Узгој кинеског купуса у Уралу Купус

Пекински купус је травната годишња биљка, чији циклус сазревања од семена до саднице је два месеца. Може се узгајати на сваком тлу. Богата берба се може добити обезбеђивањем правилне неге усева.

Пекинг - једна од првих сорти купуса

Карактеристике купуса

Пекиншки купус који се узгаја на Уралу подељен је на многе врсте које се разликују по облику, боји и дужини плода. Могу бити у облику цилиндра или овала.

Постоје дуге или кратке. Боја лишћа кинеског купуса варира од жуте до зелене. Према густини листова, купус може бити лабав и обрнуто.Сетва семена пекиншког купуса на Уралу и узгој одрасле биљке не представља значајне потешкоће, али има своје суптилности.Придржавање смерница за негу омогућава богату жетву садног материјала.

Да бисте узгајали кинески купус и добили прелепо и укусно поврће природног облика, морате се прилагодити:

  • Осветљење.
  • Температура.
  • Време сетве.
  • Место слетања.

Узгој у регијама као што је Сибир и Урал не искључује могућност добијања великодушне жетве, али захтијева од фармера да изабере право вријеме за сијање семена и мјеста. Хоћете ли посадити у стакленик, на затвореном вртном кревету или на отвореном терену је важно.

Од климеуслови и период садње зависи од жетве.Ако је спољашња температура преврућа, а ноћи светле, онда ће биљка дати снагу цветању и перју, а воће се неће развити.

Пекиншкото купус не воли превисока светлост и високотемпературни

За да се на Урал, во пари ~ киот купус засади сорти пекинскиот купус, неопходно је да се ве {тински регулира светло, топлота и влага.Потребно је много труда и вештине да се добије жетва биљке.Препоруке за садњу и узгој биљака у стакленику:

  • Сјетва сјемена врши се од марта или августа.У зависности од климе у региону.Изабери семе хибридног пекиншког купуса, јер су они издржљивији.
  • Узгој купуса са садњом садница.То вам омогућава да добијете жетву раније од очекиваног, а сви услови његе слични су претходном.

Продуктивност се односи на плодореду, засад купуса у области у којој су раније растале пријатељске културе.

На отвореном пољу, сјеменке се саде крајем маја или августа како би се добила жетва у јесен.Сјеме се сије у припремљеним гребенима на мјесту, дубина садње - петнаест милиметара.

Пресађивање садница пекиншког купуса на локалитет почиње у последњим данима маја.Саднице су боље расти у одвојеним посудама, како не би оштетили коренски систем током трансплантације.

Карактеристике бриге о биљкама

Сорте биљака, као и друге биљке, могу се узгајати тако што се обезбеђује благовремено заливање, ђубриво ивеединг тхе плот.То су добро познате норме које омогућавају повећање приноса производа.Узгајати сорте купуса могу, када су правила за његу изабрана исправно.Шта зависи од индивидуалних преференција културе.

Читав период од сетве до жетве контролише однос влажности и температуре. Максимална температура током дана је деветнаест степени, а ноћу најмање осам.Одрастање у таквом температурном режиму је угодно за постројење.

За добри раст, пекиншки купус треба висок ниво влажности

Влажност на дан треба да буде осамдесет процената.За многе регионе, то нису посебни показатељи, па ће култивација сорти купуса у стакленичким условима бити оптимална.

Када услови за негу нису испуњени, плодови не сазревају или биљка постаје рањива на разне болести и штеточине.На земљиште у различитим културама постоје основни захтеви за плодношћу и садржајем азота и калцијума.

Ђубрење земље се иначе спроводи органским ђубривима, као и сама биљка, по потреби.За његу користе сложена ђубрива када постоји потреба да се она обезбеди.

Различите врсте зели треба да се оплодуваат пред засадаване.Када се оплођује током периода раста, може да акумулира нитрате.Постројење је подложно погрешним корацима, па строго слиједите препоруке.

Када изаберете земљиште за сетву сорти купуса и припремите га за сетву, ставите га на тостаге.Наводњавање се препоручује за наводњавање како би се влажило земљиште и биљка умјерено.Учесталост наводњавања зависи од климе, ако је сува, а врели купус свакодневно залијева.

Приликом одлучивања о сорти пекиншког купуса на Уралу, треба узети у обзир колико је биљка осјетљива.Свака грешка може довести до губитка усјева или неправилног развоја биљке.Купус је подложан разним болестима.Плодност садног материјала зависи од неге коју пружате.