Узгој жуте вишње сорте Павловскаиа Плум

Алицха Цултуре Павловскаиа иеллов је идеалан за транспорт на велике удаљености, тако да се често узгаја у индустријским постројењима.

Опште карактеристике

Сорта Павловска вишња припада хибридним културама.Крајем двадесетог века, да би га добили, узгајивачи су прешли кинеску скороплодну шљиву и шљиву пионира шљиве.Нова врста је апсорбовала све предности родитеља, тако да је првих неколико година била укључена у Државни регистар земље.Идеално за садњу у сјеверним дијеловима Кавказа и Урала, али се налази иу јужним дијеловима земље.

Культура шљиве вихловое сорте "Павловскаа" авлаетса самонадалом.За његов развој не требају додатни опрашивачи.Ако баштован жели да повећа принос и одрживост ове културе, он може да посади разне шљиве Цхемалскаиа или Премиер у близини.

Ова врста се одликује одличном отпорношћу на мраз и сушу.Не излаже се температурама које се крећу од -30 ° Ц до +35 ° Ц.Ово својство вам омогућава да га узгајате у свим деловима земље, без бриге о квалитету усева.

Павловскаиа жута сорта вишње дозријева 100 дана од тренутка појављивања првих цвасти.Жетва је већ средином јула, а из сваког дрвета излази до 27 кг одабраних производа.

Вањски показатељи стабла

Трешња Павловска стабла није висока - до 3 м висине, што увелике олакшава његу и жетву.Круна је плоснато заобљена, средње густине.Опис указује да су гране лоциране под оштрим углом у односу на главно стабло дрвета.Годишњи изданци, њихова средња дужина је 30 цм, на њима и формирање јајника.Кора дрвета је тамно сиве боје и временом се може ољуштити.

Листови просечне величине.Њихова дужина је 5 цм, а ширина је 3 цм, а површина лисне плоче је сјајна, са малим грубим длакама.Постоје мале смеђе пруге које дају хибриду шљиве и трешње необичног изгледа.Опис указује да су цватови формирани од 8 малих ружичастих цветова, тако да су цвасти карактеризиране средњом величином.

Карактеристике плода

Опис изгледа воћа указује на присуство следећих карактеристика:

  • пречник плода је 2 цм, а тежина 40 г;
  • површина коре је густа, а боја је деликатна жута нијанса;
  • Ако се на плод уђе велика количина сунчеве светлости, може се појавити мало црвенкасто руменило;
  • Месо је светло жуте боје и састоји се од великих влакана.

Укус је пријатан, слатко и кисело.Ова сорта вишње идеална је за свјежу конзумацију или кухање.Прослављенодличан укус приликом прављења џемова или компота.

Садња и узгој

Овај усјев није посебно захтјеван на мјесту слијетања, али ако желите да узгајате укусне и велике плодове, морате се придржавати неколико основних правила.

  1. Брдо. Зими се у земљи накупља велика количина воде. Током одмрзавања постоји ризик од вишка влаге, што доводи до трулежи коријена, тако да се садња најбоље изводи на узвишењима где подземне воде и влага из одмрзавања не достижу.
  2. Пуно сунца. Ово стање је потребно како би плодови сазрели на вријеме и сипали.
  3. Мала киселост тла. Ниво киселине у земљишту не би требало да пређе 4%. Ако је виши, корени ће почети да атрофирају и биљка ће умрети. Да би се смањила та бројка, потребно је извршити кречење земљишта (3 литре малтера се сипа у сваки квадратни метар). На 5 литара воде направите 3 кг креча.

У јесен, потребно је припремити сједиште. Приликом копања парцеле потребно је додати 50 кг хумуса на 1 ха парцеле. Гнојива треба дати 2 мјесеца како би се упила у тло. Неколико седмица прије прољетне садње припремите отвор за слетање. Оптимална величина је 80 × 80 цм, а на дну је инсталиран дренажни систем за поуздану заштиту од влаге. Након тога направите насип од горњег слоја земље до 30 цм.

Приликом одабира младице, предност се даје двогодишњим узорцима који су прошли процес пресађивањарезнице. Висина биљке треба да буде 90-100 цм, а унутар насипа у који се налази коренски систем садног материјала се прави мала депресија. Након улијевања 5 литара топле воде и чврсто посуте земљом. Да би се биљка заштитила од деформација услед ветровитог времена, потребно је ископати носач поред њега, на који је везан садни материјал. Оптимална схема за слетање је 80 × 70 цм.

Брига о култури

Није тешко бринути се за жуту шљиву вишње Павловске сорте. Довољно је да се обезбеди квалитетно заливање, обрезивање и редовна ђубрења. Гнојива почињу производити 2 године након садње. У пролеће, биљци су потребне калијумова ђубрива (30 г калијум нитрата је разблажено у 5 литара воде). У љето храњења култура је опционална, јер плодови и тако расту велике димензије. У јесен, биљка треба суперфосфат (30 г на 10 литара воде) и хумус (2 кг по грму). За 1 биљку треба да буде 20 литара ђубрива.

Заливање дрвећа је потребно у интервалима од 10 дана, користећи 10 литара воде за сваки грм. Након наводњавања потребно је уклонити све корове и попустити на тлу ради побољшања измјене зрака унутар тла.

Обрезивање пролећа састоји се од стањивања круне, а на јесен се уклањају суви и болесни делови дрвета. После овог поступка, сва места сечења морају бити третирана вртним травњаком, тако да у стабло не дође никаква инфекција.

Велике болести и штеточине

Ова сорта има добар имунитет, али је не штеди од пепелнице и печења маслина.

За раствор пепелнице помажеБордеаук мјешавина (20 г на 10 л воде), и отопина колоидне соли (30 г на 5 л воде) штеди од мјеста маслине.

Апхидс и гриње су главни штетници.Да им помогне да униште лекове који садрже елементе бакра.Најбоља опција би била "Оки" (40 г на 5 литара воде).Обрада и прскање врши се у интервалу од 20 дана.

Закључак

Павловскаиа иеллов цхерри шљива је најбоља опција за садњу у хладним регијама.Због чињенице да издржи ниске температуре и суше, усјев је увијек стабилан.Брига за њу је једноставна, и расте под силом чак и за почетнике.