Узгој и негу украсног грожђа

Постоји много сорти грожђа, међу њима и украсно грожђе. Не захтева трошкове неге, јер је украсно грожђе отпорно на климатске промене, болести и штеточине.

Украсно грожђе се широко користи за украшавање кућа и земљишта

Карактеристичне врсте

Украсно грожђе је врста која се стално развија у различитим климатским условима. Отпоран је на сушу и хладноћу и наставља се развијати упркос ефектима штеточина и болести врста.

Његов изглед вам омогућава да користите изглед за украшавање ваше парцеле или куће. Винова лоза се може слати у било ком правцу, биљка се укорјењује у различитим структурама тла.

Сврха узгоја сорте грожђа је украсна. Узгајана је и засађена у давна времена, јер су и тада познате особине биљке.Уз помоћ уређења парцеле са украсним грожђем, можете створити неописиву слику вашег имања и, чак и најсмеђи кутак, постати уметничко дело.

Међу циљевима узгоја усјева:

  1. Декорација кућа и зграда, локација и ограда.
  2. Озелењавање јавних места.
  3. Да би се смањила влажност и прашњавост ваздуха, као и да би се заштитила њена територија од спољашње буке.
  4. За дизајн пејзажа.

Сорте врсте декоративног грожђа су пуне разноврсности, које можете изабратикоји најбоље одговара вашем изгледу и њези.

Украсно грожђе је посебно атрактивно у јесен

Култура је стабилна и то је неоспорна чињеница, али као и друге биљке изложена је ефектима климе и неких болести.Ова врста је осјетљива на влагу и гљивичне болести.Да би се култивисала пејзажна биљка да би била ефикасна, потребно је да изаберете праву сорту и да упознате карактеристике сваког од њих.У избору, градити на карактеристикама отпорности на болести и климатским условима.

Да не би потрошили новац на бригу о грожђу, било у времену или у новцу, изаберите праву оцјену. Живица се може оштетити средствима којима се вино третира да би се заштитила од штеточина и болести.

Одрживи сорти грожђа:

  • Видети Исабеллу, Лидију и руско грожђе.
  • Сорте зване Буитур и Металлиц.
  • Таига грозд, алфа и амиркхан сорта.
  • Врсте Питхоса и Кристала.
  • Амурске оцјене.

Ове сорте су издржљиве, немају никакве везе са климатским променама, болестима гљивичних врста, нису изложене грожђу.

Грожђе Таиге има повећану издржљивост

Брига за садни материјал

Ова врста има своје особине у својој бризи, као и другебиљке.Биљка која краси живицу воли обилну светлост и топлину.Поред тога, навијање грожђа на живици преферира да буде засађено на јужној страни куће или на том мјестугде има пуно светла.

Потребно је припремити јаму за садњу. Припрема за садњу биљака за живу ограду почиње шест месеци, а онда се ради за густину парцеле, тако да садни материјал не опада.

Посадити биљку у плодно тло, које је претходно третирано органским ђубривима. Посебну пажњу треба посветити садницама, оне узимају младе и јаке. Брига за живицу се састоји у обликовању раста лозе. Ово се већ годинама проводи, скупо, али вриједно труда.

Прво, нека се формира неколико изданака тако да они постану јаки. Ово се ради у првој години раста садног материјала. Када дође друга година ваше неге, оставите три пупољка на биљци. Остали пупољци су уклоњени. Након тога, нове гране ће расти из преосталих пупова. Остала су два горе. Нека расту до максимума својих способности. Они су причвршћени у вертикалном положају и уклањају бочне изданке и антене.

У трећој години, брига о живици је да се остави само један јак пуцај и уклони га доле и горе, остављајући пар пупољака.

Четврту годину прати чињеница да од једног до четири јака пупољка остају на грму. У зависности од подешавања висине живице, контролишите формирање пупољака на горњим изданцима.

Нега се онда заснива на регулисању раста грана воћа. Они или повећавају или смањују.