Узгој краставаца на отвореном терену у Московској регији Краставци

Узгој краставаца на територији Москве је на отвореном. Можете посадити било коју од најбољих сорти укусних краставаца. За успешну садњу треба да знате када да засадите било коју варијанту. Које су тајне узгоја краставаца у Москви?

Култивирање краставаца у региону Москве има своје карактеристике

Карактеристике култивације

Самоникле и друге врсте краставаца лако коегзистирају са домаћим грашком, различитим купусима, али дефинитивно не воле кромпир. Ако желите да узгајате краставце на отвореном тлу у углу Москве, узмите парцелу испод њих, на којој пада велика количина сунчеве светлости. На територији са лаганим земљиштем не би требало да буде оштрих и хладних ветрова.

Гдје је боље посадити било коју од најбољих сорти краставца, ако желите узгајати стварно добар усјев?Сетва краставаца је пожељнија од отвореног тла, где су претходно узгајани парадајз, махунарке, корење, купус, паприка или лук.Жетва се може смањити ако стално сијете сјеме самоопрашивања на истом мјесту.

Узгој краставаца може се обавити директно у отвореном тлу. Када је боље садити? У овом случају, препоручљиво је почети са сјетвом још у јуну како би усјев сазрео. Саднице можете покупити за стакленике или за отворену култивацију.

Краставци и парадајз у врту савршено коегзистирајумеђусобно

Припрема земљишта

Како и када припремати отворени терен за саднице у Москви у јесен? Ископајте траку која није шира од 70 цм и дубину од 20 цм.Непосредно у средишту траке направите раван ров дубине од 30 цм.Слама, лишће, пиљевина, трава и тресета треба положити директно на њено дно. Овај слој није већи од 15 цм и остаје нетакнут до прољећа.

Како се отворена земља припрема за садњу садница у региону Москве? Када је најбоље почети расти? Већ на почетку маја потребно је у жетвени ров положити слој од 25 цм свјежег стајњака. Прелијте кипућом водом са мало мангана. Затим се поставља мала количина земље у којој ће краставци расти на отвореном простору.

За почетак можете садити саднице не на незаштићеном отвореном земљишту. Најбоље сорте лако расту у стакленику. Саднице треба оплодити на време како би се нормално укоријениле у стакленику.

Запамтите да стакленик не треба да буде превише врућ, али и хладан. Ако желите да садња буде успјешна, саднице морају бити правилно, не само засађене, већ и заштићене. Најбоље сорте убраних краставаца за стакленик су хибриди, чија ће разноликост одушевити сваког вртлара. Које биљке изабрати зависи од ваших индивидуалних преференција.

Која су времена раста? Све зависи директно од сорте коју одлучите да растете. Рано поврће карактерише период сазријевања који не траје више од неколико мјесеци. Касније можете да одаберете краставце,погодан не само за салате, већ и за накнадно чување.

Касни краставци иду углавном за конзервацију

Правилна њега

Узгој краставаца је прилично мукотрпан посао.Саднице треба попрскати ујутру са малом количином чисте воде.То се ради у стакленику, који такође добија загађени зрак. Лоша екологија је стварна штета за жетву овог поврћа, па се чак иу стакленику организује изузетно пажљива и правовремена брига.

Која трепавица не би требало да се помера у процесу бербе:

  • Већ одрасле младице не би требало да се померају како не би наштетиле осјетљивој биљци.Поврће ће почети да троши своје снаге на окретање лишћа у жељеном положају, што доводи до смањења приноса, а сама култивација престаје да има смисла.
  • Када бирате краставце, најбоље их је пажљиво уклонити из трепавица без оштећења садница.

Саднице се такође морају заштитити од удара вјетра.Зато је биљка најбоља у скровитом углу, који је заштићен од пропуха и изненадних удара вјетра.Када постоји промаја, долази до повећаног испаравања и нестанка угљен-диоксида.

Узгој поврћа подразумијева повећану исхрану биљака обичним угљичним диоксидом - правилно формирање женског цвијећа се убрзава.Потребно је засадити краставце уношењем органске материје за саднице, када се преселе у отворено земљиште.

Корисно је редовно заливати биљке дивизмом, али не би требало да дође у директан контакт са самим поврћем.

Вртлари не препоручују употребу методе штипања ако узгајате укусан и обилан урод краставаца на отвореном тлу.Биљка се одликује формирањем довољног броја женских цвасти на главном стаблу, као и секундарним изданцима.У сваком случају, ако је брига исправна, а гнојиво правилно, добићете високе приносе.