Узгој и одржавање пачића мулард Дуцкс

Муларда је нова врста коју узгајају узгајивачи. Пасмина добијена укрштањем мошусне патке са другим расама. Добијени облик је стекао високо квалитетно месо и велику јетру, што је култивацију учинило профитабилном.

Пачићи Муларда захтевају посебну негу

Посебне карактеристике

Боја перја, која покрива цело тело, је претежно бела, на глави и леђима птица постоје две црне тачкице. Присутност мрља повезаних са одабраним врстама за укрштање. Негативан резултат овог рада је недостатак репродуктивних способности женске пасмине. Мулардине патке су потпуно неспособне да производе потомство.Због тога је култивација врста проблематична. Да би се добиле појединци неопходно је поред муларда. Држите пасмине мошусних патака и оне са којима ћете прећи. И само на овај начин добијате овај поглед.

Потражња за представницима не-репродуктивне пасмине одређена је нутритивном вриједношћу и укусом меса, а што је најважније чињеницом да се појединци могу узгајати за јетру. Јела од фоие граса су тражена међу љубитељима ресторана, што наглашава потражњу за паткама у муларди.

Узгој и одржавање врсте врши се или куповином пачића или узгојем врсте. Излегање младунаца врши се и природно и уз помоћ инкубатора.

У инкубатору је неопходно одржавати температурни режим и организовати простор.За подове користити само сламу или сено. Температура у инкубатору не би требало да прелази тридесет степени, а када су пилићи стари седам дана, индикатор смањите на осамнаест. Дневна светлост у затвореном простору се одржава, када је то неопходно вештачки.Када достигне старост од две недеље, дан се смањи на петнаест сати.У овој старости, они су прилично стабилни, дозвољавају им да ходају.

Прехрана се састоји од следећих производа:

 • првог дана - лаког раствора мангана;
 • кувана каша и исјецкано кувано јаје;
 • трећег дана добијају зелено биље;
 • прешла је линију од седам дана, кухани кромпир је додат оброку.

Предуслов је стална доступност пачића и одраслих муларда чисте и свеже воде.

Само један мужјак треба да буде у кавезу

Садржај одраслих птица се заснива на чињеници да се препоручује да се у једном кавезу држи највише шест женки са једним мужјаком.

Величина куће мора нужно узети у обзир број патака.Један појединац треба квадратни метар личног простора.Уз кућу мора постојати ливада гдје ће појединци моћи пасти, скупљајући потребну и корисну храну.

До старости од пет месеци, ако обезбедите све потребне услове за садржајМуларда, он ће добити тежину од шест килограма.

Нега

Садржај

Попут других врста птица, младим мулардистима је потребна повећана пажња и обавезна исхрана, јер не знају увек како да то сами ураде.Под природним условима, уче ову кокошку, али у инкубатору, ова улога пада на ваша рамена.

Патке воле пливати и имати рибњак у близини куће ће бити добар додатак за патке.Први пут храњење се врши три пута, након - два пута.Прехрана обезбеђује храњење комбинованом храном.

У одсуству кокошке, сва брига о пачићима почива на раменима домаћина

Састав хране узима у обзир потребе животиња за корисним минералима и супстанцама.Ако власник нема могућност самосталног снабдијевања својим кућним љубимцима с потребним витаминима, то ће постати чаробни штапић.Наравно, поред пружања комплексних витамина разговор неће бити сувишан.

Када пацићи расту и постају јаки, дајте им засебну посуду која садржи креду и шкољке.Ова мешавина промовише правилно варење.

Не препоручује се промена исхране птица одједном, премештање их у грубу храну постепено.Мулари се хране месним и коштаним брашном и оброком, што помаже да се побољша варење.Састав патака ове пасмине карактерише меснатост, практично немају масне наслаге.Узгајивачи који се одлуче за узгој и бригу за патке са мулардом задовољни су брзином.њихов раст и крајњи резултати.

Оброк - нужна компонента прехране пациентов

Проблемиразмотрити могуће болести са којима ће се одгајивач суочити.

Хибрид је обдарен издржљивошћу и отпорношћу на прехладу и инфекцијама.Хултурни садржај врсте, односно недостатак контроле над чистоћом и свежином хране, може изазвати аспергилозу у тијелу патке.Кавези који улазе у респираторни систем птице налазе се у прашини или плијесни која покрива храну.Симптоми болести су:

 1. Недостатак апетита.
 2. Брзо дисање.
 3. Мучнина и слабост.

Вода патака се помеша са раствором витриола и додаје се посебан препарат у храну.Дозирање зависи од тежине врсте.

Ако су ваше патке проћелав, самостално извлаче перје, проверавају своју исхрану и квалитет садржаја.Није питање да ли брига о паткама мора бити у стерилним условима.Они воле чистоћу.Прегледајте дијету.Да ли је довољно витамина и минерала?Лоши животни услови и недостатак витамина узрокују да патке извлаче перје.

Болест клоацитиса јавља се у муларди као посљедица недостатка витамина у исхрани патака.Наиме, недостатак витамина групе Д и А.

У почетној фази развоја болести, препоручује се да се промијени начин исхране и компензира недостатак витамина код појединаца.Ако сте започели болест и нисте пратили њен развој из неког разлога,прибјегавају терапеутским интервенцијама које укључују:

 • Третирајте и проводите превентивно одржавање цијеле популације.
 • Очистити оштећено подручје.
 • Подмажите мукозу јодом и третирајте цинковом масти.
 • Користи се и маст која садржи антибиотике

Важно је обезбедити уравнотежену исхрану и чисто складиште у кући.Испуњење ових услова гарантује вам приход и одсуство непредвиђених губитака.Боље је све организовати исправно у почетку него трошити на третман читавог јата патака у будућности.