Узгој и садња паприке Пепперс

Неки неискусни вртлари ће мислити да је тешко узгајати затворени грашак или на отвореном пољу код куће, у ствари то није. Спада у зељасте биљке, које расту тамно-зелено лишће. Цвјетови су мале бијеле боје.

Чили се могу лако узгајати на прозорској дасци

Изглед цвијећа

Домаћи плодови чили грашка на прозорској дасци могу имати различите облике и боје у процесу неге. Свако воће садржи велики број семена унутра. Семе има пречник од два милиметра, жут и округли.Соба папар даје плоду пријатан укус. Користе се за припрему разних јела.Украсна биљка се зове због свог пријатног изгледа код куће код куће, грашка у отвореном тлу, чија употреба има широк спектар:

 • кување;
 • конзервирана храна;
 • лекови.

Сакупљене бобице чилија могу се користити у припреми разних домаћих јела додавањем у дресинг или директно у припремљено јело. Од узгојених бобица припремају се тинктуре са лековитим дејством. Тинктура деведесет посто алкохола се користи у лечењу дигестивног система, неуралгије и ишијаса. Користи се орално или у облику трљања и лосиона.

Цхили може спалити кожу, тако да је морате користитиопрез

Пошто се тинктура припрема на паприку, чије су особине очигледне, спољашње брушење мора бити умерено да би се избегло опекотине и оштећење коже.

Капсикум је подељен на два типа:

 1. Мали плод.
 2. Велики плод.

Екстерне карактеристике плодова паприке цапсицум чили су следећих типова:

 • Мала.
 • Велика.
 • Закривљена.
 • Глатко.
 • Са оштрим углом.

Облик воћа дели чили папричице које се узгајају на грашак на различите сорте: мали грм који расте до шеснаест центиметара у дужину са именом Блау; коничне сорте. Чили воће има тамно плаве бобице.

Унутрашњи декоративни бели грашак на прозору, односи се на велебиље. Одрасле плодове се често користе као зачини.

Чили има много облика и боја

Узгој паприке

Ова сорта потиче из Јужне и Централне Америке и Азије, узгој производа се такође спроводи у нашој земљи. Сјетва сјемена врши се у растреситој земљишној структури са претходно постављеним компостом.

Чили се узгајају на прозорској дасци, као и бибер на балкону. Хоусеплант се узгаја код куће, у лонцу или на отвореном пољу. Састав земљишта треба да садржи порозни тресет, песак и земљу. Каотично расипање семена, попрскати их на врху просијаног тла. Након две недеље треба формирати прве избојке. Пеппер онПрозор се прави код куће са грашком, сади се на прозору или у отвореном тлу.

Паприка на балкону се подешава према висини. Да се ​​грм није растезао, његов горњи дио је стегнут. Брига се наставља роњењем грмља, који се изводи на паприку на балкону и другим мјестима узгоја. Обрезивање грмља обавља се мјесец дана након садње.

Кућна биљка се правилно развија ако су осветљење, храњење и нега равномерно избалансирани. У процесу раста и развоја цапсицума користе се ђубрива органског порекла: измета, дивизма, итд.

Штипање чилија се врши како би се спречило прекомерно чипирање

Трајање фруктификације паприке је четири године, ако је благовремено попуштање тла, оплодити и орезати грм папра.

После жетве, пресадите грм на ново тло.Процес се спроводи пажљиво како се не би оштетиле корене грма.Код садње одређене културе по први пут, одређене грешке су очигледне:

 • не може се залијевати хладном водом, већ само топлом и инфузијом;
 • сакупљање елиминише штипање централног стабла биљке;
 • биљка је отпорна на штеточине;
 • третира се раствором сјемена и сапуна земље;
 • папар расте у прилично влажним условима;
 • да би се спаковала паприка након што је пренесена из стакленика, мора се подрезати или припремити довољно умјетне расвјете у затвореном простору.

Узгој паприкеграшак или на отвореном пољу код куће је једноставна вјежба уз увјет придржавања стандарда његе садног материјала. Цхили пепперс се гаје са грашком, најчешће са грашком узгајају паприке, за које се брину у одређеним климатским условима. Такође, грашак се може узгајати у другим климатским условима.