Узгој краставаца: како направити вертикалне кревете за садњу краставаца Краставци

Узгој краставаца на вертикалном кревету може смањити потрошњу простора и количину земље која се користи за садњу.Овај метод је широко распрострањен, али му је потребно неко време.Исплати се због користи и користи од узгоја краставаца на овај начин.

Вертикални вртни кревети за краставце помажу у уштеди простора

Разноврсност вртних кревета

Вертикални вртни кревети за краставце су различитих типова, сваки тип ће бити погодан за вртлара уу зависности од могућности и планираних трошкова.Краставац је уобичајен, али специфичан за њега.Он је захтјеван за његу, а узгој поврћа у облику кревета није лишен бројних нијанси.Међу заједничким лежајевима су:

 • Топли кревети, захваљујући којима је берба четири недеље пре рока.Ово стање је осигурано обилном гнојидбом у земљишту.Мала количина земљишта се загрева под утицајем ђубрива, а краставци сазревају раније.
 • Мобилни кревети.Овај тип краставца се одликује чињеницом да се садни материјал може лако премјестити.
 • Вертикални кревети.који су причвршћени на посебне полице.

Предност вертикалних кревета је уштеда простора, брзина сазревања усева и лакоћа узгоја.Овим начином узгоја треба инсталирати наводњавање на лицу мјеста, јер се врши наводњавањедневно Због мале количине земље, суши се брже, а непогодност је да је потребно дневно заливати. Слична ситуација је и са ђубривима, ђубрење се врши сваке недеље, то се ради наводњавањем водом, јер је то једини ефикасан начин.

Кревети нису отпорни на мраз и направљени су овако. тако да подлегну транспорту са лакоћом, не праве огромне фиксне структуре.

Краставици се могу фиксирати на вертикалне стубове

У креирању таквог кревета не постоји ништа тешко. Ако одлучите да почнете да узгајате краставце користећи вертикалне кревете, пратите овај процес доследно.

Избор прикладног лежаја је. који начин је за вас згоднији и занимљивији, ако желите да жетву брже добијете рукама, онда топло слетање постаје најбоља опција култивације.Ако имате малу парцелу, боље је садити краставце у вертикалним креветима.Поготово ако узмете у обзир да вертикални кревети стварају мање проблема у бризи и штите краставце од болести и штеточина. Они су мање подложни ефектима болести и ефектима паразита.

Брига за краставце неће бити тешка ако се активности његе проводе на правовремен и конзистентан начин, корак по корак, оплођене и заливене.

Дизајн кревета

Топло слетање добија на популарности због свог учинка. Редослед стварања топлих кревета на вашој земљиобласт:

 • Ископајте рупу дубоку пола метра.
 • На дну леже сухо лишће са гранама.
 • Припремите органска ђубрива и ставите их у следећи слој.
 • Органска ђубрива која се користе за такве кревете: компост, хумус, стајњак.
 • Овај материјал се сипа посебним раствором.
 • Изнад јаме је створен стакленик.
 • Након седам дана, садржај јаме је набијен.
 • Тло, помешано са компостом, сипа се преко слоја лишћа.
 • Направите стакленик изнад јаме седам дана и парцела је спремна за садњу краставаца.

Љетни становници често користе вертикални кревет за садњу краставаца властитим рукама, који имају на располагању малу количину земљишта.У изради таквих кревета нема ништа тешко. Основа дизајна - металне греде.

Вертикални кревети за краставце се лако раде својим рукама

Први корак у изградњи вертикалног слијетања је стварање јастучића за основни гној, пречника пола метра. Она је покривена земљом. У центру су постављени штапови до два метра. Семе краставца се сије у круг и прекрију нетканим материјалом. Како расте садница, она се уклања све док растојање између њега није двадесет пет центиметара.

Када дођете до такве удаљености, саднице можете везати за греде, уредно, како не бисте повредили биљку. Ова метода сјетве и узгоја краставаца властитим рукама је ефикасна и продуктивна. Главна предност је да вам то није потребнообезбедити посебну негу, погодно је за жетву и краставци ће бити мање склони да се подвргну болестима.

Разноврсност мобилних кревета је да су инсталирани у било ком делу ваше земље.

​​

Имајте на уму да лежајеви требају бити упаљени најмање неколико сати дневно тако да је угао удара зрака под правим кутом.Припремите властитим рукама базу на дну посуђа у којем садите саднице.На дну базе постављени су суви листови и гране.Одозго сипајте земљу или песак, три центиметра високо.Након тога оплодити минералним ђубривима и покрити црним филмом.Ово траје месец и по дана.Средином маја можете садити семена.

Нема ништа тешко у узгоју и садњи краставаца својим рукама.Тешкоћа је у томе што је поврће подложно болестима и паразитима.Садни материјал треба редовно оплодити и третирати због болести и штеточина.Не зависи од начина узгоја краставаца, јер су у сваком случају изложени штеточинама.Постоје те сорте.који су отпорни на болести, али не гарантују да неће постати плијен лисних уши, крпељи или бјеличице.