереним количинама.Прекомерно заливање је такође штетно, као и недовољно.

Краставци долазе у различитим варијантама, ау зависности од сорте коју одаберете, штитите се од непотребних трошкова неге и заштитите садни материјал од болести и штеточина које уништавају краставце и уништавају принос садног материјала на парцели.

Ако планирате пресадити саднице краставаца у отворено земљиште, онда треба да посадите семе у марту илиАприл На једној чаши са параметрима од десет центиметара у пречнику посађено је два семена. Ово је оптимална учесталост сетве, јер неће сва семена расти. Ближе приањање није прикладно. Ако сте сигурни да ће изабрано семе дати, можете га посадити по чаши.

Клијавост краставаца се одвија у оптималном температурном режиму једнаком двадесет степени. У негријаном стакленику, клијање се врши крајем априла. према климатским условима.

Како садница расте, она се премешта у посуде пречника од дванаест центиметара, припремајући се да се пресади у отворено земљиште.

Краставици треба посадити у топлој земљи

Због чињенице да су краставци осјетљива, хировита култура, брига о њима, било у стакленику или на парцели, захтијева посебну пажњу. Ваздух мора бити влажан, ау вријеме активног раста краставац треба довољну количину влаге.

Узгој краставаца у стакленику захтева стално праћење нивоа влаге и температуре. Поврће треба редовно провјетравати, избјегавајући пропух.

Пре сетве семена потребно је загрејати земљиште да би се уништиле ларве инсеката. А онда се у овом тлу шири органско ђубриво.Ако друго поврће може расти без хране, краставци добро расту само ако им пружите редовну храну и превентивни третман за болести и штеточине.

Краставци требају додатну бригу за биљку, потребно је контролирати раст поврћа ивезати их за вертикалну подвезицу. Поврће има бркове иу процесу раста може се испреплићи, смањујући принос и практичност сакупљања производа.

Плант Царе

У процесу развоја, биљке формирају једно стабло и латерално. У основи, главни труп даје мушки цвет, а страна - женски. То осигурава самоопрашеност. Потребно је да регулишете раст бочних изданака, одсеците вишак доњих листова. Када дебло достигне плафон, спушта се, стварајући петљу, а на дну се враћа на пету доњу плочу.

Одрастање до педесет центиметара штипати бочне изданке. Све доње лишће и избојци се секу, спречавајући болест.

Технологија узгоја краставаца у стакленику састоји се од сталне контроле резања бочних листова и изданака. Као што је формирање јајника, стезите бек кроз пар листова из јајника, а такође и после пола метра. Накнадне акције требају бити сличне и конзистентне. Тако се формира стабљика краставца. Када главни горњи бок досегне ниво система фортификације, он се стеже на три плоче и везује око вертикалне греде.

Како расту краставци, потребно је да се ослободе бочних изданака

Узгој краставаца није тежак, за то вам је потребно:

  • пажљиво бирајте садни материјал, боље је да одаберете сорту отпорну на болести. да би се избегли непотребни проблеми;
  • прерадити земљу пре садње, како у стакленику, тако и на отвореном пољу;
  • сади и расте, везује иформирање стабљика садница и одраслих биљака;
  • оплодити и прскати специјална средства која штите од болести и паразита;
  • редовно отпуштање земље, уклањање корова.

Брига за краставце није тако тешка, основа је пољопривредно инжењерство. Пре садње, важно је извршити узастопне агротехничке кораке. Радњама на пољопривредној технологији се ослобађа земља, загријавање и гнојиво. Краставци расту у ваздушној и плодној земљи са умереним нивоом влажности.

Правилно узгој краставаца може бити подложан само условима пољопривредног инжењеринга и плодореду. Након жетве са земље, право је посадити краставац четири године касније, не раније.

Домаће културе захтијевају посебну бригу. Нестабилни климатски услови: температурне флуктуације и нестабилни нивои влажности доводе до слабости садног материјала и рањивости на болести или штеточине.

Неки фармери користе азотна ђубрива, али правилно се брину за биљку постављањем органских ђубрива. Боље је прскати краставце као превентивну мјеру, настојећи избјећи могуће појаве болести.

Да бисте добили добар усев краставаца, треба да изаберете земљиште за садњу. Погодно за собне биљке. Специјална тла у складиштима садрже велику количину тресета, што неповољно утиче на раст биљке.

Следеће пропорције могу помоћи да се пронађе право земљиште:

  • Хумус.
  • Тресет.
  • Гној.
  • Мешавина сод.

Ови показатељи морају бити у једнаким пропорцијама да би краставац произвео богату жетву.Хоме харвест. Креда или креч се шире у земљу, спречавајући појаву болести и штеточина у земљишту.

Најбоље је загријавати тло прије садње, такођер са сјеменкама.Узгој садница и краставаца је мукотрпан, али под условима правилне неге за садни материјал, можете смањити трошкове неге за садни материјал.